VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tips & Trix: Städa barnvagn inför försäljning

Här kommer några tips på hur man ytterligare kan klämma ut lite fler slantar och undvika prutning  på plats för sin begagnade vagn som man har lagt ut på försäljning. Har märkt att många slarvar med detta och det är ju aldrig roligt att  få hem en ofräsch vagn. Dessutom kan man missa en hel del skavanker pga att vagnen just är smutsig eller dåligt underhållen.

 • Tvätta av vagnens chassi och eventuella plast och gummidetaljer med ljummet vatten och såpa. Såpa är fet och återfuktande och lämnar därför ett skyddande lager.
 • Ev. gnissel hos vagnens rörliga delar försvinner om du smörjer med lite silikonspray (finns att köpa på bensinmack) alt. lite olja (matolja, babyolja, ja vilken olja som helst fungerar bra.)
 • Tvätta alla avtagbara tygdelar i tvättmaskin med lite tvättmedel som inte innehåller blekmedel, Sköljmedel ska dock undvikas då ev. impregneringar försvinner. Jag brukar tvätta på 40 grader fintvätt. Handtvätts-valet är bara på 30 grader och det blir inte riktigt rent då tycker jag. Klädseln kan sedan torkas i torkskåp för att återaktivera impregneringens egenskaper alternativ att man sätter på klädseln på chassit igen och låter den torka på så sätt, jag föredrar dock det första valet för att undvika att ev. mögel.
 • Om suffletten är smutsig så rengörs den enklast i dusch/badkar tillsammans med en tvättsvamp och en tvättmedelslösning . Suffletten torkas med fördel antingen i torkskåp alternativ helt uppspänd på vagnen. Om sufletten endast är lite dammig/småsolkig så går det lika bra att använda ett gäng våtservetter för att få den fräsch igen.
 • Dammsug/tvätta ev varukorg i tyg samt rengör hjul. Vill man så kan man även där smörja med lite olja på hjulpinnarna innan hjulen sätts på igen. 

För att hålla sin vagn fräsch till vardags och undvika ev. bestående defekter så förvara vagnen torrt och varmt, aldrig i en fuktig miljö, då uppstår lätt mögel. Fläckar torkas med fördel av så fort som möjligt med en våtservett. Vill man skydda sittdelen ännu lite mer så rekomenderar jag att köpa en sittdyna, då hamnar den värsta smutsen där och det är enklare att slänga in en sittdyna i tvättmaskinen istället för att slita på orginalklädseln.Kommentarer


 1. stadstjejlantlolla maj 15, 2012 on 12:06 e m Svara

  Tack! Superbra tips verkligen! En sån husmor du är 😉

  • finastina maj 16, 2012 on 2:20 e m Svara

   Haha… visst är jag! 😉
   Vad roligt att du gillade tipsen ! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna