2 dl pumpakärnor
1 msk olja
1 tsk salt
bakplåtspapper
Tillagningstid: 30 min
Skölj pumpakärnorna väl och låt rinna av.
Tillagning i ugn
Sätt ugnen på 175° C. Blanda kärnorna i en skål med lite matolja och salt. Lägg på ugnsplåt, gärna även bakplåtspapper. Bred ut kärnorna på plåten. Sätt in i ugnen i 20-30 minuter tills de fått lätt bränd färg. Rör om någon gång och se till att de inte blir för brända.
Tillagning i stekpanna
Blanda med olja och lite salt. Stek kärnorna på ganska hög värme i ca 5 minuter tills gyllenbruna och krispiga.
-Supergott!
Om pumpakärnor:
De är rika på mineraler, vitaminer och protein och innehåller också mycket omättat fett.
Pumpakärnor är goda att strö i sallader och i müsli. Man kan garnera alla slags rätter med lite pumpakärnor eller ha dem i bröddeg och garnera brödet när man bakar. Försiktigt rostade pumpakärnorna förhöjer smaken. Lätt saltade är de goda som snacks.
Pumpakärnor kan köpas främst i specialbutiker.Förvaras torrt och i rumstemperatur.
En reaktion på ”Rostade pumpakärnor”