VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chiagröt

Ni som läser här inne vet att jag gillar att det ska vara enkelt att göra mat. Inte för många råvaror och det ska gå snabbt. Keep it simple, med andra ord. Samtidigt ska det vara mättande och nyttigt. Och så klart gott. Paleo blir det automatiskt då det är min livsstil. Dvs noll gluten, laktos, raffinerat socker, baljväxter och spannmål.

Vi börjar med en frukost. Jag vet att många har bråttom eller vill sova några minuter längre på morgonen. Då passar denna gröt dig perfekt. Den görs nämligen dagen innan. Jag kommer experimentera med denna gröt. Var så säker. Här sätter bara fantasin stopp

20130630-081945.jpg

Chiagröt
1/2 banan
1/2 avokado
6 jordgubbar
2 msk chiafrön
2 äggvitor
1/4-1/2 dl vatten
kanel och vaniljpulver

Mosa banan, jordgubbar och avokado väl. Blanda därefter i resterande ingredienser. Häll på lite vatten i taget och rör om. Låt gröten suga åt sig och häll på vatten tills den blir lite rinnig (den sväller över natten). Kanel och vanilj väljer ni efter tycke.
Ställ in i kyl och låt stå över natten (minst 1 h).
Servera med valfria tillbehör. Jag tog hallon på min imorse.

Alla mina recept hittar ni under Paleo och Recept. In och inspireras vet ja


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna