Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Vilken omväxlande dag!

Ja, så kändes det verkligen idag när jag brottades med Försäkringskassan och Skatteverket och bokföring och VAB och allt det där!

I förmiddags skrev jag:
Just nu känner jag för att kasta allt jag har i händerna och ge upp. Jag hade en bra dag till att börja med. Jag skulle ägna min tid jag hade till övers, åt att få en massa företagsjobb gjort. Först och främst skulle jag börja med att ringa Försäkringskassan, eftersom jag fått en blankett att fylla i ang. mitt företag, så att de kan räkna ut vad jag ska få i ersättning för de dagar jag VAB:at. Då vill man veta VILKET DATUM jag gjort min ”Skatte- och avgiftsanmälan” till Skatteverket! Jo, men DET har jag precis på tungan! -Inte! Satte mig i telefonkö på en kvart för att få veta svaret. Men se DET gick inte för sig. Det är hemliga uppgifter, det! Så nu måste de stoppa ett papper i ett kuvert och skicka med posten! Okej… då får jag väl vänta några dagar till på att få iväg lappen till Försäkringskassan så att jag kan få mina VAB-pengar.

Sedan blev jag tvungen att sätta mig i samma telefonkö till Skatteverket en gång till, eftersom jag fått ett utbetalningsbesked som en momsredovisning som verkar konstig. Ja, en ny kvart i kö och när jag kom fram blev jag inte ett dugg klokare. Det är bara att konstatera att siffror och jag är inte komisar. Jag tror på allvar att jag har någon form av sifferdysleksi. De säger mig liksom ingenting -alls! Så nu känner jag mig alldeles villrådig och känner att detta bara GÅR inte. Jag har haft flera stjärnor som försökt att hjälpa mig och förklara, men min hjärna vill inte alls samarbeta. Så nu har jag hört av mig igen till den där bokföringskillen jag blev tipsad om och sagt att han får gå igenom hela förra årets bokföring och hädanefter sköta rubb och stubb. Som det är nu ägnar jag MYCKET mer tid åt att försöka få rätt på bokföring än att utveckla mitt egentliga jobb i företaget. Och ÄNDÅ blir det fel! Det är inte värt det!

Pust!

NU I KVÄLL:
Ja så var statusen mitt på dagen idag… Men så kom kvällen och jag hade två PT-kunder. En ny-gammal, kan man säga. Gammal från Power Campen, men ny PT-kund. Superkul!!! Det är så himla kittlande spännande sådär i början när man måste använda fingerspetsarna för att fånga upp alla signaler som ska hjälpa mig att hjälpa ”hen” (det där nya ordet som jag avskyr) att uppnå sina mål och drömmar. I love it!

Och efter den kunden, hade jag en gammal ”kund” (ja alltså många av dessa rara människor är ju faktiskt mina vänner också, bör tilläggas) som började träna med mig i höstas och VILKA resultat ”hen” fått! Herre Gud! Snygg och stark och motiverad som få! Och kilona, ja målet är ju redan uppnått i princip! Inte nog med detta! Jag fick en present! Jisses nu får jag tårar i ögonen igen! Och ett fint kort med ord som bara precis smälter i hjärtat på mig! Jag har nog lite svårt att förstå att jag kan göra skillnad så mycket som jag visst gör för vissa! Senast igår var en annan kund där och rörde runt i tårkanalen när ”hen” visade sin entusiasm och glädje över sitt nya träningspass!

Och vad mer, jo jag blev stoppad på förskolan av en anställd där som undrade om det möjligen var jag som höll i Power Camp-passen! OCH på gymmet efterfrågade man fler av mina visitkort! Nämen alltså nu kanske det vänder ordentligt efter denna tröga vinter! :)))

Så! Det har varit en dag som verkligen svängt mellan upp och ner mellan hopp (läs: rå-glädje) och förtvivlan (dumma bokföring!!). Jag är i alla fall glad att den slutade bra, för då sover man bättre, vilket jag ska göra inom kort. Ska bara få i mig en liten bit mat först, för ”äta bör man – annars dör man”. Så sant som det var sagt. Kyckling står på spisen.

OBS! Filar på ett infobrev (som kommer att hamna här i bloggen också) angående träningspassen här framöver som byter från inomhus till utomhus OCH eventuellt även får nya starttider. Så håll utkik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *