Fixed10568863_10203749531566348_6996964695789407804_n

För att komma någon stans i livet så måste man ibland vara självisk och göra sina val utifrån sig själv och sina möjligheter. Det bryder inte att man måste vara dum mot någon utan bara gör sina val utifrån sig själv.

För mig är det svårt för att jag bryr mig för mycket om andra. Jag sätter ofta andras glädje framför min egen. Det behöver inte alltid vara stora saker, utan ibland små saker så som att jag låter min vän sitta längst fram i bilen istället för i baksätet, jag ser hellre att hon njuter av det stora utrymmet än att jag gör det, för att jag blir glad över att se att min vän har det bekvämt.

När det gäller så små saker så kan jag tycka att det ät bra att sätta andras glädje framför sin egen. Men när det gäller långsiktigt och större val så måste man ibland vara självisk för att välja det bästa för en själv. För att komma någonstans i livet så måste man tänka på vad som är det bästa för dig och din karriär.
Dina själviska val kommer att gynna dig i framtiden, kanske inte nu, men om du känner att det är rätt så kommer det att vara det.

Jag är inte självisk (tycker jag) och jag tror att det är en av mina stora svagheter. Att jag alltid tänker på alla andra. Har mina vänner problem så har jag problem. Är någon som jag bryr mig om nere så blir jag nere, Men har jag problem så vill jag inte att mina vänner ska ta åt sig det, eller är jag nere så vill jag inte prata om det för att jag inte vill att mina vänner ska bli nere. Jag vet inte, men ibland tror jag att det är bra att vara sjävisk i sina val, inte alltid, och inte för mycket, men i vissa val så är det bra.
Vad tycker ni? Förstår ni vad jag menar?
Känner ni igen er i mina tankar?

Love, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: A

  För både mig och dig skulle ”självisk” vara en god egenskap att ha en liten, liten del av. Jag är precis som du, och ibland rinner den bägaren över.. Att ständigt vara alla sina vänner till lags och sätta dem främst är en helt fantastisk egenskap, men också en som kan sätta käppar i det egna hjulet. Som du säger är det kanske inte många val man bör vara självisk i, men att kunna vara det i vissa är nog viktigt. Precis som jag behöver du jobba på det, för du har fler personer i din omgivning än du tror som mår precis lika dåligt över att du är nere som du gör när de är nere, t.ex.

  Jag har aldrig kommenterat en blogg, och jag läser inte speciellt många – men jag måste säga att din gläder mig och jag hoppas att ditt liv blir precis som du drömmer om att det skall bli. Du verkar vara en bra tjej med en sund inställning till livet. Om än lite för osjälvisk och rädd för att andra inte skall vara nöjda med det du gör.. :)

  URL:
 2. Postat av: Emilia

  fin<3<3

  URL:

Lämna en kommentar