Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Pärlgrynsbröd

Ett läckert bröd med massor av korn som enligt en svensk undersökning är extra skonsamt mot blodsockret. 1 st.

400 g matvete
4 dl vatten till kokning
50 g jäst
240 ml vatten till jästen
5 g salt
100 g rågmjöl
1 mosad mogen banan
125 g linfrön uppkokta i 1 dl vatten

Så gör du:
Koka vetet i 10 minuter, och låt det svalna en halvtimme. Lös upp jästen i 240 ml vatten. Blanda ner kärnorna, rågmjöl, banan, linfrön och salt. Knåda degen väl. Låt den jäsa 30 minuter och knåda den igen. Häll degen i en bakform och låt den jäsa 35 minuter.
Grädda brödet i cirka 40 minuter i 200 grader varm ugn.

Receptet är lånat från MSN Träning & Hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *