Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Kloka ord

Idag såg jag några väldigt kloka ord…

”Det är inte något fel att vara besvärlig någon gång emellanåt – att ha oresonliga känslor, oresonliga gränser och oresonliga behov. Det är bara ett tecken på att man är en levande människa som inte reducerats till en roll och att det viktigaste i livet inte nödvändigtvis är att få omgivningens godkännande.” Jesper Juul

Läs det igen och låt eftertanken ta plats. Hur fungerar vi egentligen? Tillåter vi oss själva att vara ”mänsklig” eller fokucerar vi alltför mycket på att vara alla andra till lags? I så fall måste vi lära oss att tänka om. Och vi måste samtidigt också komma ihåg att våra medmänniskor OCKSÅ ”bara är människor”! Därför ska vi vara lyhörda, ha ödmjukhet och respektera varandra för dem vi är. Så om någon i din omgivning är sur och ”putt” idag… kanske denna bara har en helt vanlig ”dålig dag”. Kanske någonting hänt som vi inte vet om. Kanske tänker han eller hon på något som gör den ledsen eller stressad eller arg. Kanske du kan göra något för att göra denne lite gladare! (…fast kroniska surbollar får såklart ta tag i sina attitydsproblem, men det är inte dem jag pratar om det här fallet).

…min man är världsbäst på detta! <3

2 reaktioner på ”Kloka ord

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *