Vilken natt vi haft, lill-fisan och jag. Det blev inte mycket sova där, inte. Det var lite magknip som ställde till det och inte förrän nu på morgonen kom orsaken ut i blöjan och lugnet jag hade önskat mig under nattimmarna, infann sig. Men det ordnar sig nog med det också. Man är ju lite trött, men vad sjutton! Solen skiner ju, luften är frisk och krispig och så är det ju…
Kanelbullens dag
Jag har sparat mig och varit ”duktig” hela veckan, för att kunna unna mig en bulle eller två idag och såklart lite ändsnibbar från baket. Det är nästan det allra bästa! …fast man får lite otrevliga jästrapar efteråt. Sånt får man ta! 😉
Så det blir alltså bullbak hos familjen B-ling idag! Vi ska testa de tips som presenterades av TV4:s kanelbullebakare Christina Gyllner. Se filmsnutten ovan. Här kommer receptet på dessa:
Antal bullar: 20 st
Ingredienser:
Vetedeg
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 stort ägg
1 1/8 pkt färsk jäst, en boll på ca 1 cm räcker
1 msk flingsalt
1 msk hela kardemummakärnor (mät upp först, mortla sedan)
3,5 dl mjölk, rumsvarmt
10,5 dl vetemjöl
Fyllning
175 g smör, rumsvarmt
1,25 dl strösocker
2 msk malen kanel
Sockerlag till pensling
1 dl strösocker
1 dl vatten
Övrigt
Pärlsocker
Min egen påminnelse
Glöm inte att köpa hem formar! Det har hänt mig att jag gjort en massa bullar och alldeles för sent insett att jag ju inte hade några formar att lägga dem i! Inte så kul.
Så baka er nu några goda bullar och ha en riktigt trevlig dag! Varför inte ta bullarna med i en korg tillsammans med kaffetermosen och gå ut och ha bullfika i naturen! MYS!