VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att väga maten

Jag har under mina år som ätstörd lagt ner så sjukt mucket tid på att tänka och fokusera på mat. Bortkastad tid känner jag idag, men det är inte lönt att ångra. Man ska inte tänka för mycket på dåtid. Finns ändå inget att göra åt saken. Jag kan bara lära av det.

Jo, jag har vägt otroligt mycket mat. Ibland för kontrollbehov, men även för att se till att jag inte ätit för lite när jag tränat som mest.

Idag fick jag ett ryck för att se hur jag ligger till. Hur reagerar min kropp på ingen styrketräning? Kräver den lika mycket mat och vad vill den ha?

Utan att tänka så mycket har jag idag ätit vad jag varit sugen på och än så länge ser det ut så här

20121129-145559.jpg

1157 kalorier so far. Det brukar jag få i mig bara till frukost och lunch. Nu har jag även ätit två mellanmål. Jag lyssnar på kroppen och ger det den vill ha.

Mindre träning. Mindre mat. Logiskt När man ser det svart på vitt. Mindre realistiskt av egna erfarenheter. Nu vet jag dock att jag kommit en bra bit på vägen. Ännu en positiv sak idag.

Kärlek. Till livet


Kommentarer


  1. Linnea 30 november, 2012 on 11:49 Svara

    Jag har också vägt maten tidigare i mitt liv när jag var sjuk och väljer som du att se det som erfarenheter istället för att enbart ångra den bortkastade tiden det tog av
    Mitt liv. För både du och jag har lärt oss enormt mycket om oss själva, den hårda vägen, via ätstörningar.
    tänk vad långt vi har kommit sen dess 🙂

    Stor kram till dig fina fina Sara 🙂

    • i min lilla lilla värld 30 november, 2012 on 11:58 Svara

      Och stor kram till dig ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna