VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Keep it simple

Jag har precis fått i mig en smarrig frukost och sitter här mätt och belåten. Jag tror jag hade kunnat äta Goda Gröten 7 dagar i veckan. Idag gjorde jag den lite annorlunda. Det beror liksom på vilket humör jag är på

Goda Gröten choklad

2 ägg
1 äggvita
1/2 banan
1/2 tsk bakpulver
1-2 tsk kakao (ta efter smak)
1/2 tsk vaniljpulver
björnbär och hasselnötter

20130703-080759.jpg

gröt, kaffe, omega3 och magnesium

Mosa bananen och blanda väl med ägg. Lägg i bakpulver, kakao och vanilj och blanda lite till. Micra i 1 minut, ta ut och rör om och micra ytterligare 30-40 sekunder. Beroende på ugn. Tänk på att gröten inte ska bli för torr. Gärna lite geggig i mitten när den tas ut då äggen fortsätter tillagas en stund efter.

Servera med valfria tillbehör. Jag hade idag björnbär och hasselnötter. Har kommit på att jag gärna vill tugga när jag äter. Det lurar hjärnan och jag blir mättare.

Så.. Vad äter du till frukost??


Kommentarer


 1. Lottas gata 3 juli, 2013 on 08:18 Svara

  Goda gröten är toppen!

  Märker du någon skillnad när du tar Omega 3? Jag tycker ha läst om folk som märker effekt på sina barn, och även sig själva. För ett tag sedan började jag ta äta Omega 3, men kan inte riktigt säga om det jag märker nån skillnad. Samtidigt vill jag inte sluta, för jag vet att det är bra för mig… Har funderat på att äta Magnesium också, men inbillar mig att maten jag äter ger mig tillräckligt med magnesium…. Lurigt det där, att inte kunna mäta om man får i sig det man ska!

 2. DeMarkey - LiveYourDreams! 3 juli, 2013 on 08:20 Svara

  Det där såg ju lätt och gott ut. Att jag inte kommer på såna frukostar. Vill inte äta bröd men vet inte vad man mer kan äta som inte är gröt, är så trött på gröt!

 3. Viktkamp 3 juli, 2013 on 13:49 Svara

  Oftast fil och musli, men idag var jag sugen på vanlig havregröt =) Du finns omnämnd i min blogg idag 😉 Kram

 4. Nyfikna Johanna 5 juli, 2013 on 07:41 Svara

  Brukar äta äggröra och grönsaker men provade göra den här gröten i morse, gott. Kändes ovant med chokladsmak, lite lyxigare! :)

  • i min lilla lilla värld 7 juli, 2013 on 07:36 Svara

   Ovant, men jävligt gott haha

 5. Två förrätter | sannahoj 30 juli, 2013 on 09:46 Svara

  […] jag ska erkänna att jag var skeptisk till en början. Men det var faktiskt god! På riktigt! Här har ni receptet på en variant. Jag har kört […]

 6. Planering v 31 - Jeanikee 2 augusti, 2016 on 12:22 Svara

  […] Brunch: Goda gröten/caprise i ugn Middag: Rester (Kött, kyckling m.m.) Kvällsmys: […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna