VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jultävling

Ok. Så här ligger det till. Jag har nu testat 3 olika lchf recept på bröd till min man och han ratar varenda ett av dem. Det enda han gillar är mitt knäcke, men han vill ha mer åt brödhållet.

Den som postar ett recept på ett bröd som han gillar får en fin julklapp. Skriv här i kommentarsfältet så är ni snälla

20121218-164758.jpg


Kommentarer


  1. Clara 18 december, 2012 on 17:07 Svara

    Oopsies då? Går att variera. http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=159f

    • i min lilla lilla värld 18 december, 2012 on 21:26 Svara

      Han HATAR dem hahaha

  2. Linnéa i Colorado 18 december, 2012 on 17:07 Svara

    Jag har kört på detta, inte riktigt Paleo men nära!

    http://linneaiusa.com/2011/03/28/paleo-bread/

  3. Annika 18 december, 2012 on 18:14 Svara

    Formbröd.

    4,5 dl mandelmjöl
    1 msk BakePro
    6 msk sesamfrö
    6 msk fiberhusk
    3 tsk bakpulver
    1,5 tsk salt
    6 medelstora ägg
    3 dl creme fraiche
    6 msk smält kokosfett
    Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta kokosfettet, häll sedan i ägg och creme fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakpappersklädd brödform. Ta en blöt sked och jämna till ytan. Grädda i 200 g i ca 45 minuter. Evenetuellt lägg folie på brödet den sista kvarten.

    Källa: Birgitta Höglund

  4. Sofia - ett bättre du 18 december, 2012 on 19:34 Svara

    Jag förstår din man och vi är nog lite lika när det gäller alternativa bröd, jag har väldigt svårt för bröd som smakar för äggigt som många /lchfglutenfriabröd gör. I somras däremot gjorde jag ett supergott fröbröd som faktiskt blev över förväntan, det innehåller förvisso några ägg, men smakar inte äggigt alls. Till och med min svärmor och man (som kan vara lite skeptisk till alla mina experiment) gillade det. Kolla in här för recept: http://ettbattredu.se/blogg/?p=4658

  5. frida 19 december, 2012 on 07:33 Svara

    3 ägg
    3dl riven ost (västerbotten gör sig bäst)
    1 msk majonäs
    2 msk keso
    1 ½ tsk bakpulver
    5dl fröer (linfrö, sesamfrö, solroskärnor, pumpakärnor.)

    Jag har även haft i istället för liten del av fröerna ett par mandlar/hasselnötter ibland!

    Sätt ugnen på 225 grader

    Blanda ost, ägg, majonäs, keso och bakpulver i en bunke.

    Tillsätt fröerna, den ska inte bli för torr men någorlunda fast, möjligtvis att alla fröer inte behövs, kanske bara 4dl.

    Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. smeten ska vara platt och ungefär så stor och tjock som du vill att brödet ska vara,(ca 2cm tjockt) det sväller inte så mycket.

    Grädda i mitten av ugnen 15-20 min

    Ta ut och dela i lagom stora bitar! Njut av en medans de är varmt! 🙂

  6. Lotta 19 december, 2012 on 10:45 Svara

    Det här har jag hittat på nätet, alla verkade lovorda det. Har inte hunnit testa det, men om du gör det så är det ju kanon. Jag är som Jon, bröd ska vara som bröd – fast bättre 🙂 (Fast nu när jag läser, väldans mycket ägg i degen/smeten…)

    LCHF-bröd att rosta

    10-12 ägg beroende på storlek
    50g smält normalsaltat smör
    ev 1 tsk salt
    1,5-2 dl kokosnötmjöl
    2 tsk bakpulver

    Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och ev saltet blanda runt och till sist de torra ingredienserna. Häll i en smord form eller klä en aluminiumform med smörpapper och häll smeten i, toppa med sesamfrön. Grädda i 175 grader i 30-40 minuter, man får känna lite på brödet. Supergoda att rosta!

    (Alt 2: 10 ägg, 1,5 dl kokosmjöl. Alt 3: 11 ägg, 1,5 dl kokosmjöl, 2 msk krossad linfrö, 2 msk psyllium, 1 tsk bakpulver, 100g smör)

  7. Amalia 19 december, 2012 on 12:04 Svara

    Hej!
    Här kommer recept på 3 olika bröd. Hoppas ni hittar nåt som smakar 🙂

    http://www.camillagervide.com/2012/01/varldens-godaste-lchf-brod/

    Lchf frallor

    Recept
    3 ägg
    1dl vispgrädde
    3dl mandelmjöl
    2 msk fiberhusk
    0,5 dl linfrön
    1 tsk salt
    1,5 tsk bakpulver
    1krm brödkrydda

    Vispa äggen och ha i vispgrädden. Blanda alla torra ingridienser och vänd ner det i äggblandningen.
    Låt smeten stå och svälla ett par minuter. Sedan kan du rulla 6 -9 bullar beroende på hur stor du vill ha dom.
    Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på med lite sesamfrön och in i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter

    Lchf Microbröd

    Recept 1 ägg
    1,5 msk mandelmjöl
    0,5 msk fiberhusk
    0,5 tsk bakpulver
    lite salt.

    Rör ihop alla ingridienser och häll sedan ut smeten i en djup smörad tallrik.
    Stoppa in den i micron på full effekt i 2 minuter.

    Dem 2 nedersta är lånade från LCHF only.

    Lycka till! 🙂

  8. Linda 19 december, 2012 on 22:19 Svara

    Här kommer världens godaste bröd – jag skojar inte 😉
    http://harligavardag.wordpress.com/2012/11/30/det-godaste-brodet-paleovanligt-dessutom/
    Hoppas det faller er i smaken!

  9. ealina 21 december, 2012 on 15:16 Svara

    Hm, ja det kan var lurigt med bröd.
    Testa att göra ett microbröd med kokosmjöl. Blir typ som en vit fralla, fast myyycket mer mättande. Funkar nog med de flesta pålägg 🙂

    http://ealina.blogspot.se/2012/11/frukostbrod.html

    En stor klick smör
    Ett ägg
    En och en halv matsked kokosmjöl
    Rör ihop allting riktigt ordentligt, lägg i en liten microburk och strö ex vallmofrön på, micra 2 minuter.
    Låt svalna lite och dela i två bitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna