Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Lars Frölander

Från min tidigare blogg den 30 september 2012:


Idag har jag varit iväg och lyssnat på en föreläsning med en av Sveriges absolut främsta inom simning, nämligen Lars Frölander. Det handlade om hans fantastiska karriär och om hans sätt att leva; hur hans strikta kost förändrat hans liv till ett så mycket friskare! Det var MYCKET intressant! Men jag blir samtidigt lite ”förlamad” av all information. Det är en rätt så kall och hård sanning som serverades framför en. Han pratade om hur det vi äter gör våra kroppar än mer sura, en miljö som bakterier och virus trivs som bäst i. Inte konstigt att vi blir allt sjukare. På tal om pH-värden… visste ni att Coca Cola är pH 2,2!! 7 är neutralt. Han berättade också om vetets (egentligen veteproteinets) negativa inverkan på kroppen. Ja det var en hel del att ta in… Han visade också en filmsnutt som var lite olustig att se. Nämligen denna:

För att göra ett försök att sammanfatta det han sa, så var det att våra kroppar är uppbyggda av celler. För att dessa ska fungera optimalt, så behövs i första hand SYRE! För att syresätta kroppen och cellerna, måste vi se till att hjälpa kroppen att göra detta! Hur? Jo, blodet pumpas runt med hjälp av hjärtat och transporterar på så sätt syre till våra celler. Sedan måste cellens avfallsprodukt transporteras bort och det är lymfans uppgift. Men lymfan har ingen pump! Utan det krävs djupandning och rörelse! Så om vi inte andas rätt och inte rör på oss, så transporteras inte heller avfallsprodukten bort och vi blir försurade i våra kroppar! Så det allra bästa vi kan göra är att TRÄNA! -Surprise, va?! -NOT! Men en annan otrolig viktig sak är just detta att ANDAS RÄTT! Att DJUPANDAS med magen! Om detta kommer jag att skriva lite längre fram…

 

Så det viktigaste för god hälsa är:

SYRE

VÄTSKA

NÄRING

…i den ordningen.

Han nämnde också att indrottsmän/kvinnor drabbas sju gånger färre av cancer än ”vanliga” människor (sedan är man inte garanterad att slippa drabbas ändå såklart, men risken är som sagt sju gånger mindre). Och att en Strawberry milkshake (åtminstone i USA) inte innehåller ett enda spår av jordgubb, men däremot 54 kemikaliska tillsatser… URK!

Nåja, sedan var det mycket om detta med vetet, men det hinner jag/orkar jag inte gå närmare in på nu. För det är söndagkväll och jag är slut i rutan OCH jag ska vara snäll mot mig själv och spendera mina sista vakna timmar tillsammans med mannen jag är så lyckligt gift med *kärlek*.

Men TACK för en mycket trevlig och intressant föreläsning, anordnat av SKTRITON!

Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *