Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

TOPPEN!

2013-10-17 16.41.23
Hello sido-planka! Long time – no see! 
Jisses vad det sved i musklerna! Lovely!
Fotograf: Min stora lilla kille <3

Det känns faktiskt riktigt TOPPEN! när man gör vad man lovat sig själv att göra i fråga om personlig hälsosatsning! Det är som många sagt före mig, att man ångrar aldrig ett pass man genomfört, bara ett man låtit bli att genomföra. Och det är ju så himla sant! Hur många gånger, när man står inför sitt pass, verkligen känner man för att göra det? Inte jättemånga om jag ska tala utifrån egen erfarenhet. Däremot tror jag få kan säga att de ångrat sitt pass efteråt. Eller hur?! Så knepet för att få träningen genomförd är att…

1. Planera in passet i förväg (jag planerar gärna hela veckan i förväg, så vet man och resten av familjen vet också och så blir det svårare att smita från det).

2013-10-17 16.38.04
Min lilla fyll-i-lapp. Inte är det lätt att hoppa över sina pass då! Vill ju inte att det
ska gapa tomma rutor i slutet av veckan! 😉

2. Fundera inte på ifall du ”känner för det” idag eller om du får lov att skippa det på grund av att vädret nog är för dåligt trots allt. JUST DO IT! Egentligen är det inte svårare än så!

Tuffast är det att dra på skorna och gå ut genom dörren hemma. Resten brukar gå av sig själv när man väl kommit så långt.

Jag har bestämt mig för sju pass i veckan, mer eller mindre avancerade eller jobbiga. Tre gånger i veckan ska jag gå på barnvagnspromenad, minst 30 minuter, helst 60. Två gånger i veckan ska jag cykla en mil, vilket bara tar en halvtimme per gång. Och två gånger i veckan ska det vara ett styrkepass hemma på vardagsrumsgolvet. Utöver detta gör jag mitt yttersta för att få till de viktiga knipövningarna. Kommer man inte ihåg det automatiskt, kan man göra som Skalman och sätta klockan på ringning.

skalman knip

Hur som haver… idag var vi på BVC igen med lillan. Det är visst fortfarande krut i mjölken/grädden jag serverar! Hon växer och frodas så nog är hon välmående, den lilla busan! Känns så gott att veta att allt är som det ska! Kan passa på att tipsa om en app, där du själv kan fylla i tillväxtuppgifterna och se det i en kurva. 1177 BVC

Screenshot_2013-10-17-11-34-49

Måste tillägga att jag tycker personalen på Paletten är så himla gulliga! Och vår nya ersättare, Gunilla, som tagit Ingelas plats, är en supermysig tjej som verkligen känns varm och godhjärtad! Den där kontakten man får och känner är ju så viktig i vårdsammanhang, tycker jag.

Efter kontrollen, satte jag mig och ammade i soffan utanför. En efter en dök mammor till en mammagrupp upp och vi kom att prata om det där med knipen och sedan träning som nybliven mamma. En av mammorna sa det funnits bra sådan träning där hon tidigare bott, men inte hittat något sådant här. Då sa jag naturligtvis (eller?) att jag höll i Mamma Bootcamp här, men att jag just nu var mammaledig även från den uppgiften. Och precis när jag sa det, så fick jag en sådan där läskig känsla i magen. -Får jag inte nämna det alls? tänkte jag. Jag menar, eftersom jag ju vet nu att man inte får göra reklam där, då jag har ett ”vinstdrivande företag”. Skämdes inombords …skämdes nästan för att jag har ett företag och erbjuder denna typer av träning. Hur knäppt är DET på en skala?! Nästan som att det är skamligt att jag erbjuder det när det finns andra som tydligen också gör det här i ”byn” (har jag förstått). Jag säger då bara det… amningshjärna = trötthet = dålig självkänsla. Så är det ju lite. Egentligen är jag ju stolt över mitt företag, mig själv och den kunskap som jag VET att jag har. Och uppskattningen från mina ”klienter” (hur stramt och så nu det låter när de faktiskt känns som mina vänner numera), har varit fantastisk! Nä, *rusk* det där får jag ta och glömma. Men visst måste jag väl i alla fall få lov att andas om vad jag gör även om jag just då befinner mig på öppna förskolan? Det är ju inte de själva som går ut och rekommenderar mig då och jag har inte lagt några lappar och inte delat ut visitkort… Men jag kanske tänker fel. Hur som helst så tror jag att jag kanske ändå låter bli att ”andas” om det nästa gång. Fast synd är det ju när nu någon sitter där och efterlyser exakt precis det som jag kan hjälpa till med.

Nä! Nu får jag gå och konfiskera iPad:en från äldsta sonen. Jag hör att han är förgrymmad på Angry Birdsen som inte lyckas träffa grisarna. Då vet man att det är dags att avsluta! Nu, middag! Blodpudding idag! MUMS! Lingon till det och rivet äpple blandat med rivna morrötter. Gott och nyttigt!

PS. Nu har lillkillen varit sin andra dag på dagis efter sin hemmavistelse då han hade förkylning/infektionsastma. Nu när jag hämtade honom, fick jag besked på att det börjat gå magsjuka på avdelningen. Amen alltså… jag säger inget mer… 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *