Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Back on track!

…är vad jag skulle vilja vara. Men jag måste erkänna att mina batterier är fullständigt urladdade -Spanienresan till trots. Självklart var det helt underbart att komma hemifrån och se lite mera ljus och, om än ej stekheta, så i alla fall vårlika temperaturer. Men jag menar liksom på ett annat plan. Har tappat träningsdiciplinen (men den ska kopplas på redan IDAG!!) och kosten har varit i det närmaste katastrofal -I min värld, märk väl. Men det ska ta mig tusan bli ändring på det också IDAG IDAG IDAG! Varför gå och vara arg och missnöjd med sig själv hela julen när jag kan VÄLJA att börja tjuvträna redan nu?! Det är nog en stor majoritet som går och säger just nu att -Den 1 januari… DÅ smäller det! Men det är det jag menar… varför vänta? Jag ser det som att jag ska ”fuska” lite inför ”starten” *fniss* Återigen, allt är hur man väljer att se på det! Det är klart att jag med detta inte menar att jag ska ha den stora piskan på mig under julen och inte tillåta mig att äta det där goda som står på bordet. Men jag behöver ju inte vräka, vilket jag annars gärna skulle ha gjort, eftersom det ju ”gäller att passa på när det nu är jul och man FÅR äta snask”. Äsch! Trams det där! Så idag har jag startat dagen med en av mina favvo-frukostar:

Havregrynsgröt med linfrön och sesamfrön och ett ägg och turkisk yoghurt och bär. Mumma! Jag sköljer just nu ner det med dagens andra kopp av det svarta guldet! När det hela sjunkit till botten lite, ska jag klä på mig och träna. Tror att det blir en joggingtur idag faktiskt. Mår nog allra bäst av det som det känns just nu. Hoppas, tror och VET att mat och rörelse (och vila, men den är svår att få till här) är ett bergsäkert recept på välmående. Så det är bara att ”bita ihop” och göra jobbet. Sparka sig själv i rumpan och komma iväg och göra vad man ska! Hej å hå – Här ska du få! -Ut med kökspigan! (den där frasen poppade bara upp i huvudet nu, från Askungen)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *