Smulan är en ärlig och härlig trebarnsmamma som skriver i dagboksform om vardagen och livet med dess toppar och dalar. Många tankar och funderingar rymms också här, liksom tips och trix och annat pyssel och oväntade överraskningar. Alltihop är kryddat med en nypa humor.

Rostade pumpakärnor

Rostade pumpakärnor

2 dl pumpakärnor
1 msk olja
1 tsk salt
bakplåtspapper

Tillagningstid: 30 min

Skölj pumpakärnorna väl och låt rinna av.

Tillagning i ugn
Sätt ugnen på 175° C. Blanda kärnorna i en skål med lite matolja och salt. Lägg på ugnsplåt, gärna även bakplåtspapper. Bred ut kärnorna på plåten. Sätt in i ugnen i 20-30 minuter tills de fått lätt bränd färg. Rör om någon gång och se till att de inte blir för brända.

Tillagning i stekpanna
Blanda med olja och lite salt. Stek kärnorna på ganska hög värme i ca 5 minuter tills gyllenbruna och krispiga.

-Supergott!
Om pumpakärnor:
De är rika på mineraler, vitaminer och protein och innehåller också mycket omättat fett.
Pumpakärnor är goda att strö i sallader och i müsli. Man kan garnera alla slags rätter med lite pumpakärnor eller ha dem i bröddeg och garnera brödet när man bakar. Försiktigt rostade pumpakärnorna förhöjer smaken. Lätt saltade är de goda som snacks.
Pumpakärnor kan köpas främst i specialbutiker.Förvaras torrt och i rumstemperatur.

En reaktion på ”Rostade pumpakärnor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *