VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Middagstips!

Här kommer ett vårigt middagstips, snabbt, enkelt och gott. Var väldigt poppis hos barnen i går, de slukade allt med hull och hår och tog om två gånger, måste väl vara ett väldigt bra betyg antar jag… 😉

Sparrispasta med kryddig korv

Tips
Dra ett par varv med svartpepparkvarnen över den färdiga rätten. Väldigt gott att pressa lite citron över och lite färskriven peccorino-ost.

Ingredienser

4 port tagliatelle
1 bunt grön sparris
2 pkt kabanoss
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk smör
0,5 citron, ca 2 msk
0,5 tsk flingsalt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
Ev rivet skal av 0,5 citron
En skvätt grädde

1 påse ruccola

Så här gör du

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Sätt på vatten till sparrisen.
Bryt av den torra biten på sparrisen och dela sen i tre bitar.
Slanta korven, skala och strimla löken och hacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sen korven tillsammans med löken.
Förväll sparrisen genom att koka den snabbt i 2 minuter.
Häll av vattnet, lägg tillbaka sparrisen i grytan och lägg i smör, citronsaft, salt och peppar.Rör runt.
När pastan är klar och vattnet avhällt häller du i sparrisblandningen och kananossen samt häller över en skvätt grädde och blanda runt snabbt i pastagrytan. Om du vill kan du riva över skalet från 1/2 avtvättad citron.Servera med ruccola.

20130514-192702.jpg


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna