Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Dolda fett- och sockerkällor

Det är så lätt hänt att man kör på ”mellisar” som är gamla klassiker från ens egen barndom. Och det kan väl vara helt okej, precis som att jag inte är en sådan som helt förbjuder onyttigheter i det stora hela. Men jag tycker att var och en av oss måste ta ett ansvar, åtminstone för barnens skull, och vara medveten om vad det vi matar dem med innehåller.

Jag satt och bläddrade i en bok som jag hittade i skåpet i köket bland receptböckerna, för att få inspiration och lättare kunna planera den kommande veckans ”matsedel”, nu när jag ska vara ”gräsänka” med båda barnen. Det var i boken MAT FÖR BARN & och deras föräldrar av Latifa Lindberg som jag hittade följande lilla inforuta, som jag nu alltså absolut vill dela med mig av:

Dolda fett- och sockerkällor

Bilden har jag scannat från boken.

Värt att tänka på, tycker i alla fall jag! Som sagt, inte i syfte att förbjuda, men -Be aware!