Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Maggördel?

före o efter grav

No way – aint gona happen!

Gördlar och hitan och ditan…

Redan när jag fick sista sonen (eller jag kanske får skriva ”senaste”, för vem vet, det blir kanske en till) kikade jag på maggördlar och köpte mig faktiskt en. Den gången valde jag den som Olga Rönnberg säljer på sin MammaFitness-sida. Du kan beställa den HÄR.

Olgas maggördel

Bilden lånad från Olgas Mamma Fitness-sida.

Jag tyckte att den var toppen att ha på, särskilt direkt efter förlossningen, då jag (åtminstone den gången) var helt och hållet ”lealös” (läst på skånska = eg. försvagad) på mitten och inte orkade stå upprätt. Därefter tyckte jag om den för det mesta och ibland inte lika mycket, eftersom den var varm och krovade sig. Att den korvade sig har nog att göra lite med vilken kroppstyp man har. Lite bredare höfter som jag och om man har lite kort midja gör nog att det kan bli så lite lättare. Hur som helst, så sålde jag den (jag var ju färdig -Humpf!)

Men senast igår tittade jag igen efter gördlar, kanske för att prova en annan variant. Lite också för att kunna ha egen erfarenhet när mina kunder frågar mig. Då ville jag såklart ha testat Amerikas gravid- och efter graviditet-magträningsguru (bland annat) Julie Tulpers gördel.

Julie Tulpers gördel

Julie Tulpers teknik

Smet in på hennes sida MeternalFitness för att titta närmare och tog beslutet att faktiskt skaffa mig en. Men såklart… Det första jag möttes av, var texten:

INTERNATIONAL ORDERS

Currently we do not ship our products outside of the U.S.

Så himla typiskt! Men om någon läser detta, som bor i USA eller ska åka dit eller så, så får ni GÄRNA hjälpa mig med att fixa en och skicka den till mig! 😉

Min tanke är nämligen att jag ska läsa både Julies och Olgas bok och utifrån det lägga upp ett program för min lilla tudelade magmuskel när knatten kommit ut. Kan bli en spännande resa, eftersom jag hade det redan tidigare och aldrig egentligen gett mig på att lösa problemet på allvar.

 

(Se även tidigare inlägg om samma ämne HÄR …inser att innehållet i det inlägget, det där ”löftet” jag gav om att skriva om träning under graviditeten inte blivit av, tyvärr. Hänvisar er till böckerna, för de säger allt som behöver sägas och jag kan i stället dela med mig av min egen resa tillbaka när väl min lilla bebis kommit ut)