VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Knak rakt upp i hjärnan

Idag knäcktes jag rejält. Satan va det knakade!

Jag gick till Jenny på Ryggakuten för att äntligen få rätt på min kropp. Jag har ett tag känt och sett att jag är helt sned i mitt bäcken. Jag blir det emellanåt och det är dags att komma på varför.

Jag har inte ett ben som är längre än det andra utan det sitter i mitt bäcken. Efter massa knak och en del tester kom vi fram till lite olika saker.

1) Jag har en nackskada. En rejäl sådan. Det visste jag iofs redan efter jag röntgade mig i våras. Jag har en sk kufos i nacken. Ryggraden som ska vara böjd är helt utplanad. Misstänker att det är sparken jag fick i huvudet av en häst när jag var 15. Plus alla gånger jag landat fel när jag trillat av. Hästaskrälle!
Min C1:a var tydligen helt på sniskan. Det är där ryggraden börjar. Och är det kasst i starten kan det gå fel på många ställen nedanför.

2) Jag är svag i min högra höft. Detta påverkar mycket mer än jag först trott. Dags att ta tag i det på riktigt. Det är nog främst detta som gör att mitt bäcken roterar. Häftigt ändå när man börjar förstå.

3) Dålig styrka i mitt skulderblad. Inklämning i axeln. Vi stannar här. På måndag vet jag mer

20140715-225147-82307291.jpg

Jag orkar inte ha det så här längre. Jag är för gammal. Jenny tycker det är otroligt att jag kan träna som jag gör med tanke på min kropp.

Jag skiter i alla vikter. Jag skiter i om någon tycker att jag är svag. Eller stark (inte riktigt, men vi kan väl låtsas). Jag vill må bra. Jag ska hålla i många år. Jag ska inte elitsatsa. Så varför ha så bråttom???

Idag körde jag knäböj fram. Lagom tungt, men med fin teknik. Jobbade med båda benen. Gick rakt upp och rakt ner. Stabilt. Ingen kompensation. Kändes bra.

Testade även sumo mark för första gången. Cool övning. Här gick jag dock lite tungt. För tungt. Formen var ok, men det blev vingligt på 110 och över. Ny favorit. Nu när jag inte kan träna något som involverar axeln i vissa vinklar blir det ”en del” ben. Kan meddela att mina jeans numera kommer upp till knäna. Äntligen börjar träningen ge resultat


Kommentarer


  1. Mikaela 16 juli, 2014 on 08:06 Svara

    Härlig läsning Sara! Givetvis inte dina skador men din inställning <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna