VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag blir starkare

Sen jag började med crossfit för 1 1/2 år sedan har min utveckling så klart gått uppåt, men det har gått ganska långsamt enligt mig själv. Innerst inne har jag hela tiden vetat varför, men inte velat erkänna det för mig själv. Jag är ju en sån där tönt som jämför mig med andra hela tiden. ”Men hon har ju bara kört crossfit i 5 månader och lyfter redan mer och bättre än mig”. Det jag då har valt att inte se är att den där personen antagligen har tränat i många år förut. Kanske tom tävlat i någon sport som är till fördel när det kommer till crossfit. Typ friidrott eller gymnastik.

Jag tjatar hela tiden på alla andra att inte kolla på kompisen bredvid. Att köra på dem vikterna som passar DIG och anpassa träningen efter DINA förutsättningar. Också har jag gått och gjort det själv. Fram tills för ett tag sen. Då äntligen fattade jag att det inte fungerade. Tog ju bara drygt 1 år.

När jag svalde stoltheten och började se till mig själv började kroppen reagera som den skulle. Leder och senor fick en chans att hänga med. Tekniken höll på lägre vikter och följer nu med när jag ökar så smått

20131105-205645.jpg

 

Idag stod det bla hang snatch på menyn (körde gårdagens invictus). 30 kg easy peasy på varje 30 sekund i 5 minuter. Det var inte längesen jag faktiskt fick kämpa med den vikten trots att mitt max då var 37,5.

Det jag är mest nöjd över är att min kropp mår bra. Jag har gått ner lite i vikt vilket passar min kropp bättre. Starkare, smidigare och mer uthållig. Jag har inte ont någonstans (mer än en jäkla nerv som ligger i kläm i axeln) och det är kul att träna. Nu saknar jag bara att få dela min träning med någon. Blir så ensamt att köra själv. Någon??


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna