Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Man lär sig varje dag

Så kom det ett litet brev till mig från Posten. -JIPPI! tänkte jag. Splinten till magen måste ha kommit!

Jo… på sätt och vis var det så också. Men nu var det visst så att det gäller speciella saker när man köper saker från utlandet (närmare bestämt ett icke-EU-land). Tull-regler som jag inte funderat ett enda dugg på. Hur som helst så ville man att jag nu skulle höra av mig och ange ett sk. EORI-NR (Economic Operator Registration and Identification). Jaha, ja… Okej. Google:a lite på det, in på Tullverkets hemsida och där någonstans hittade jag en länk till där man kunde göra en elektronisk ansökan och som påstods resultera i ett sådant där nummer redan inom en timme. Nu är det skickat och klart, så vi får väl se om det dimper ner något i mailboxen sen. Attans… jag som trodde att jag skulle cykla ner till Ica och hämta paket idag! Så nu först, invänta kod. Sedan maila Posten på Arlanda och sedan borde ju paketet skickas relativt snabbt tänker jag. HOPPAS det i alla fall. Jag vill ju ha med mig splinten till Patienthotellet, så att jag kan titta och prova och klämma och känna och börja använda redan där. :)

I övrigt:

Det går lite sämre idag vad det gäller att VILA. Men vädret är ju helt underbart och jag kände att jag absolut ville komma ut! Ja, visst skulle jag kunna parkera mig i en stol i solen, men jag kunde ju också tillfredsställa min längtan efter att få jobba med händerna och dessutom få lekstugan ett steg åt rätt håll så att den blir klar någon gång! Därför tog jag sågen med mig ut och började såga till spröjsen, så att de passar i fönsterramarna.

2013-08-28 13.07.40
Jag målade också baksidan av dem, så att det inte blir så mycket kladd och pill när de sitter på plats och ska målas. Nu torkar de för sig själva där ute, tillsammans med, även målade, fönsterluckor (baksidorna). Tänker mig att jag kanske kan hinna skruva dem på plats idag också (spröjs och några fönsterluckor). Tänk att det ska ta sån TID att få den FÄRDIG! Blir ju smått tokig!

wow

-Det var det sjukaste! Jag har redan fått det där numret mailat till mig nu! Vad BRA! Så nu har jag även mailat Posten och då räknar jag med att få mitt paket innan veckan är slut! Jippi! Men då ”kniper” jag lite till och väntar tills paketet kommit innan jag åker och föder barn! 😉

Ja, jo… vart var jag… Jo, lekstugan, ja. Och sedan har jag tvättat klart alla tvättbergen! Nu även vinterjackan (höstjackan fick ju sitt årliga bad igår, eller om det var i förrgår). Känns skönt att börja en säsong med rena kläder. De känns ju lite som nya då också. Och så tror jag på att de håller längre.

Nu väntar jag på att mannen och yngsta sonen ska komma hem, den ene från golfbanan och den andre från dagis. Sedan går mannen och jobbar och jag fixar med nästa dagishämtning. Däremellan tror jag att jag ”städar” lite i trädgården. DET kan behövas. Och om det finns ork kvar sedan, så ska jag också VIKA berget av, numera, ren tvätt.

I MORGON kan jag vila igen (efter MVC-besök och Q-NET-möte).

Hej svejs!