VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Preventivmedel – Jaydess

Idag har jag varit på MVC och satt in en spiral. Det var inte ett lätt beslut det här med preventivmedel.

När jag var yngre och hade lösa förbindelser åt jag P-piller, precis som alla andra på den tiden. I 25-årsåldern var det en vän till mig som slutade med sina P-piller, varför minns jag inte. Men hon berättade att hon sen hon slutade hade känt sig gladare och mer stabil i psyket. Jag hade vid den här tiden under flera år haft humörsvängningar som gick från uppåtperioder till nedåtperioder. Jag hade inte kopplat det till mina p-piller förut, men min väns historia fick mig att fundera om där fanns ett samband.

Eftersom jag redan då var tillsammans med min nuvarande man pratade jag med honom om att sluta med mina piller. Det skulle ju innebära att vi inte kunde ha oskyddat sex på samma lättvindiga sätt längre. Han var med på noterna så jag slängde helt enkelt min pillerkarta och påbörjade mitt nya hormonfria liv. Mina toppar och dalar i humöret försvann så småningom vilket var oerhört befriande. Jag blev aldrig oplanerat gravid eftersom vi använde kondom och försiktighetsprincipen när vi hade sex. Och när vi väl bestämde oss för att skaffa barn tog det bara några veckor för mig att bli gravid.

Nu känner jag dock att ett oplanerat barn skulle vara ganska jobbigt när man redan har fullt upp med två planerade. Och ett fungerande sexliv utan oro och försiktighet känns viktigt för vårt förhållande, kanske ännu mer nu under småbarnstiden då det inte finns mycket tid och ork över för varandra. Därför har jag bestämt mig för att satsa på en ny sorts spiral som heter Jaydess. Det är en liten spiral med mindre hormoner. Den kostar 1000 kr och håller i 3 år. Hormonerna påverkar då kroppen lokalt till skillnad från P-piller och det ihop med den lägre mängden hormoner hoppas jag är en lösning som inte ger sig på mitt psyke.

Det gjorde inte ont att sätta in den, men nu efteråt ligger jag i sängen med smärtor som liknar mensvärk. Hoppas det går över snart.

Någon som har erfarenhet av Jaydess som du vill dela med dig av?


Kommentarer


  1. Emmalisa 27 mars, 2014 on 14:48 Svara

    Hej! Jag fick spiralen i mig en vecka före dig, har aldrig förr känt sån värk. Kunde inte röra på mig från eller på soffan tre-fyra timmar efteråt. Efter det värkte det då man satt i vissa ställningar i ett par dagar. Min mens skulle börja den dagen jag fick spiralen, men började först tre dagar senare. Har sen dess haft mens, vissa dagar bara några droppar och vissa dagar normalt. En aning jobbigt, fast det lär ju vara normalt i början. Före spiralen åt jag p-piller i nästan 8 år så jag undrar inte alls att kroppen är lite bortblandad med en ny hormon. Hur har du haft det?

    • Skärgårdsmamman 27 mars, 2014 on 18:16 Svara

      Hej! För mig gjorde det bara riktigt ont samma dag som jag satte in den. Sen har jag haft molverkar till och från men inget jag inte kunnat stå ut med. Min mens hade inte kommit igång efter graviditeten eftersom jag ammar så jag vet inte när jag borde ha haft den. Första dagen blödde det, men sen dess har jag mer haft flytningar och kanske något blodstänk här och där. Tror nog att det här kan bli bra, bara jag känner mig fortsatt stabil i humöret så.

  2. Maria 3 april, 2014 on 09:03 Svara

    Hej! Jag funderar på att sätta in en Jaydess jag också och är nyfiken på hur det går för er?!

    • Skärgårdsmamman 3 april, 2014 on 15:14 Svara

      Hej Maria! Jodå nu har jag haft den en tid och jag har faktiskt haft små blödningar till och från sen min förra kommentar. Jag har känt efter om den sitter kvar och det är lätt att känna trådarna. Den känns inte när man har sex. Jag har inte haft ont eller mensvärk sen förra inlägget så det var bara de första dagarna jag hade det. Humöret känns stabilt. Är det något specifikt du undrar över?

  3. Maria 5 april, 2014 on 10:34 Svara

    Hej! Tack för ditt svar! Jag är lite orolig för att humöret ska påverkas. Läste i biverkningslistan att man kan bli deppig av spiralen. Blir nämligen rätt låg när jag har PMS. Det är tydligen gulkroppshormonet som ökar i kroppen mellan ägglossning och mens, samma som finns i spiralen.

    • Skärgårdsmamman 6 april, 2014 on 20:28 Svara

      Då delar vi oro. Jag funderade först på kopparspiral som inte innehåller några hormoner alls men med den spiralen får man rikligare mens och mer mensvärk och det tror jag inte att jag orkar med. Med tanke just på oron för mitt humör rekommenderade min barnmorska därför Jaydess. Spiral generellt rekommenderade hon för att hormonet inte ska behöva vandra genom hela kroppen som det gör i tablettform, en spiral verkar lokalt. Jaydess specifikt för att det är den hormonspiral som finns på marknaden idag som innehåller minst hormon. Tror det är för tidigt att säga hur den påverkar mitt humör, men jag har inte känt mig sådär extra retlig eller deppig som man kan göra innan mens. Är dock mer rädd för hur den ska påverka mitt psyke på lite längre sikt. Tar man ut spiralen igen inom det första året får man hälften av pengarna tillbaks om man sparat kvittot (vilket är bra eftersom den är ganska dyr). Så ett år ska jag ge den innan jag uttalar mig om om den påverkar mig lika negativt som p-pillerna gjorde.

  4. Jempa 26 april, 2014 on 23:19 Svara

    Hej!
    Jag har också Jaydess (sedan sex veckor tillbaka) och har blött konstant sedan dess samt haft riktigt ont. Varit på väg att åka till akuten två gånger pga. smärtan. Har läst det här om hälften av pengarna tillbaka på någon annan sida men tänkte höra om du har någon aning om hur det funkar? Vänder man sig till apoteket då eller tillverkaren? Du kanske inte har någon aning men jag chansar, hittar ingen information om det.
    🙂

    • Skärgårdsmamman 27 april, 2014 on 08:26 Svara

      Hej!

      Oj då, låter verkligen inte bra! Beror det bara på spiralen eller har det något att göra med hur den sitter?

      Jag har fortfarande små blödningar och innan min förra mens var jag på ett uselt humör, deprimerad till och med, svårt att veta hur stor roll spiralen spelar för humöret dock. Men jag har absolut inte ont längre och har absolut inte varit i närheten av att åka till akuten.

      Det är befriande att kunna ha sex utan att behöva tänka på preventivmedel men just nu är sexlivet inte direkt på topp i och med att blödningarna oftast kommer i vägen. Jag hoppas det vänder snart med blödningarna annars kommer nog jag också ta ut min spiral. Tanken är ju att spiralen ska underlätta sexlivet inte ta död på det.

      Som svar på din fråga så vet jag inte vem man vänder sig till. Jag vet dock att man skulle spara kvittot. Men hör med de som satte in den de borde veta hur man går tillväga. Hoppas det löser sig för dig!

  5. Malin 13 maj, 2014 on 12:42 Svara

    Jag satte in Jaydess här den 17 Mars 2014.
    Jag har också blött lite under en längre period den första månaden, men nu är det som vanligt. Men så brukar det ju kunna vara med alla typer av hormonspiraler vad jag förstått.
    Det jag inte kopplade förrän igår var dock att jag inte har känt mig lika glad på senaste tiden, har varit trött och orkeslös, ja, deprimerad. Allt detta har skett från det att jag satte in Jaydess. Jag ska utnyttja denhär garantin på att man får halva beloppet tillbaka, för dethär fungerar inte för mig.
    Jag kanske provar kopparspiral senare men så deppig som jag är nu har jag inte varit sen jag åt p-piller.
    Så, ja ska ut mä’n snarast möjligt, för ja vill va mitt gamla glada jag igen!

    • Skärgårdsmamman 13 maj, 2014 on 14:35 Svara

      Mina blödningar kommer allt mer sällan nu, jätteskönt! Inte heller har jag känt mig deppig sen senaste mensen. Börjar få en känsla av hur ett livet med en mer problemfri spiral kan bli och det känns som att det kan bli riktigt bra. Har bestämt mig för att hålla ut ett tag till och se om det fortsätter att gå i rätt riktning.

    • Rebecka 29 september, 2014 on 12:49 Svara

      Hejsan!

      Jag satte i Jaydess 8 april 2014.

      Det sköna med den är att jag nästan inte har nån mens så jag kan bara använda trosskydd,=)

      Men det negativa som jag har börjat märka på senaste är att jag är nedstämd nästan hela tiden, alltså trött, sliten och ingen ork i kroppen, mitt leende får jag knappt fram längre, å det har jag fått höra på jobbet å då blir jag bara mer sliten å less när jag får höra det. Känner mig också irriterad och sur. Har även en rejäl huvudverk (migrän), mindre sexlust, fet hy.

      Har även haft urinvägsinfektion 7 ggr sen april men jag vet inte helt om det kan vara spiralen som påverkar.

      Har även haft kopparspiral i 5 år men med den fick jag extremt mycket mens å då blev jag bara trött å sliten, men just nu med Jaydess är en stor skillnad på hur jag mår i kroppen och även psyket. Just nu är det samma känsla i kroppen som när jag gick på p-piller med hormoner.

      Hoppas det går bättre för dig å att du har funnit ut vad som passar dig gällande preventivmedel.=)

      • Skärgårdsmamman 29 september, 2014 on 13:34 Svara

        Hej!

        Är det så?! Faktum är att jag har varit galet trött och sliten den sista tiden. Jag har också varit tankspridd och gjort konstiga saker som att jag glömde bildörren öppen på en parkering när jag gick och handlade t ex. Trodde det hade att göra med att två barn är betydligt mer jobb än ett, men spiralen kanske påverkar också.

        Hyn har inte heller varit toppen den senaste veckan, nu precis innan jag fick min mens. Sexlusten finns där och huvudverk har jag inte.

        Det jobbigaste tycker jag är att jag inte vet om något av detta beror på spiralen. Det är ju det som är skönt när man är helt utan hormoner att man vet att man inte är påverkad alls.

  6. Karin 22 maj, 2014 on 16:43 Svara

    Åh vilket bra inlägg. Med nya preparat/preventivmedel är det svårt att googla till sig information.
    Jag hade i tonåren p-piller, men slutade för att slippa hormonpåverkan. Jag upplevde att jag blev befriad från något; att jag blev mig själv när jag slutat.
    Har använt P-dator i 16 år – lärde mig snabbt min cykel.
    14 år i samma relation gav inga barn, sen kom två stycken och det räcker. 😉
    I måndags satte jag in Jaydess, tog två Ipren 30 minuter innan enligt rek.
    Jag kände varken obehag eller smärta vid insättning. Blödningen som kom direkt efter var pga den ”tång” som BM höll tag med för att ”böja upp” min livmoder som är och alltid har varit bakåtböjd. Tång-greppet kändes inte alls, men blödningen direkt efteråt var riklig (trosskydd räckte inte, men vanlig binda var tillräckligt.)
    BM sa att det kunde komma att kännas som mensvärk.
    Jag har inte haft någon värk, mol, smärta eller obehag alls.
    Dag 1; blödning
    Dag2; rosa flytning
    Dag 3; rosa flytning
    Dag 4; vanlig flytning.
    Ska bli spännande att se hur första mens blir.
    Och hur humöret – som redan är hårt ansatt av hormoner- blir.
    Och om jag blir finnig, vilket jag aldrig tidigare varit.

    • Skärgårdsmamman 22 maj, 2014 on 17:58 Svara

      Va kul att du gillar det! Ser att det är många som läser just det här inlägget. Skönt att allt gått så smidigt för dig. Nu har mina blödningar upphört helt och jag mår fint. Tror att mensen kan vara på G och än så länge är humöret inte värre än vanligt strax innan mens. Det är skönt med spiral när det funkar som det ska, då behöver man aldrig tänka efter.

  7. Emma 26 maj, 2014 on 20:45 Svara

    Hej! Intressant att läsa alla kommentarer! Jag har själv kämpat med att hitta ett preventivmedel som funkar men det känns verkligen hopplöst. Provat nuvaring och p-piller (som sen uteslöts pga migrän) samt minipiller. Blev så otroligt deprimerad av alla hormoner så det är verkligen inte värt det. Min mens är väldigt oregelbunden så p-dator fungerar inte heller. Jaydess eller annan spiral är mitt sista hopp, men jag är så rädd för det psykiska illamåendet igen. Håll mig gärna uppdaterad om hur ditt humör påverkas!

    • Skärgårdsmamman 26 maj, 2014 on 21:01 Svara

      Hej! Verkar baserat på andras kommentarer som att upplevelsen av Jaydess skiljer sig från person till person. Nu när den fungerar bra för mig är det jättebekvämt. Om du har så få alternativ kvar tycker jag att du ska prova och spara kvittot. Ta ut den efter 6 mån om det inte känns bra, så får du halva kostnaden tillbaks. Lycka till!

  8. Tilda 27 maj, 2014 on 16:00 Svara

    Hej!

    Jag har också satt in Jadyness spiral idag och håller med om att det inte finns mycket information om det på nätet. Men hittade hit. Jag har tidigare haft Mirena hormonspiral (den större med mer hormon) men bytte till Jadyness idag. Mirena gav mig acne så hoppas bli hjälpt utav Jadyness då den innehåller mindre hormon.
    Det gjorde inte alls lika ont att sätta in Jadyness som det gjorde med Mirena.
    Håller tummarna att det blir bra denna gång, och för er andra också 🙂

  9. Hanna 17 juni, 2014 on 12:49 Svara

    Hej!
    Jag är nyfiken på hur det går för er? Funderar själv på jaydess efter en tid helt utan något preventivmedel alls. Har blödningarna slutat? Hur känns humöret? Några andra biverkningar? Läste om någon som inte kunde få orgasmer längre! Ursäkta den privata frågan men har sexlivet påverkats?
    Mvh Hanna

    • Skärgårdsmamman 17 juni, 2014 on 13:04 Svara

      Hej! Det går bra. Jag har fortfarande inte riktigt fått koll på min menscykel sen jag satte in spiralen/fick barn så jag vet inte riktigt hur det går med blödningarna. Ungefär en gång i månaden får jag typ blodblandade flytningar. Om det är så min mens kommer se ut nu med spiralen eller om det är amningen som påverkar vet jag inte. Däremellan funkar det iallafall fint, särskilt när det gäller sexlivet. Det är enkelt och jag har inte upplevt några tråkiga bieffekter på den fronten. Vad gäller humöret så pendlar det upp och ner, men inga superdippar och inget ihållande. Hur mycket spiralen spelar in vet jag inte. Jag har inte upplevt några andra biverkningar. Hoppas mitt svar hjälper dig i ditt beslut.

  10. Cherry 17 juni, 2014 on 18:49 Svara

    Vad skönt att läsa lite om detta. Jag har haft min i snart 2 veckor och jag har kramper liknande starka memssmärtor varje dag. Jag tycker att det känns som att den är påväg ut :S men det kan inte hända va?

    Jag hade suoeront vid insättning och fick ta flera pauser under insättningen. Grät konstant och skrek rakt ut. Bad även min barnmorska att avbryta för jag stod inte ut, men hon tyckte att det var så lite kvar så hon fortsatte ändå. Om jag hade vetat hur ont det skulle göra hade jag låtit bli.

    • Skärgårdsmamman 17 juni, 2014 on 23:13 Svara

      Fy det låter hemskt alltihop. Jag hade nog gått till någon annan gynekolog för att kolla att allt står rätt till. Tror faktiskt att den kan stötas ut om man har riktig otur. Läste nåt om att det finns en liten risk för punktering av livmoderväggen om den sätts i felaktigt. Har du kvar informationsbroschyren man fick? Där stod en massa bra info. Hoppas det ordnar upp sig för dig!

  11. Marie 21 juli, 2014 on 13:19 Svara

    Hej!
    Funderar på att sätta in en Jaydess, men har läst på en del forum och det några som skriver att killen känner trådarna och att det för vissa gör jätteont… Är detta någonting som ni varit med om?

    • Skärgårdsmamman 20 augusti, 2014 on 16:45 Svara

      Hej! Ingen känsel av trådar här iallafall och jag känner inte heller något. Funkar bra för oss. Skönt att slippa tänka på det helt och hållet.

  12. Michelle 20 augusti, 2014 on 15:27 Svara

    Hej! Skulle gärna vilja ha en update av dig/ni som läser detta, hur det går för er med spiralen. Funtar nämligen på att pröva en själv vid nästa mens! Maila gärna!! [email protected]

    Tack på förhand!! /Orolig tjej

    • Skärgårdsmamman 20 augusti, 2014 on 16:57 Svara

      Hej! Min kropp har vant sig nu och jag tänker inte ens på att jag har den längre. Var lite orolig över att använda tampong eftersom jag såg framför mig hur den skulle kunna fastna i trådarna, men jag har kommit över det nu, bara man tar det lite försiktigt så. Jag känner mig stabil i humöret. Har inte haft några migränkänningar på väldigt länge. Har inte mer mensvärk än vanligt. Jag har inte ont i brösten eller känner mig sjuk. Däremot fäller jag massor med hår men det beror nog snarare på att jag precis håller på att fasa ut amningen. Min kropp behövde några månader för att vänja sig dock. Lite jobbigt på vägen, men värt det nu när allt funkar. Tror dock att upplevelsen är väldigt olika för alla. Lycka till!

  13. Sara 2 september, 2014 on 16:34 Svara

    Jag funderar på att sätta in en Jaydess men är himla orolig för hur jag kommer må! har aldrig ätit hormonpreparat innan.. Hade du jobbiga biverkningar i början? (Om ja, hur länge höll de i sig?) blödde du något efter att du hade satt in den? Gjorde det ont att sätta in den?
    Jag velar mellan Jaydess och kopparspiral – men iom att det är relativt lite hormon i, så kanske det inte behöver bli så mycket biverkningar… Alla dessa val!

  14. Isabella Stjärnfeldt 3 september, 2014 on 18:05 Svara

    Hej!
    Jag satte in min jaydess i maj i år (2014). Jag tyckte det gjorde ont under instättningen men inget jag inte kunde stå ut med. Därefter hade jag som en kraftig/molande mensvärk och kunde inte röra mig på 2 dagar men sen övergick det till bara ett molande i ca 2-4 veckor och blödde smått i samband med det. Jag har inte haft någon ”riktig” mens sedan jag satte in den skulle jag säga.

    Jag och min sambo tycker inte att mitt humör har ändrats, min acne som jag fick av mina minipiller har minskat vilket jag är jätteglad över. Men, på senaste tiden kan jag och min sambo inte ha samlag då han känner trådarna! Jag läste en hel del om det på nätet och självklart dyker alla skräckhistorier upp om att den har halkat ner och kommer åka ut osv.

    Jag vände mig till min barnmorska som inte ens kunde se trådarna (hände både vid min efterkontroll och när jag gick dit igen) och tyckte det vore konstigt att han ens kunde känna dem. Efter mycket om och men hittade hon trådarna och även kände dom och tyckte det vore konstigt att han har känt trådarna så mycket då hon knappt kunde hitta dom själv. Men problemet återstår, han känner trådarna.

    Så nu är jag mycket kluven hur jag ska bära mig åt. Det var inte precis smärtfritt att sätta in den så nu drar jag mig för att ta ut den. Jag kan inte ha p-piller då jag fick migrän av dessa och som tidigare nämnts acne av minipiller. Jag funderar på att skippa allt det här med hormoner!

    Hoppas även min historia är till hjälp för någon där ute! Lycka till

    • Skärgårdsmamman 24 september, 2014 on 11:34 Svara

      Hej! Frågade min man om han märkt av spiralen, men han har inte känt någonting.

  15. terese 23 september, 2014 on 23:17 Svara

    Hej! Vad glad jag blev när jag.hittade den här tråden!! Ska inom kort gå och lägga in jaydess och har känt att det varit lite knapert med informstion här på nätet om den.. iaf, hur hqr det gptt för dig/er nu? Är ganska orolig över hela acne och nedstämnings grejjen som man kan få.. och en liten bonus fråga: tror du/ni att det kan vara.möjligt att jag kan slippa lindrigare undan då jag ätit p-piller och don funkat relativt bra (förutom nu då dom plötsligt började bråka med min mens..). För spiralen har ju endå mindre.hormoner i sig, så tänkte att kanske om jag klarar av mer hormober utan några större problem kanske jag klarar av spiralen också?..

    Ursäkta för ett sluddrigt och felstavat inlägg men var via telefonen. Tacksam för avar:)

    • Skärgårdsmamman 24 september, 2014 on 11:40 Svara

      Hej!
      Har ingen aning om hur påverkad du kommer bli av hormonet.
      Har precis haft flera finnar och varigt lite deppig, men tror finnarna beror på överkonsumtion av choklad och det faktum att jag tvättat mig med annat vatten än vad jag är van vid (varit ute och rest lite). Deppet kommer nog av att jag dragit ett tungt lass här hemma då min man jobbat sent och rest mycket. Hoppas det iallafall. Verkar som att svackan är över för denna gång iallafall. Undrar om det faktum att jag inte går ner i vikt trots att jag tränar som aldrig förr har nåt med spiralen att göra?…eller kanske med ovan nämnd chokladkonsumtion…vet inte, det är oklart helt enkelt.

  16. Sara 24 september, 2014 on 16:27 Svara

    Jag satte in jaydess för tre veckor sedan. Gjorde ont. En vecka efter, första dagen var värst sen var det bara lite mensvärk typ..
    Har inte märkt något på mitt humör, jag brukar vara känslig för hormoner annars. Hyn har blivit lite fetare, men inga finnar. Sexet funkar bra också, han känner inte av trådarna. Det enda som jag har märkt tydligt är att jag har fått större sexlust, verkligen mycket mer. Undrar lite om min man kommer orka med.. :’)

  17. Sofie 5 november, 2014 on 16:14 Svara

    Följer tråden då jag själv funderar på att sätta in Jaydess. Jag har dock haft problem med håravfall tidigare när jag använt minipiller och spiral (Mirena) och blir lite orolig när jag läser att du tappar hår. Jag undrar om ditt håravfall har avstannat och hur lång tid det tog?

    • Skärgårdsmamman 7 november, 2014 on 14:53 Svara

      Hej Sofie,

      Mitt håravfall avstannade när jag slutade amma så det var nog enbart kopplat till graviditeten. Tröttheten och slitenheten är också över, men min hy är i lite sämre skick än vanligt. Dessutom har jag ibland ont i magen och känner mig lite snurrig och illamående. Det är återkommande och jag vet såklart inte om det har med spiralen att göra som vanligt…

  18. Pilvi 8 november, 2014 on 22:33 Svara

    Hej! Har haft jaydess inne nu i snart 2 mån. Insättning gick topp o har småblött sen dess lite till o från. Nu är det så här att jag helt plötsligt(tiden efter insättning) drabbats av hemsk klåda i handflator o fotsulor, tår. Är väldigt yr till o från samt har domningar i höger underarm o hand. Någon som känner igen sig i detta eller kan det bero på nåt helt annat än spiralen?…

  19. Skelleftemamman 18 december, 2014 on 21:31 Svara

    Min dotter (15 år) satte in jaydess i början på september. På tisdag ska den ut!! Hon är så deppig, trött och orkeslös. Har svårt att orka med skolan tom. Dj. hormoner! Fattar inte att det är det enda som rekommenderas på Ungdomsmottagningen. Hormoner i olika former. Sorgligt.

  20. Lyssna på kroppen och lär känna den! 4 januari, 2015 on 12:22 Svara

    Hej!
    Att tappa hår är en av de vanliga biverkningarna av hormonspiral plus mängder av andra. Nej, tjejer – jag blir lite ledsen över vad vi utsätter våra kroppar för. Testade själv Mirena hormonspiral och det var verkligen inget bra alternativ för mig. Fick så mycket biverkningar! Illamående, foglossning, ryggvärk, migrän… Förstår inte att det kan vara lagligt. En man skulle aldrig acceptera dessa biverkningar! Vanligt förekommande dessutom!
    Det är EN dag i månaden som vi kvinnor har ägglossning och kan bli gravida och spermier lever i fem dagar – så bättre att skydda sig med kondom de dagarna och i övrigt kan man vara utan. Och dessutom är det svårt att bli gravid när man närmar sig de 40. Så kör naturligt istället. Det är min rekommendation.

    Önskar att man kunde få tillbaka hälften av pengarna (995 kr kostade Mirenasmärtan) men jag tror de tagit bort det… tyvärr. Så en smärtsam och dyr lärdom blev det.

    Allt gott!

    • Karin 28 augusti, 2016 on 09:28 Svara

      Hej,

      Funderar också på att sätta in Jaydess men är så skeptiskt mot allt nytt som ska fungera så bra men som i slutändan slutar med diverse biverkningar. Vill även tillägga på din kommentar att endast skydda sig vid ägglossning vilket jag även testat vilket slutfade i en graviditet och abort. Vi skyddade oss ca tio dagar innan och efter men blev gravid ändå, så inget att rekommendera.

      Hoppas att du hittar något som funkar.
      Allt väl!

  21. Mia 4 januari, 2015 on 14:44 Svara

    Jag satte in min spiral (jaydess) i slutet på juli början på augusti. Överläkare på kvinnoklinikens råd till mig, då jag har någon slags blödningsrubbning. kan blöda upp till 3 veckor och vara blödningsfri i cirka 1 vecka och sedan började detta om. Ingen läkare har kunnat hjälpt mig och har testat diverse olika mediciner.

    Har nu haft spiral i cirka 6 månader. Blöder fortfarande hela tiden. Har kanske varit blödningsfri max 6 dagar under dessa 6 månader (utsprida dagar).. Så spiralen verkar inte funka för mig heller. Min barnmorska sa att jag kanske behövde en spiral med mer hormoner.

    Dock känner jag redan av hormonerna i denna spiral, jag är trött, nedstämd, kan inte kontrollera mina känslor och har fått pigmentförändringar. Plus knölar i bröstet.

    Positivt? Har fått fin hy. Haha..

    Lycka till er andra!

  22. Victoria Thorstensson 10 januari, 2015 on 12:48 Svara

    Hejsan!

    Jag har endometrios och äter just nu visanne som medicin mot den, blev varnad för just ångest och depressionssymtom som biverkning. Jag känner ingen motivation, är ledsen eller arg konstant och sexlusten är obefintlig och jag är otroligt trött. Stackars min sambo som under de senaste veckorna behövt delat liv med en helt personlighetsförändrad sambo (och stackars mig, haha). Det jobbigaste är ju sen att det liksom inte finns något jag kan göra för att ”skärpa till mig”: bli glad och motiverad osv. Efter att min visanne-kur är avslutat ska jag sätta in en jaydess- spiral… Men jag år så otroligt stressad över att mitt psykiska mående skall fortsätta eftersom jag kommer gå från ett hormonprep till ett annat. Visanne är ett relativt ”starkt” hormonpreparat med hög dos, men jaydess stressar mig ändå. Mår du fortfarande bra?

  23. Ida 18 januari, 2015 on 22:27 Svara

    Hej!
    Hur går det? =)
    Jag har funderat också på en spiral så man slipper oron över att bli gravid.

    Har gått på novletta i 3 år för 3 år sedan och var väl rätt så normal, mor tyckte jag var lite grinig, kanske jag var men inget mer än så.

    Ska man våga sig på en hormonspiral eller ta upp det här med p-piller igen? Det ända som oroar mig är de förbannade tråden som kommer med på köpet. Det känns läskigt att ha något där…

  24. Maria 6 februari, 2015 on 15:53 Svara

    Hej!

    Jag satte in Jaydess i april 2014. Hade kopparspiral innan men blödde kraftigt vilket var minus. Känner inte av hormoner eller några biverkningar. Men en sak som inte rättat till sig är mensen. Blöder väldigt lite, trosskydd räcker, men blödningen håller på ganska länge. Den kommer regelbundet och pågår i ca7-10 dagar. Ofta ett uppehåll på 1-2 dagar mitt i perioden. Även om mängden blod är väldigt liten så stör det mig något. Det skulle ta ca 6mån för allt att stabiliseras, men det har det inte riktigt gjort. Är för övrigt riktigt nöjd, inte ont vid insättning och inga övriga besvär! Rekommenderas varmt!

  25. Heidi 13 februari, 2015 on 11:18 Svara

    Jag satte in min jaydess i januari. Gjorde lite ont vid insättning och några dagar efter. Blödde lite i ca 10 dagar sen dess inga blödningar men inväntar mens och är spännande och se om det kommer nåt!
    Har fått lite finnar och fet hårbotten men det hoppas jag vara övergående.
    Jag är nöjd än så länge! Inte fått migränanfall. 🙂

  26. Frida 13 februari, 2015 on 17:29 Svara

    Hej,

    Jag satte in min Jaydess för lite mer än två veckor sen och jag har haft röda flytningar sedan dess, det räcker med trosskydd, men börjar ändå bli lite trött på det. Framförallt med tanke på min pojkvän och sex, vi har inte testat än, men det är helt klart inte lika roligt att ha sex när man blöder. Förstår att det är jätteindividuellt men känner ni till någon gräns för hur länge de flesta blöder efter insättning?

  27. Camilla 19 februari, 2015 on 14:31 Svara

    Hej!
    Jag har precis som Frida haft blödningar sedan dag 1, med 1-2 dagars uppehåll vid något enstaka tillfälle! Då har jag ändå haft i spiralen i ca 1,5 månad! Undrar också om någon vet hur länge blödningarna kan sitta i? Troskydd räcker men ibland har det kommit lite mer och är osäker på om det varit mensen eller inte!?

    Annars har min upplevelse varit rätt bra. Insättningen kändes lite men inte alls farlig (och då hade jag missat att ta tablett innan) samt känt lite molande värk men inget jag inte klarat av. Bara blodstänken som stör mig en aning och undrar om fler upplevt samma sak?

    • Mamman 6 januari, 2016 on 14:31 Svara

      Hej Camilla,

      Eftersom Jaydess har mindre hormoner kanske den skiljer sig en aning från andra hormonspiraler vad gäller blödningar, men generellt sätt kan man blöda dygnet runt från dag 1 och sex månader framåt efter insättning av hormonspiral. Så att du blödde i 1,5 månad var inget konstigt eller oroande. Vissa slutar efter 6 månader- 1 år att blöda helt. Jag ska sätta in en Jaydess om några dagar och oroar mig också för vissa biverkningar, men jag är mer rädd för humör- och utseendeförändringar. P-piller gör mig allmänt knäpp och finnig och kopparspiral ger mig PMS, kraftiga blödningar och smärtor, så nu hoppas jag på att Jaydess passar mig bra istället.

      • josefin 28 augusti, 2016 on 22:50 Svara

        Hur har det gått för dig?

      • josefin 28 augusti, 2016 on 22:52 Svara

        …vad det gäller blödningarna? Jag har haft min i snart fem månader och efter tredje månaden blev blödningarna fler. Förra månaden hade jag sex blödningsfria dagar. Jag börjar bli mäkta trött på det men bm tyckte att jag skulle låta det gå sex månader innan jag tog beslut om att ta ut den.

  28. Evelina 30 mars, 2015 on 14:12 Svara

    Hej allihopa!
    Jag satte in en in en Jaydess för några veckor sedan och blödde då dagen jag satte in den men sedan slutade det. Mitt (enligt mig) stora problem är att jag börjar blöda dagen efter jag och min kille haft sex, VARJE gång?! Någon här med liknande problem…?

    • Stephanie 20 september, 2015 on 16:15 Svara

      Liknande problem, fast några timmar efter sex får jag som en rosafärgad flygning, eller lite blodstänk efter sex. Brukar bara bli de sen inget mer. Vet inte om de är bra eller dåligt.

  29. Sofi 13 april, 2015 on 17:48 Svara

    Hej!

    Jag satte in min Jaydess 28 januari i år, dvs 2,5 månad sedan. Det gick bra att sätta in den, blödde dygnet runt i 1 månad men magknip ”livmoderkramp” då och då, men helt ok ändå. Fick sjukt mycket sexlust första 1,5 veckan (!). Sen så har det blivit tvärtom. Jag tycker att mitt doftsinne har förstärkts..på det sättet att mina manliga vänner doftar mindre gott på något sätt – jättekonstigt och inte alls vad jag vill. Men det som är mest konstigt är att jag gråter för minsta lilla. Visst kan man vara lite deppig ibland men nu blir det så stora saker av allting. Jag är vanligtvis en väldigt glad person (vilket jag fortfarande är) men små saker i vardagen lockar fram tårarna väldigt lätt. Jag har inte relaterat det till spiralen förrän sista tiden när jag tänkt på det. Det kan ju vara andra faktorer, men ju mer jag funderar på det så har allting börjat sedan jag satte in Jaydess. Tänker att jag behåller den 1 månad till för att utvärdera…men är jag fortfarande lika gråtmild och tycker att mitt doftsinne är påverkat så ska den UT. Lycka till alla ni andra tjejer!

  30. Ellie 22 april, 2015 on 10:45 Svara

    Jag satte in min jaydess den 24/3 då min son var drygt 3 månader. Efter en vecka började jag blöda och har gjort det sedan dess, mer eller mindre.

    Det värsta är dock att jag också verkar reagera negativt på hormonerna, även om halten ska vara så vansinnigt låg. Har haft både kopparspiral (blödde så mitt blodvärde var i botten efter 5 år…) och mirena hormonspiral som gjorde mig till en tråkig och grinig kärring enligt min man.

    • Ellie 22 april, 2015 on 10:48 Svara

      Halva inlägget försvann visst. Fick i alla fall jaydess rekommenderad då man inte ”ska” reagera på den alls. Lik förbannat sitter jag här grinig, trött, noll tålamod med barnen, gråtmild och tråkig. Spiralen eller jag sa maken idag, så den (och 1000 sköna slantar) ryker väl snart.

      • Malin 1 maj, 2015 on 10:29 Svara

        Jag satte in min spiral i december. Själva insättningen var problemfri och även om det aldrig är en trevlig upplevelse att lägga sig i den där stolen så gjorde det inte direkt ont. Hade heller inte några smärtor efteråt. Humöret är som tidigare, upp och ner ibland men inte mer än vanligt och då vill jag påpeka att jag inte använt varken p-piller eller spiral förut.

        Jag har alltid haft en väldigt kraftig menstruation, snudd på så att jag måste upp och byta mitt i natten. Nu är det betydligt mindre vilket är otroligt skönt, men istället så har den blivit något mer utdragen. Första veckan är det mest flytningar, sedan blir det någon dags uppehåll och därefter mensvärk ett par dagar och blödning i några dagar till. Fortfarande dock mycket mindre riklig än vad jag är van vid sedan innan, men som någon skrev tidigare så är det inte så roligt att ha samlag när man blöder. Lusten är det dock inget fel på och min pojkvän har aldrig känt av trådarna.. Förhoppningen är väl att blödningsperioden förkortas, men annars har jag nog inte mycket att klaga på när det gäller Jaydess.

        Lycka till!

  31. Rebecka 2 maj, 2015 on 19:31 Svara

    Hejsan!
    Jag har skrivit tidigare gällande Jaydes (2014_september).
    Jag har haft min i snart 1år, å jag har kämpat med att ha den kvar för att se vilka känningar jag får, jag har humörsvängningar som går upp och ner,
    just nu har jag förskräckliga biverkningar med huvudvärk, trött, orkeslös, känner mig osäker och virrig. Dessa biverkningar går upp å ner, det är därför jag har den kvar, men just nu känner jag att den verkligen borde tas ut.
    Men det positiva är att jag nästan inte får nån mens så det håller bara med trosskydd, Men vi påverkar oxå hormonerna med tanke på att mensen inte är som den ska, vi har den för någon anledning så varför stoppa det som ska ut.
    Men när ska det komma nånting som inte påverkar vårat psyke?? Jag blir påverkad av p-piller riktigt rejält, även av kopparspiral för då blödde jag extremt så jag var tvungen att använda den största tampongen och även Binda, men då förlorade jag massa energi pga mycket mens.
    Just nu med tanke på hur jag mår vill jag verkligen ta ur den (japrydess) för jag känner mig sjuk pga att jag får en sån huvudverk, koncetrations problem,yr.
    man kan tro att jag inte lyssnar på vad folk säger det är för mina biverkningar och koncentrationen är inte på topp, biverkningarna startar ca 1 v innan mens som nästan inte är något alls, och mensen/röda flytningar pågår i ca 5-7 dagar, är även trött någon dag efter mensflytningarna,
    Jag kan säga att jag mår som bäst utan preventivmedel, kan använda kondom.
    Varför finns det bara massa ting med hormoner som påverkar oss. När ska det komma nånting som vi mår bra av??
    Läste även längre upp av att nån hade knölar i brösten, så nu förstår jag vart mina knölar kommer ifrån, är säkert från spiralen, har inte bara i brösten även på andra ställen som jag upptäckte idag.
    En ny uppfinning borde komma, tex en spiral, som startar med regelbunden mens, inga biverkningar, utan hormoner, och att vi får massa energi=]=] aldrig trött å sliten.=]=]=]
    Detta ser jag fram emot.=]=]=]=]
    Om det är nått ni undrar över gällande jaydess, kopparspiral lr hur det går med min spiral så är det bara kontakta mig på.
    [email protected]
    Hoppas det är en nyttig information till er.=]=]

  32. Lina 9 maj, 2015 on 11:35 Svara

    Hej!
    Jag har haft min Jaydess i 2 1/2 halvt år, sedan jan 2013. Haft provat ALLT innan och detta fungerar så bra. Jag hade mens i början, men ingen sedan ett år tillbaka. Periodvis får jag finnar och ömma bröst, men som jag ser det hänger det mycket ihop med mitt mående i övrigt, stress, dåligt m sömn.
    Hoppas denna info kan va till hjälp för någon annan!
    Lina

  33. Jenny 12 maj, 2015 on 20:57 Svara

    Jag satte in min jaydess i mars. Har inte haft mellanblödningar. Jag har problemhy och en vecka före mens så har jag fick mycket finnar i ansiktet. Hoppas att detta minskar med tiden. Min mens var 17 dagar lång, en vecka var normala blödningar sedan minskade det. Hoppas att detta Också minskar med tiden. Förutom de två sakerna så mår jag kanon.

  34. Maria 1 juni, 2015 on 15:25 Svara

    Har lite funderingar…Undrar om det är någon som gått direkt från kopparspiral till jaydess? Tänkte om det kan vara någon skillnad, om kroppen ”redan är van” vid att ha något främmande i sig. Har varit nöjd med kopparspiralen, men sista tiden har jag fått en massa konstiga brunaktiga flytningar mellan mensen. Vet inte vad det beror på. Har funderat på endometrios också, och isåfall ska man inte ha en kopparspiral har jag fått höra. Har alltid haft oregelbundna och rikliga menstruationer, så funderar på om det kan vara värt att testa jaydess?! Någon som vet hur lång tid det kan ta, från att man tagit ut jaydess, tills man kan bli gravid?

    • Rebecka 19 juni, 2015 on 00:45 Svara

      Hej igen!

      Maria: Jag bytte från kopparspiralen direkt till Jaydess, men som jag nämnde tidigare så mår jag inte bra av att ha nånting med hormoner så idag tog jag ut Jaydess,(Men alla påverkas på olika sätt) så hoppas på att mina biverkningar försvinner. Det jag har läst så kan man bli gravid på en gång efter uttaget av spiralen, men det är inget jag strävar efter, så jag ska hålla koll på när jag har ägglossning, då får jag helt enkelt undvika sex.:)

      Hoppas informationen hjälper.=)

  35. Anna 28 juni, 2015 on 20:15 Svara

    Jag har haft min Jaydess i en månad nu och har än så länge enbart positiva saker att säga om den. Var väldigt tveksam till att sätta in den efter att ha läst skräckhistorier på nätet, men efter att ha pratat med bm om mina fårhagor så bestämde jag mig trots allt för att testa.
    Testat bland annat p-piller, minipiller och p-ring innan. Fick extrem acne av Cerazette, migrän, uselt humör… Tillslut återstod bara hormonspiral då jag har kraftig mensvärk och koppar därmed gick bort.
    Insättningen gick snabbt och kändes knappt alls (hade tagit en Ipren + två alvedon innan). Gick raka vägen därifrån till skolan och körde tentaplugg hela dagen, fyllde på med Ipren och alvedon var fjärde timme i förebyggande syfte så kände ingen smärta. Lätt blödning första dygnet, räckte med trosskydd. Därefter blodblandad flytning ett par dagar, sedan dess har jag varit helt blödningsfri. Inga smärtor alls. Trådarna känns inte vid sex heller.
    Humöret är bra, ingen migrän och inga finnar än så länge. Mensvärken verkar ha avtagit också, inte alls lika påverkad av den som tidigare.
    Verkar vara väldigt individuellt, minst sagt, men för mig är det så här långt det bästa preventivmedlet jag har testat, så nu hoppas jag bara att det håller sig så här!

  36. Suss 14 juli, 2015 on 11:06 Svara

    Jag satte in min Jaydess idag och det gjorde ont under insättningen, mensvärk x10.
    Hade även mens när den sattes in (barnmorskan sa att det var bra för då är livmodern mer öppen och det går smidigare att sätta in spiralen). Dock blev mensen mycket värre och innan jag ens hunnit hem hade jag blodat ner mig totalt trots att jag hade binda, det var så mycket att jag kan likna det med att kissa på mig. Har aldrig sett så mycket blod någonsin.
    Har någon annan varit med om att det kommit så extremt mycket blod och klumpar efter insättningen?

  37. Lise-Lotte 12 augusti, 2015 on 03:42 Svara

    Hej!

    Satte in min i nov 2014. Blödde konstant i 4 månader för att sedan bli normalt i 2 månader. Jippi tänkte jag, men icke!
    Har sedan dess haft mkt mer utdragen mens, varar i ca 10 dagar. Dock blöder jag betydligt mindre mängd än innan.
    Sen runt ägglossning får jag blodblandade flytningar i några dagar, ibland ända fram till mensen kommer. I runda slängar blöder jag 2-3 veckor i månaden…
    Läste på en amerikansk sida att jaydess ganska ofta gav dessa biverkningar tyvärr och att Mirena ska vara bättre för blödningar. Det är samma företag som gör Mirena och jaydess, så inget konkurrenssnack.
    Den heter ngt annat där, vilket jag tyvärr inte kommer ihåg just nu. Det finns betydligt mer att läsa om den på engelska sidor.

    • josefin 28 augusti, 2016 on 22:57 Svara

      Kan du länka? Jag har det exakt som du beskriver.

  38. sara jansson 10 september, 2015 on 07:53 Svara

    P piller, mini piller har för mig alltid krånglat. Började med detta redan vid 15 års ålder. Jag var ganska vass i humöret och när jag var 18 år efter en abort bestämde jag mig för att hålla mig borta från hormoner. Jag valde då kopparspiralen. Blev jätte yr och illamående vid insättning men sedan bara molvärk dagen efter. Hade spiralen i 3 år och det fungerade bra. Mot slutet fick jag ont vid ägglossning, kunde inte stå rakt. Sen gick jag utan ett helt år, blev inte gravid och mådde bra. Sen ville jag ändå ha skydd eftersom vi var i period där vi inte hade tid för barn. Så jag provade nuvaring i 3 månader och vid varje mens fick jag migrän o huvudvärk hela den veckan (när man tog ur ringen kom dessa symtom, mådde annars bra) kunde inte ha det så och bestämde att vara utan. Nu fick bebis bli till om det ville och jag blev gravid efter en mens emellan. Jag tog sedan kopparspiralen igen men hade fortfarande migränanfall till och från och kompensera med mini piller. Blev bättre med huvudvärk men stog inte ut med att blöda flera veckor i sträck så jag slutade med allt eftersom mina slemhinnor även blev sköra. Nu har jag köpt jaydess för 200kr ungdomsrabatt till o med år 26. Ska sätta in den om en vecka.. Hoppas bli av med mensen helt till slut för att ev huvudvärken ska försvinna också. Orolig över humöret också :/ får se hur det går.

  39. Julia 9 oktober, 2015 on 07:19 Svara

    Känner att jag vill lugna lite då det inte är roligt att googla och bara läsa massa hemskheter – jag var livrädd för ca 2 veckor sedan då min spiral skulle in – främst för insättningen och helgen som följde. Visst var insättningen obehaglig men inte alls som tänkt och jag hade ganska mycket ”mensvärk ” senare samma dag men inget jag inte känt tidigare. Några dagar med lite magsmärtor men annars har det varit mycket bättre än förväntat! Ska på återbesök om någon månad för att se om det blivit några biverkningar bara…

  40. kristin 9 oktober, 2015 on 10:12 Svara

    Jag gick upp ca 8 kg som var omöjliga att bli av med. .när jag tog ur den gick jag ner allt på ca 5 veckor. Hade spiralen i ca 7 månader. Andra hunger känslorsamt vätska tror jag var aanledningen. . Men detta verkar vara mycket individuellt.

    • Anna 15 oktober, 2015 on 14:36 Svara

      Hej
      Jag satte in min kopparspiral i juni i år. Själva insättningen var inga problem och gick ganska snabbt, det kändes men det gjorde inte ont. Vaknade på natten och var helt kallsvettig och hade kraftig smärta i magen. Tog en värmedyna och ipren. Sen var allt som en ´dimma´ efteråt. Var tung i kroppen, orkeslös, det strålade ner smärta i benen och benen var som bly. Jag gav kopparspiralen en chans och för två veckor sedan satte jag in en jaydess. Barnmorskan sa att det tar upp till 6 månader innan kroppen har vant sig. Första veckan så tyckte jag att jag var piggare och mådde bättre, men idag mår jag dåligt. Är nedstämd, mina ben känns som bly och jag orkar ingenting. Det sägs att kopparspiralen inte ska påverka kroppen, men det gör den. Jaydessen är mindre än kopparspiralen men inte bättre. Det man ska göra är att lyssna på sin kropp och inte på barnmorskan. Det är ditt välmående som kommer först!

  41. Ida-maria 30 oktober, 2015 on 14:56 Svara

    Jag har funderar på spiral. Antingen Mirena eller jaydes. Jag strävar efter att bli blödningsfri för jag ser inte när mens kommer. Är det någon som har blivit blödningsfri med jaydes?

  42. Elin s 2 november, 2015 on 18:33 Svara

    Hej! Satte in en mirena spiral 24/8 -15 insättningen var direkt plågsam och har haft problem sen dess. Blödit konstant sedan dess och ständig värk varjedag värst när jag kör bil och sitter.. sexlusten har försvunnit och humöret är helt knäppt dvs gråter och blir arg av värsta minsta saken.. funderar på att ta ut den när jag prövat diverse p-piller och p-injektion som gav lika dåligt resultat..

  43. Maria 7 januari, 2016 on 10:57 Svara

    Hej!
    Jag satte in en Jaydess innan jul, så har väl gått ungefär 2,5 vecka med spiralen. Någon mer än jag som fått enormt illamående? Alltså några veckor efter insättandet? Går det över? Är sjukt jobbigt att gå runt och vara illamående hela dagarna. Trodde först det var magkatarren som kommit tillbaka, men medicinen biter inte, så är nog inte därför.

  44. Mikaela 9 februari, 2016 on 21:29 Svara

    Hej allesammans, skönt att hitta denna tråd! Verkar som att alla påverkad väldigt olika, jag själv har haft Jaydess i 4 månader nu och känner mig väldigt lättstött(har alltid varit lite snarstucken men inte som jag är nu), lätt till tårar o tankspridd, nojar över allt o min relation tar stryk av att jag har varit ”knäpp” senaste tiden, ibland känns det som att det blir bättre och ibland känns det åt helvete. Är osäker på om det kan bli bättre eller om man bara ska plocka bort den. Har jobbig pms o hade kopparspiral innan (blödde massor så den gled till och med ner och hamnade fel så jag fick därför ta bort den) hur går det för alla er som har spiralen och har någon tagit bort den och börjat må bättre?

  45. Molly 11 februari, 2016 on 20:19 Svara

    Hej! Satte in en jaydess för en vecka sedan. Har varit väldigt nojig över eventuella biverkningar osv. Såg att denna tråden fortfarande var relativt uppdaterad så tänkte att jag också kunde passa på och skriva mina erfarenheter änsålänge, och även se om där är någon som kan hjälpa mig med sina erfarenheter! Kan säga att änsålänge är den smått pain in the ass, men ändå inte alls så som jag förväntat mig. Insättningen var en plåga… Hade bara tagit den ena tabletten som jag fick till (fick 2 diklofrenak eller vad dom hette) så tog den andra efter istället. Det gjorde ont men gick snabbt! Sen efter hade jag som en extrem mensvärk, och den satt i ca 3-4 dagar, sen har det börjat avta mer och mer. Jag får plötslig huvudvärk från och till, men den sitter bara några sekunder/minuter. Jag har känt mig väldigt trött, seg, hängig och smått febrig nästan. (Däremot har vi lite förkylningsvirus här hemma så kan även bero på det) men det kommer liksom som ett slag av trötthet över en, och sen kan det försvinna igen… Jag och min pojkvän testade ha sex första gången idag.. Gick åt helvete! Obehagligt för mig… Så får se om vi testar senare ikv eller låter det gå några dagar till. Hoppas verkligen inte vi ska få en massa problem med sexlivet pga spiralen.. Då ryker den! Blödde så fort vi provade ha sex också.. Inte mycket men ändå! Blödde samma dag som jag satte in den också men sen efter det har jag bara haft lite spotting senaste 2 dagarna. Läste dock att såna biverkningar kan komma senare så jag väntar lite med ”segerdansen”. Jag har även blivit extremt gasig!! Någon mer som upplevt det? Det är nog den värsta biten faktiskt bortsett sexet, men det var ju också första gången bara. Gasen trycker liksom i magen så kan få lite ont.. Annars kommer jag nog inte på mer än sålänge! Imorgon har det gått en vecka så vi får väl se! Hoppas det går bra för alla 🙂

  46. Anna 19 februari, 2016 on 21:20 Svara

    Jag satte in min jaydess för ca 2 veckor sedan.. Tog en sådan pga den låga hormonhalten och förhoppning om att mensen ska avta. Har riklig mens annars, har även testat kopparspiral och då var det galet!! Fick gå upp flera gåner per natt och byta tampong och binda. Koppar spiralen gjorde ont att sätta in, grät i flera timmar efteråt. Men denna köndes inget.. Förutom obehaget att någon är i ens underliv och bökar.. Jag blödde inget efter insättningen på ett par dagar men sen kom blödningarna och är kvar, men det har ju inte gått så lång tid ännu. Men problemet jag upplever är humöret.. Jag blir så arg så jag blir rädd för mig själv, det svartnar för ögonen på mig!! Är totalt slutkörd av trötthet.. Vet inte om det beror på spiralen men har inget annat att ‘skylla’ på.. Min kommer nog åka ut rätt snart. Dumt att man inte sparade kvittot!!

  47. Helena 23 februari, 2016 on 14:02 Svara

    Fortsätter på denna tråden eftersom den fortfarande uppdateras av töser med funderingar på/erfarenheter av hormonspiral. Jag har haft kopparspiral i drygt tre år efter många år med p-piller. Skönt att vara hormonfri men är så satans trött på mens. Har dock inte haft lika mycket problem med mensvärk som innan men får lätt infektioner i muffen. Fick även problem med acne i höstas, men det behöver ju inte vara kopplad till något med spiralen.

    Nu tänkte jag prova att sätta in en hormonspiral, lutar åt Jaydess, med förhoppningar om att få mindre mens. Är i en fast relation så vi får la se hur det går med humör, sexlust, blödningar och allt. Verkar ju verkligen som att det är sjukt individuellt och ja… man får väl helt enkelt prova om det funkar för en själv. Vad gäller insättningen – jo visst gör det ont/känns obehagligt men man överlever ju. Återkommer kanske med uppdatering om några månader.

    • Helena 23 februari, 2016 on 14:03 Svara

      Ps. Är 26, inga kids och lever ett hälsosamt liv.

  48. Linda 27 februari, 2016 on 13:53 Svara

    Jag satte in min jaydess för snart en månad sedan och själva insättningen var problemfri.. Men sedan insättning har jag haft fruktansvärda kramper i livmodern som kommer och går under dagarna, jag blir svimmfärdig och måste sätta mig ner varje gång dom kommer, någon annan som upplevt detta? Blödde under insättning men ingenting under dessa veckor..

    • Johanna 18 oktober, 2016 on 17:07 Svara

      Jag satte in min för 3 veckor sen och har liknande! Samtidigt som jag har krämporna så strålar det värk längs benen, smärtan är oftast bara på ett ben i taget, och påminner nästan om växtvärk fast betydligt mer smärtsamt.
      Jag har haft blödningar sedan jag satte in spiralen.

  49. Emma 29 februari, 2016 on 11:54 Svara

    Hej alla fina.
    jag satte in min jaydess i 19 oktober 2015, hade innan pstav och mådde fruktansvärt dåligt av den. va deprimerad och mådde illa och var yr konstant. så jag tog ut den och stoppade in en sprial istället. och jag kan säga att det är det bästa beslut jag har tagit.
    dock tar det ett tag innan kroppen vänjer sig av med så mkt hormoner som spiralen ger.
    men jag börjar må mycket bättre. Ända nackdelen jag kan komma på är att jag blir yr och får fruktansvärd mensvärk när de e dags. men de e så värt att stå ut med de.

    men som sagt de alla e vi olika. och allt funkar olika från kvinna tll kvinna 🙂
    hoppas ni alla fina hittar nått som passar er. för det är ni värda 🙂

    Stort lycka till 🙂

    mvh En nöjd jaydessare! 😉

  50. anna 29 februari, 2016 on 15:33 Svara

    Hej!

    Har haft min spiral sen Oktober, och det är första gången (någonsin) som jag använt hormoner. Det låter som jag har haft liknande smärta som er dem första veckorna. Nu, efter några månader, har jag börjat få ovanligt mycket flytningar, känner mig ofräsch och har inte bytt partner (både jag och min partner har testat oss för könssjukdomar). Läste att det är lätt att få infektion om man har spiral, kan det betyda Svamp? Någon som upplevt samma?

    Tacksam för svar!

  51. Amanda 8 mars, 2016 on 00:03 Svara

    Hej!
    Jag har haft min Jaydess i 4 månader. Jag upplever viktuppgång, humörsvängningar, mens som varar i ca 14 dagar, migrän och utebliven sexlust. När jag ringde barnmorskan och berättade om hur dåligt jag mår över spiralen så sa hon: – håll ut, det blir bättre, ge det 6 månader innan du tar ut den. Men jag vet inte om jag orkar mer. Jag väger dessutom lika mycket nu som veckan efter att min dotter föddes för 8 månader sedan då jag har ökat kraftigt i vikt sedan jag satte in spiralen (trots hälsosam mat och regelbunden motion). Någon som har upplevt samma? Blir det bättre? Tacksam för svar!
    /Trött på biverkningar

    • Bella 23 maj, 2016 on 14:53 Svara

      Hej Amanda!
      Jag har vägt mellan 49-51 kg i 2 år utan att behöva tänka på vad jag äter, jag gick varken ner eller upp i vikt förutom inom den ramen.

      Jag satte in min spiral för ett år sedan och har sen dess trots träning och hälsosam kost gått upp 7 kg. Jag ska ta ut denna om någon vecka! TACK och lov. Någon som varit med om samma och tagit ut sin? Blev ni av med era kilon lätt efter att ni fått ut den?

  52. Marie 11 mars, 2016 on 14:10 Svara

    Hej!
    Jag är 36 år, har två barn och har haft min Jaydess i snart 2 år, vilket jag tänkte kunde vara intressant i sammanhanget. Mina blödningar är väldigt regelbundna, men ganska uttragna. Blöder lite i 1-2 dgr, sen mer blodblandad flytning i 2-3 dgr. Därefter ett uppehåll på ca 2 dgr för att ha blodblandad flytning igen. Så sammantaget håller själva ”mensen” på i 7-10 dgr. Inte så trevligt, men trosskydd räcker hela tiden så det är bättre än att blöda mycket. Så här har det hållit på i stort sett sedan jag satte in den. Övriga biverkningar såsom akne/finnar, minskad sexlust el humörsvängningar märker jag inte av. Kanske tappar jag mer hår, men det är svårt att säga. Visst kan jag vara lite nedstämd och osugen på sex, men det tror jag alla är någon gång ibland utan att det har med spiraler el övriga hormonpreparat att göra. Något som stör mig ofantligt mycket dock är ökade flytningar och dålig lukt. Har varit till BM och haft ”doftprov”, hon upplevde inte att det var något bakteriellt, enbart en form av obalans i PH:t. Men det hjälper ju inte mig. Känner att det är som starkast doft just innan och efter mens. Sen känner jag av den till och från lite till och från. Har använt lactal och diverse annat som ska hjälpa till att återställa balansen, men det hjälper inte. Nu har BM föreslagit att vi byter jaydessen till en Mirena för att förhoppningsvis bli av med mensen helt, om det är den som ställer till det. Jag är inte motståndare till hormoner, speciellt inte eftersom de hjälper till vid pms och annat tjafs som kan komma med åldern. Insättning kändes ej och jag kan tycka det är ett bra alternativ, alla får ju inte samma problem som jag. Bästa alternativet dock är sterilisering av mannen som preventivmetod, om man gemensamt är överens om att inte skaffa fler barn. Mycket mindre ingrepp än för tjejer. Funkar inte Mirena som väntat blir det knips på karln.
    Med hopp om en fortsatt fin fredag!

    • Anna 11 maj, 2016 on 12:08 Svara

      Ja lite så känner jag med min sambo åxå!!

  53. Alma 19 mars, 2016 on 17:42 Svara

    Hej!
    Jag är snart 18 år och satte in min jaydess i september 2015 (så ungefär 6 månader sedan).
    När jag jag satte in spiralen så hade jag väldigt ont, en riktig mensvärk kan man säga men den höll ju liksom i sig under hela insättningen (för mig tog insättningen ca 30 minuter men det var för att min livmoder inte ”ville släppa in spiralen”). Jag hade mensvärk resten av dagen och dagen därpå men sen ingenting mer! Många frågar om man kan ha sex direkt efter insättning och om din partner kan känna trådarna, jag hade sex lite mindre än en vecka efter insättning och min partner kände trådarna (Jag har aldrig känt dem!), vi trodde att det skulle gå över men han kände dem ibland så mycket så att vi va tvungna att avbryta samlaget. Men det löste vi med att jag gick till barnmorskan och bad henne klippa trådarna lite och det hjälpte väldigt mycket! Jag har haft regelbunden mens sedan insättningen och jag har faktiskt inte haft några mellanblödningar, men mitt mål med spiralen var att bli mens fri och det hoppas jag på att jag ska bli nu när det har gått 6 månader. För övrig så har jag inte märkt av spiralen alls! Kanske att humöret har påverkats lite men ingenting som har märkts mycket! Min mensvärk har jag inte haft under dessa 6 månaderna förutom med den sista mensen, men somsagt så vill jag gärna bli mens fri så det kan bli så att jag går och byter till p stav istället om någon månad:/

  54. Anna 11 maj, 2016 on 12:07 Svara

    Hej!!

    Hur går de för er med spiralen? Jag har mått bra med min se sex månader jag haft den men nu för ett tag sen bara rann de blod ur mig en kväll o sen dess har jag känns mig gravid.. Har gått upp i vikt och är trött och illamående. Ska ta kontakt med gynokolog men ville fråga om ni har liknande erfarenheter?

  55. Malin 17 juni, 2016 on 13:57 Svara

    Jag satte in en jaydess för tre veckor sedan under sövning.. jag var öm när jag kom hem men inte mer med det. Jag har märkt av en fetare hy, humörändringar, trött, nedstämd och hängig. Äter mer och sugen på något hela tiden.lite smått som molande mensvärk till och från under dagarna

  56. Camilla 15 juli, 2016 on 17:49 Svara

    Hej!
    Intressant detta med jaydess, jag kände ingenting vid insättning eller efter! Redan första menstrationen efter insättning var mycket mindre från att ha haft rejäla blödningar innan, i fortsättningen får jag bara bruna flytningar och klarar mig med trosskydd! Svårt att svara på om humöret är påverkat, har väldigt fet hy, finnar, sådana där på insidan, Ajaj och tappar mycket hår, vet ju inte om det beror på spiralen? De säger att det är sååå lite, så lite, hormon som utsöndras lokalt så jag undrar kan det ens bli några biverkningar då?

  57. MN 11 augusti, 2016 on 03:41 Svara

    Glad att jag hittade den här sidan så jag kunde läsa om allas erfarenheter.
    Själv frågade jag barnmorskan om vad jag kunde ta för att lindra PMD. Har ångest i övrigt och tar citalopram dagligen, men när mensen väl kommer deppar jag ihop fullständigt och känner att livet inte är värt att leva.
    De rekommenderade Jaydess. Jag är under 30 och har inre fött några barn. Blöder mest de första två dagarna under mensen men kan få rätt jobbig mensvärk första dagen.

    Insättningen för mig var inge vidare. Första gången fick vi avbryta för det tog stopp. Fick en ny enhet vid nästa cykel och då med läkare som hade tillgång till ultraljud. För mig gjorde det dessvärre jätteont, och då har jag ändå hög smärttröskel. Men det kan ju bero på att jag inte klämt ut några ungar heller. Mådde väldigt illa och kallsvettades. Behövde lägga mig ner en stund efteråt för att återhämta mig, lite dumt att man körde in själv, men men! Jag blev ombedd att bara ta en Ipren innan, önskar jag hade tagit något starkare!
    Hade väldigt ont under första dagen och blev mest sängliggandes. Blödde en hel del. Satte in min då jag inte längre blödde från min mens.
    Sen dess har jag dock varit fri från blödningar, men jag känner av lättare mensvärk till och från, har dock inte ens gått en månad än.

    Har varit lite nedstämd, men det är inget ovanligt för mig. Brukar vara mer stabil i och med citalopramen men har väldigt mycket som händer i mitt liv just nu så det lär påverka en hel del.
    Har inte haft samlag på över ett år innan isättning och inte efter. No game, eller nåt.

    Men eh, jag hoppas på det bästa, helst vill jag bli mensfri.
    Min mamma har haft hormonspiral i omgångar och har gått från väldigt riklig till mindre mens. Då jag inte har särskilt mycket blödningar så hoppas jag att det kommer upphöra helt. Sen får man ju se om ens framtida partner märker av något. Mitt ex beklagade sig över att jag inte åt P-piller och när jag nämnde att jag funderade på spiral så blev han ännu surare och sa att han hör att det skulle vara som att ”knulla två tandpetare”. Undrar varför det tog slut där. 😉

  58. Kadi 21 september, 2016 on 09:10 Svara

    Hej alla starka, fina kvinnor!
    Alltså.
    Jag sitter här och gråter över ödet, skönt att hitta en hel tråd om denna spiral, har inte läst så mycket om den innan.
    Jag lade in spiralen för ca ett år sen.
    Insättningen var traumatisk, jag grät och var heltsvimfärdig och chockad. Barnmorska sade att jag skulle ha värk i två (!!!!!) dagar. Jag hade värk i flera veckor, och panikångest över att jag hade ett främmande föremål inom mig.
    Under detta året har jag gått upp 10 kg, har absolut ingen sexlust och har deppat rätt mycket. Får emellanåt konstiga flytningar.
    Har inte ens tänkt på att mitt deppande kunde ha med spiralen att göra.
    Nu överväger jag starkt att ta ut den, för det är inte värt att kunna ha sex ”när man vill” om man aldrig vill, och mår såhär.
    Usch vad jag hatar att killar inte bara kam ta något preparat, för det är hemskt hur vi förstör våra kroppar.

  59. […] erfarenheter vi delar i det öppna. Googlade på Jaydess, alltså spiralen jag har och hittade ett blogginlägg, som folk svarat på i tre år, just för att det säkert pratas så lite om […]

  60. Clara 26 september, 2016 on 14:23 Svara

    Hej!
    Jag kommer alltid in på denna tråden när jag har funderingar övet jaydess.
    Jag har haft min sedan 2a juni 2016 och jag är 20 år.
    Jag har tidigare gått på minipiller och haft kopparspiral men slutade med dessa för att jag 1. Blir galen av hormoner, även fast minipiller har väldigt lite hormoner i sig och 2. Blödde som en stucken valross av kopparspiralen.

    Skaffade då jaydess och har aldrig haft problem med smärta under insättning så det gick bra. Första två månaderna gick allt finemang, knappt någon smärta eller blödningar och sexlusten var ON TOP.

    När jag gick in på den tredje månaden började saker försämras. Har cirka det sämsta psyket och det hjälper inte att spiralen ändå påverkar mig oavsett det lilla hormonvärdet.

    Är asledsen, har INGEN energi, blir yr när mensen är nära samt grinar sjukt enkelt. MEN, det absolut värsta är den totala förminskningen av min sexlust. Har knappt någon sexlust och blir först kåt efter mycket ansträngning (!) och vanligtvis är jag up for it 24/7.
    Har världens finaste pojkvän (1 års förhållande) som förstår 100% när jag förklarade mina problem men det känns så jobbigt om min sexlust kommer förbli såhär, för vi brukar egentligen ha ett superrikt och spännande sexliv. Har verkligen inte tröttnat på honom sexuellt eller så men eftersom det känns som att det är det han skulle kunna tro tär det på mig psykiskt. Dock har jag läst här att sexlusten kan komma tillbaks vilket jag VERKLIGEN hoppas.

    Kramar,
    Clara

    • Malin 21 november, 2016 on 21:37 Svara

      Hej Clara!
      Hamnade inne på den här tråden då jag ska sätta in en hormonspiral om två veckor. Jag tänkte bara fråga hur det går med din spiral nu? Har du blivit av med dina symptom? Eller märkt av något annat?
      Mvh Malin

  61. Camilla 26 oktober, 2016 on 20:56 Svara

    Hej på er, jsg hittade också hit då jag googlade på jaydess, jag satte in min i mars i år, hur lätt som helst, ingen smärta vid insättning eller efter, tog två paracetamol och en ibuprofen innan insättning och förde även upp en tablett som jag hade fått av barnmorskan som skulle mjuka upp/vidga!
    Jag vet inte om spiralen påverkar mig psykiskt, jag har en långt och jobbigt problematik med psyket i min ryggsäck, många och långa djupa depressioner och suicid tankar!
    När jag tittar på anteckningar i min kalender tycker jag att symtom uppkommit efter jag satte in spiralen som jag inte hade innan, hade mått ovanligt bra och känt mig stabil psykiskt ett tag! Jag har en hemsk oro och nervositet i kroppen, vet inte om det är en ångest? Är lättirriterad, har inget tålamod, mycket migrän =ofta, lättstressad etc. Allt har blivit värre då jag lade till p-piller cerazette för 1,5 månad sedan för att mildra pms problemen vilket inte jaydess gör, jaydess fick jag för mina hemska rikliga blödningar! Nu känner jag mig helt förtvivlad, funderar fram och tillbaka, ska jag sluta med cerazette omedelbart igen, be att få ta ut spiralen eller vad? 🙁

  62. Rebecka 7 december, 2016 on 09:17 Svara

    Har faktiskt haft denna spiral i tre år och varit så nöjd!
    Helt rätt för mig! Blödde väl i två månader och efter det någon
    gång per år. Idag ska jag ta ut den och sätta in en ny av samma sort. Hoppas
    bara jag slipper ha samma uppstart som med den förra.

    • Vickan 28 januari, 2017 on 09:56 Svara

      Hej! Hur blev din upstart med nya spiralen? Bytte du från jaydess till jaydess?

  63. Frida 1 januari, 2017 on 14:02 Svara

    Jag har haft min Jaydess i lite drygt ett halvår nu och kan ärligt säga att mina biverkningar inte har försvunnit, vilket jag hoppats på efter den här tiden. Får mensvärksliknande smärtor varje vecka (dock mycket mindre ont än vid mensvärk, men känns något oroande). Har fått problem med finnar och ful hy, framförallt på ryggen vilket jag inte haft sedan tidiga tonåren (är 24 idag) när jag åt andra p-piller (Neovletta och Cilest). Torra slemhinnor, ingen ork, känner mig allmänt leds. Ibland kan jag även känna spiralen där inne, om jag sitter eller rör mig på ett visst sätt. Hade tänkt ge den ett år, men vet inte om jag orkar tills dess. Åt p-piller innan, Yasmine, vilket fungerade toppen i flera år. Mådde nästan bättre med dom än utan. Men förra våren började jag känna att jag blev deppig (efter 3 år på Yasmine) så tänkte att jag ville testa nåt annat och blev rekommenderad av bm att testa Jaydess. Hon påstod att insättningen inte skulle kännas nåt och allt skulle vara frid och fröjd. Höll på att kräkas av smärta när dom satte in den och hade ont i två veckor efter det. Sen dess har jag haft ont en eller två dagar i princip varje vecka, men värre just vid ägglossning och mens. Har även fått väldigt lång cykel, ca 28-32 dagar. Det enda positiva är att mensen är mycket mindre, klarar mig på trosskydd för det mesta, och varar i max tre dagar. Men har nog hellre riktig mens än hålla på såhär. Funderar i stället på att testa p-datorn Daysy, känns som ett mer humant preventivmedel.

  64. Jessica 22 januari, 2017 on 00:05 Svara

    Hej allihopa
    Det har varit intressant att läsa allas kommentarer kring denna lilla spiral
    Jag satte in jaydess för lite mer än en vecka sen, innan
    Dess hade jag en pstav som inte fungerade alls. Jag blev
    Nedstämd, och blödde konstant varje dag månad
    Efter månad så till slut orkade jag inte och tog ut den.
    Då rekommenderade barnmorskan jaydess, jag va
    Skeptisk men tänkte jag provar . Insättningen gick över
    Förväntan , jag va livrädd och nästan hyperventilerade men
    Hon va så duktig att jag kände inte mer än som en vanlig
    Undersökning och efter hade jag lite molande värk under
    Dag och kväll. Men nu har det snart gått två veckor och
    Jag mår som om jag vore gravid, såååååååå illamående
    Hela tiden, ont i benen och ryggen. Jag trodde först att jag
    Fått kräksjukan eller nån influensa men ser att det kan va
    En biverkning, det verkar inte va så många som fått just
    Denna biverkning men känner nån igen sig?
    Fortsätter det så så ryker den för det räcker att jag mått
    Illa med alla mina tre barn under graviditet . Jag blir tokig
    På dessa hormoner och det känns ju jobbigt med kondom
    När man är i ett stadigt förhållande , gift och allt. Män har det bra
    .. iaf lycka till ni andra , kramis ?

    • Jen 9 augusti, 2018 on 11:23 Svara

      Va spännande att läsa! Hur gick det sen för dig? Verkar som att de flestas biverkningar kommit ganska snabbt. Nu är ju detta en väldigt gammal tråd, men fortfarande lika aktuell…

  65. Angelina 7 februari, 2017 on 01:31 Svara

    Äntligen hittat där det står lite erfarenheter som man känner igen sig i.
    Jag satte in min Jaydess för snart 5 månader sen. Insättningen gjorde ont, men var hanterbart.
    Men därefter kom denna ”mensvärk” som gjorde så fruktansvärt ont.. Så ont att jag tillslut valde att åka in på akuten för att kolla så den satt där den skulle då jag var orolig att den var påväg ut.
    Men den satt där den skulle.
    Kommer även ihåg att jag i början vid onani och orgasm fick hemsk smärta.. Antagligen pgr av att livmodern drar ihop sig något vid orgasm, var det jag fick förklarat för mig under akutbesöket.

    Jag åkte iaf hem och käkade smärtstillande.
    Det blev bättre efter 2 veckor drygt.
    Sen återkom smärtan vid ÄL & mens.

    Senaste mensen jag hade var konstig, trådig? & mer ljusrosa men väldigt sparsam dock utdragen i nästan 7 dagar.
    Men för övrigt var jag positivt överraskad och tyckte det var så skönt att jag inte kände av den mer nämnvärt än just smärtan..

    Nu har jag gått 7 dagar över mensen, migrän, värk i benen, ont i ryggen och ligger jag i fosterställning känner jag av spiralen.. Och nu till det värsta av allt. Jag har en långvarig depression i ryggen och nu har jag så mörka tankar, så jag blir rädd för mig själv, är orolig, gråtfärdig, känner mig så apatisk och har hemsk ångest. Leendet finns det inte mycket glädje bakom..
    Detta i samband med att mensen är sen.. Jag kopplar det direkt till spiralen.
    Jag skulle vilja ge den åtminstone 6 månader. Men jag vet inte alls om det är värt det.

    Jag har dessutom innan spiralen velat testa på Pessar men blev totalt sågad av barnmorskan och fick kommentaren ”Jamen ska du använda en Pessar borde du ha kondom med annars blir du garanterat gravid” – någon med erfarenhet?

    Jag är så kluven.. Är det någon som känner igen sig i detta men som kämpade på och det blev bättre för? Kontakta mig gärna och berätta hur det var för dig om du vill berätta för mig.
    Maila mig isf gärna – [email protected]

    Får väl se hur länge denna djävulsspiral får sitta kvar. ??

  66. Josefin 12 juni, 2017 on 15:51 Svara

    Hej!
    Vad intressant att läsa det alla delat med sig av! Tänkte att även jag kan bidra lite. Jag satte in min jaydess nov 2015. Innan dess hade jag tagit neovletta och Yasmin i ca 8 år vilket jag slutade med några månader innan spiralen skulle in. Både jag och min dåvarande pojkvän märkte av en tydlig personlighetsförändring när jag slutade med pillerna. Helt plötsligt var jag glad och spralligare än innan! Jag satte ett tag senare in jaydess på rekommendation från BM då det skulle vara så mycket mindre hormon vilket inte skulle påverka alls. Nu 1,5 år senare har jag dock börjat utvärdera situationen lite igen. Allting har fungerat väldigt bra fysiskt, gjorde lite ont att sätta in den men har annars inte haft ont alls och knappt någon mens vilket är skönt. Däremot har jag haft betydligt fler dåliga dagar än bra sedan spiralen åkte in. Jag känner ofta en stark oro i kroppen som jag inte känner igen sedan tidigare. Så psykiskt dåligt som jag mått det senaste året så åker spiralen snart ut. Det går ju inte riktigt att veta om mitt mående bara beror på den men det har inte hänt något särskilt i livet som skulle kunna dra ner mig annars. Jag läste dock på fass att en av tio användare av jaydess kan känna av oro/depression så jag tänker att det är värt att försök att ta ut den. Ska i samband med uttagandet sätta in en kopparspiral istället. Förstått att man blöder mer men hellre det än att må psykiskt dåligt!

  67. Erik 2 december, 2017 on 09:14 Svara

    hej,
    min tjej har nyligen bytt direkt från kopparspiral till Jaydess. anledningen varför hon bytte var att mensen var långdragen. Men humöret var bra (förutom et par dagar i månaden när hon var lite lättirriterad) men efter hon har bytt till Jaydess så var det som att vända blad, om inte byta bok och genre helt! hör aldrig av sig, svarar inte, deppig, sur och konstant irriterad! Jaydess har hon haft i ca: 3v. när jag hör hur hon mår blir hon arg direkt..
    har någon haft samma problem med humöret eller känner någon som har?
    Vill någon snäll skäl vara snäll att hjälpa en kille som är i nöd och desperat efter hur jag ska få kontakt med henne? har som sagt pågått i 3v, vet om att det kan vara jobbigt i några dagar, till och med en vecka, men snart en månad..?
    tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna