VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Polen

Har dragit ut på det allt för länge nu. Måste ju berätta lite om Polen.

Det startade på tisdagen då vi packade in oss i bilen och påbörjade vår tur till Karlskrona. Ca 3 timmar hade vi framför oss. Måste säga att bilfärden gick väldigt smidigt. Flickorna sov en stund, men satt annars och pratade med varandra och åt kex. Vi stannade till och fikade en kort stund för att barnen skulle få springa av sig lite.

Väl framme checkade vi in och bedrev sedan tiden på Ica Maxi innan vi skulle få gå ombord.

När vi gick på båten var Wilda lyrisk och Dixie livrädd. Vi blev nämligen bemötta av en väldigt stor apa. inte poppis kan jag meddela. Vi flydde direkt till hytten som visade sig vara mycket större än jag trott. Vår Duet fick plats utan problem.

Vi packade upp och förberedde för morgondagen då det skulle bli lite stressigt på morgonen. Sen begav vi oss ut på äventyr. Väldigt spännande

20130813-231440.jpg

20130813-231706.jpg

20130813-231500.jpg

Barnen somnade först klockan 23 och så gjorde även vi. Sov som en prinsessa kan jag berätta. Jag och Wilda delade säng och Dixie och Jon. Jo, det fanns 2 sängar ovanför, men man får ju passa på att sova med dem när man kan.

Klockan ringde 6. Helst av allt ville vi bara ligga kvar i de underbara sängarna, men frukost kan man inte missa. Betald och allt. Tur var det för vilken frukostbuffé. Det fanns ärligt talat ingenting jag saknade. Det var fräscht, lätt att komma åt, stor matsal, ingen trängsel. Helt enkelt ingenting att klaga på

20130813-231518.jpg

Efter frukost tömde vi hytten på alla våra saker och gjorde oss redo för Polen.

Vi hade inte riktigt bestämt vad vi skulle göra då vi ville se vad det var för väder. Solen sken och vi hade lite olika alternativ. Det slutade med att Wilda fick bestämma. Ungen ville åka tåg till Gdansk. Sagt och gjort. Vi hoppade på en taxi som tog oss till tågstationen, vi köpte biljetter och inom en timme var vi på väg. Eftersom klockan var 8 på morgonen fanns det inte så mycket annat att göra än att antingen gå och strosa runt eller åka tåg. Wilda tog ett smart beslut

20130813-231535.jpg

Framme i Gdansk var det olidligt hett. Vi traskade en bit, men bestämde oss ganska snart för att åter sätta oss på tåget. Vi ville ju mest fördriva tiden och barnen var överlyckliga över att få åka tåg igen.

Tillbaka i Gdynia tog vi oss in mot stan. Alla sa att det var sjukt billigt med kläder, men varken jag eller Jon hittade något speciellt. Vi är också väldigt kräsna kanske ska tilläggas. Dessutom var vi inte riktigt på jakt efter något heller för den delen.

Fruktansvärt tråkig och ful stad. Blir kanske lätt så när man inte känner till stället heller. Man följer liksom strömmen, men lunch fick vi i oss och barnen fick glass. Win win.

När vi hade gått ett tag närmade vi oss stranden. Wilda fick bestämma och vi gick dit. På vägen dit hittade vi en lekplats där de fick springa av sig lite

20130813-231556.jpg

Och när vi sen kom fram till stranden fanns det ett helt lekparadis. Ungarna blev som tokiga. Synd bara att det var så satans varmt. Det fläjtade inte alls och havet var ändå en bit ner. Med vår överlastade vagn och och ingen gåbana kändes det som en omöjlighet att ta sig ner dit så barnen fick leka ett tag innan vi bestämde oss för att åka till ett shoppingcenter.

Nu i efterhand önskar jag att vi hade stannat kvar på stranden, men vi hade ingen mat med oss och ställena runt omkring var inte direkt sådant vi ville ha (ja, när det kommer till mat måste jag vara kräsen).

Å andra sidan hade vi det riktigt trevligt i shoppingcentret. Wilda var eld och lågor över att få springa upp och ner i rulltrappor. Dessutom fanns karuseller. Gissa om vi blev fattiga

20130813-231620.jpg

När klockan närmade sig hemfärd tog vi en taxi till båtarna. Lika lätt att ta sig ombord denna gång. Där kan man verkligen inte klaga. Hytten var precis lika fin som den förra. Vi käkade lite innan barnen fick springa av sig på båten. De var lika trötta som oss så lite efter 22 låg vi i våra sängar. Underbart

20130813-231650.jpg

Wilda fick sitt första Happy Meal. kolla in hennes min

Morgonen efter väntade samma goda frukost och sen var det bara att gå av båten och sätta oss i bilen som tog oss hemåt. Där barnen för övrigt skötte sig helt perfekt

Detta var en helt underbar liten utflykt. 670 kronor för oss alla 4. Inklusive frukost. Jag kan varmt rekommendera detta för er som vill komma iväg några dagar med familjen. Kanske tom kan åka ett gäng?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna