Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

I did it!

Vadå? Jo, jag tog mig i kragen och avsatte tid för att ”röra” på mig idag! Jag har haft svårt att träna under graviditeten. Först mådde jag så dåligt att jag inte lyckades förmå mig. Sedan var jag liksom redan ”lost”. Saknade sista gnuttan vilja och motivation. Tänk att det kan vara så svårt… Man VILL, men GÖR inte… Varför är det så?! Jag som dessutom VET att det bara är att GÖRA GÖRA GÖRA!

Hur som helst… idag har jag…

Screenshot_2013-05-30-10-37-58

…cyklat en tur i det vackra, men blåsiga vädret. MED CYKELHJÄLM!! Inget avancerat, inget långt, inget hårt… Men jag har cyklat. Ökat cirkulationen. Utsöndrat lite endorfiner. Upptäckt vacker natur. Fått upp pulsen och samlat på mig lite pluspoäng. :)

Jag har också gjort lite ”tänj-övningar” (man blir hyfsat stel i kroppen ju mer orörlig man blir) och magövningar och kniiiiip-övningar. Så det är med viss belåtenhet jag nu tänker duscha, fixa och göra mig klar för jobb i eftermiddag/kväll. Det som är intressant att se nu, är om ”träningen” gör att jag orkar med resten av dagen bättre (som det ju brukar göra) eller om det gör att kroppen tycker att jag gjort vad jag ska för dagen och stänger ner tillflödet av energi på arbetspasset. Hoppas på det första.

En sak som jag kom att tänka på när jag cyklade! Finns det något ”flug-fångar-grejs” för sådana som är ute och motionerar mycket? Jag blir TOKIG på alla små insekter som flyger in i ögonen och FRAMFÖR ALLT rakt in i den halvöppna, flåsande munnen!! BLÄÄRK!!

fluga i mun

…annars borde jag kanske uppfinna något! 😉