Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Glutenfritt grovt bröd

Perfekt för dig som är allergisk! 1 st.

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk olivolja
100 g solroskärnor
100 g hirsflingor
100 g sesamfrön
1 riven morot
2 tsk salt
300 g grovt glutenfritt mjöl

Så gör du:
Knåda allt ordentligt och lägg degen i en smord brödform (1½ liter). Låt den jäsa i rumstemperatur i 40 minuter. Grädda i 200 grader i 40 minuter. Kan frysas, eventuellt i skivor.


Receptet lånat från MSN Träning & Hälsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *