Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Lunch och planering pågår

Sitter här och äter min lunch. Jag är så TRÖTT på att äta ”dålig” mat! -Jäla shiit f***n! som Ronny & Ragge sa då de hade sin storhetstid. Det har blivit så mycket slarv på den punkten den senaste tiden. Dåligt planerat och dåligt prioriterat kanske man kan säga. För såklart borde jag ha satt maten i första rum och städning och allt annat jag ger mig på att fixa i andra hand. Så idag blev det pyttipanna -Från frysdisken -Jag kräks snart! som är ”pimpat” med lika piffiga grillkorvar som knastrar var femte tugga –Vill inte ens tänka på VAD det är som knastrar -Inte rent kött, kanske! Men jag har i alla fall försökt skona samvetet och kroppen genom att lägga på rejält med broccoli och majs och äpple. Det borde ju väga upp en del i alla fall.

20130911_120257

Snart ska det i alla fall bli ändring! Snart ska jag se till att det blir mustiga höstgrytor, soppor, diverse rätter som tillagas i ugnen i en och samma form… kanske ett och annat hembakt bröd när jag orkar.

Hur som helst. Måste nog knalla iväg till Netto och handla hem lite mer mat, så att vi har till ikväll, barnen och jag. Lika bra att kika på vad de har för prisvärda saker den här veckan i förväg. Med tanke på att planera och så menar jag. Få se…

Ja, det får bli kycklingfilé (29:- för 900 g – 32,22:-/kg), bananer (9 :- kg – jag vet, säkert jättebesprutade), Mjölk (10:- för 1½ l), Solroskärnor (10:-), Ägg (15:- för 15 st).

Och vad ska jag laga av kycklingfilén då? Tänker… Kanske helt enkelt lite kycklinggrytaliknande? Alltså i stekpannan med lite grädde så att det blir sås, ris och grönsaker till det? Currysmak kanske? Vi får väl se. De hade ju en ½ l matlagningsgrädde också för 15,50 kr.

Innan jag grejar Netto, får jag nog cykla via Pressbyrån och hämta upp mitt lilla paket från Me&i-träffen hos Ann-Sofie som tydligen anlänt! -Iiiii!! Varför ÄR det så kul med paket?!

Nä, det är nog lika bäst att jag tar mig i kragen och ger mig av om jag ska hinna. Hade ju tänkt fixa lite äppelsaft och plommonsylt av skörden som annars ligger och blir gammal! Suck… jag och mina ambitioner. Fast ändå, blir hälften av målen gjorda har jag ändå gjort (för) mycket!

Måste avsluta med att knyta ihop säcken till Ronny & Ragge som jag nämnde i början. Ha ha ha ha! Hittade ett klipp från den gamla goda tiden! Vad unga de var, Peter Settman, Fredde Granberg och Gry Forsell!!