Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Nära!

Ja, nu känns det faktiskt riktigt nära den stora dagen D! …fast det var ju inte en sådär jättebegåvad gissning i och för sig. För varje dag som går, kommer vi ju närmre. Men i natt hade jag en sådan där jättejobbig natt igen. Sov oroligt, drömde mycket, ovanligt ont i kroppen och magen och ja… allt. Lite mer ”malande” i ländryggen idag. Svårare att röra mig (känner mig verkligen fysiskt handikappad!). Enormt trött. Och så känslan av den där stora stenen i magen.

Gnäll gnäll gnäll… sorry, men jag BEHÖVER gnälla lite för att känna mig bättre 😉

Nu har jag i alla fall ätit frukost. Favoriten igen:

IMG_20130804_083416

-Mmmm… Mumma! Visst vill man bara dyka ner i den där skålen!

Yoghurt med müsli och vinbär (inga bananer som på bilden idag dock – de var slut). Och så ett kokt ägg till det. Två Omega-3 och en vitamintablett sköljdes också ner med lite vatten. Tror att jag får tänka lite klokt med mat nu så att jag orkar med en eventuell förlossning. Igår blev det mest slarv med uteblivna mellisar, pannkakor till lunch, ingen kvällsmat… Men ett gäng rostade nötter och chokladbollar till ”24”-snack! -Aja baja! Nä, det blir andra ”bullar” idag (utan chokladsmak!).

Nu sitter barnen i vardagsrummet. Den stora spelar Skylanders och den lilla flyger med ett litet flygplan. Mannen är och spelar vattenpolo och ska sedan jobba en timme. Efter det kommer jag att utkräva total vila för min del. Och även beordra honom att ta det lite ”piano” idag. Han måste ju också orka, även om det stora jobbet ligger på mig.

Det enda jag ska göra alldeles säkert idag, är att få klart detta kvartalets bokföring, så att det kommer iväg med posten. Så kan man glömma det sedan. Och så tänkte jag stryka de nytvättade sängkläderna som svärmor sytt åt barnsängen och vagnen. Utöver det… helst inte mycket.

vila stolen