Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Det var nära ögat!

Äsch, det är inte så allvarligt som det låter. Men det är ändå intressant! Ikväll hade mannen och jag sett fram emot att spela Alfapet à la old style, det vill säga icke-digitalt, med gammalt Brio-märkt ”bräde” på bordet med riktiga bokstavsplättar och hela den biten. Men jag vet inte hur vi tänkte där, för naturligtvis hade vi genast tre barn som såklart inte ville sova bara för det. Klockan är nu 21:40 och det KAN hända att eventuellt 30% av dem somnat nu, men det är precis på håret i så fall. Själv har jag tagit med mig Lillstrumpan upp för nattning av oss båda. Spelet får en ny chans en annan dag.

Nåväl, det som var ”nära ögat” var chokladpuddingen jag höll på att börja röra ihop. Det var ju så himla tråkigt att spelkvällen gick hädan, så min hjärna försökte inbilla mig att det skulle vara synd om mig och att jag därför ”förtjänade” något gott. Se! Den där skrynkliga lilla jäkeln är en lömsk f*n och det gäller att vara på sin vakt så att den inte lurar en! Idag hann jag ana ugglan i mossen i tid (Hoo-Hoo på dig själv, du!!), och lyckades avleda handen från sin chokladpuddingmannöver och i stället beordra en betydligt nyttigare kvällsfika (eller vad man ska kalla det), nämligen ett kokt ägg, 1/3 burk tonfisk, en banan och en kopp grönt te.

IMG_20131013_213226

 

Så var det med den saken!

…kanske tur ändå att man har Wordfeud som spelreserv! Men först ska jag se över vad jag förväntar mig av mig själv i morgon vad det gäller träning. Det blir nog lite promenerande… eller om det är smartare att köra första ”styrkepasset” hemma… hmm… stretch är i alla fall ett måste! Herre Gud! Jag ”svankar som en anka”, så det är helt uppenbart att vissa muskler är rejält förkortade och strama …och svaga.

Nä fy tusan vad drygt det är att skriva blogg via telefonen! Så godnatt och sov gott! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *