VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pr i back squat

Jag har ju tjatat en del om hur mycket jag kämpat med mina back squat. Jag vet att jag har starka ben, men har liksom inte fått det att gå ihop med resten av kroppen. Vi snackar midline. Det är där det brister. Alltså min core. OCH min rörlighet som faktiskt blivit sjukt mycket bättre. Fortfarande en del att jobba på, men det kommer.

Så vad gör man när man behöver bli bättre på något? Man tränar just det så klart.

I januari drog jag igång en back squat cykel. Då fick jag kriga upp tvåor 62,5 kg. Jag hade aldrig testat högre upp än 60 utan bälte. Jag var rädd och osäker. Kändes som jag skulle gå av på mitten. 5 veckor kämpade jag med mitt program. 3 dagar i veckan böjde jag och allt kändes bra. Sen pajade jag ryggen. Inte pga av detta utan pga att jag inte lyssnade på min kropp. Den bad om vila. Jag körde på. Idioti! Jag vet, men det fanns lite olika anledningar till det beslutet

20140317-081155.jpg
januari

Så helvila 1 vecka och ytterligare 3 veckor med lättare träning. Därefter ökade jag upp sakta, men säkert och förra veckan blev det en tia på 65 kg och igår pr 1RM på 82,5. Det tar sig med andra ord. Jag har länge velat böja 1 1/2 x kroppsvikt = 87 kg och nu är jag inte långt borta

20140317-081343.jpg
mars

Nu är jag åter inne i en böjcykel. Front squat. Mitt (del)mål är 75. Ska bli spännande att se när det sker. 5 veckor till och sen smäller det. Boom!!!


Kommentarer


  1. Clara 17 mars, 2014 on 13:53 Svara

    Kul!

  2. Nyfikna Johanna 17 mars, 2014 on 14:53 Svara

    Oj, vilken skillnad i rörlighet på bara två månader. Snyggt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna