VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Periodisk fasta

Så där. Då var beslutet fattat. Jag ska testa periodisk fasta (PF). Jag har länge tänkt tanken och pratat med både den ena och den andra, men efter att ha läst det HÄR tog jag tag i saken och startade igår.

Anledningen till att jag dragit ut på det är för att jag verkligen ÄLSKAR min frukost. Jag har alltid trott att jag inte kan vara utan den. Tills igår. Jag såg till att äta ordentligt dagen innan och därför var jag inte hungrig när jag vaknade. Efter en kopp kaffe och massa vatten åkte jag till gymmet på tom mage och klarade av passet hur bra som helst. Bättre än väntat. Jag trodde jag skulle känna mig svag och framför allt yr, men icke. Ärligt talat kände jag mig riktigt stark. Jag menar.. 90 HSPU (handstand push ups).

Som ni vet är jag en ALLT eller INGET. Så i 1 månad (inga undantag) ska jag testa för att se hur jag kommer må. Mitt ätarfönster är öppet mellan 12 och 20 och då satan gäller det att äta. Ni som hängt med vet att jag just nu kämpar med att gå upp i vikt och jag hoppas att det ska ge resultat.

Jag är ju dock inte expert inom området som ni kanske förstår så därför hänvisar jag till denna sida. Där får ni alla svar ni söker.

Varför? Sofia skriver så här

Som ni märkt så har jag ingenting negativt att säga om PF. Om det är nånting jag skulle rekommendera dig som vill det diffusa målet ”må” bra, orka träna hårt, få mer energi, kontrollerad hunger, moderat viktminskning och muskeltillväxt så är det PF. Det är enkelt. Du skall bara komma ihåg att äta senare på dagen än vad du vanligtvis gör. Jag ser det som en livsstil. Som mycket annat sitter hungern i huvudet och det lär kroppen sig väldigt snabbt att kontrollera. Jag upplever mindre hunger, mindre dalande blodsockerkurvor, mer energi under hela dagen och riktigt bra resultat när jag tränar. Energin sinar inte som annars under vissa timmar på dygnet och jag orkar ligga på en högre puls under en längre tid när jag tränar

Ja, varför inte?

För skojs skull har jag vägt mig och fotat magen. Om 1 månad gör vi om samma procedur

54,6 kg


Kommentarer


 1. JoHo 2 september, 2012 on 08:12 Svara

  Intressant! Ska bli roligt att följa ditt lilla test!

 2. StepUp 2 Fitness 2 september, 2012 on 09:30 Svara

  Det ska bli spännande att följa dig och lära sig mer om PF. Trevlig söndag till dig och din fina familj!

 3. foraldrafitness 2 september, 2012 on 09:48 Svara

  Spännande!
  det här vill jag inte missa

 4. Emma 2 september, 2012 on 10:15 Svara

  kul !!! :) jag hakar på dig ! :) med dig som inspiration så kommer jag klara det.. du är gym

 5. Malin 2 september, 2012 on 10:20 Svara

  Shit! 90 HSPU? Jag är imponerad! :)

 6. Hanna Ottosson 2 september, 2012 on 10:39 Svara

  Hej! Jag har följt din blogg ett tag och förstått att din inställning till mat inte alltid varit helt problemfri. Om du tagit dig ur detta undrar jag varför du fortfarande ”krånglar” med maten? Vore det inte bäst för dig att bara äta och inte tänka så mycket kring det? Hoppas du inte tar illa upp pga av min kommentar jag bara undrar hur du resonerar kring detta.

  • I min lilla lilla värld 2 september, 2012 on 12:13 Svara

   Jag ska skriva lite mer om detta sen. Väntade på dessa frågorna nämligen, men jag kan säga att det faktiskt är MINDRE krångel så här. Eftersom jag inte är hungrig på morgonen behöver jag inte tänka på mat och få någon ångest för att jag äter fast jag inte måste. Nu äter jag när jag är HUNGRIG och äter mig MÄTT. Inget krångel alls faktiskt

   • Annah 2 september, 2012 on 20:58 Svara

    Sådär känner jag också. Jag har ätit enligt PF två-tre veckor nu och känner att jag håller mig bättre och jag slipper ha sådan ångest över mat. Jag älskar mat och jag älskar sötsaker framförallt men med PF har jag stått mig bättre över dagen. Dock blir det ingen PF på helgen då jag gärna vill sitta ner och äta frukost med familjen. Mitt fönster är annars mellan 09:30 och 17:30.

 7. Lisa - Mamma till Alva och Noah 2 september, 2012 on 17:50 Svara

  Lycka till! :) tänk om en annan också hade problem att gå upp.. sen jag började styrketräna i april har jag gått upp 4 kg… säkerligen fett också :) tyvärr haha.

 8. carolina 2 september, 2012 on 21:13 Svara

  Men om du kämpar för att gå upp i vikt, varför köra periodisk
  fasta som är till för deff?
  Makes no sense.

  • i min lilla lilla värld 3 september, 2012 on 07:55 Svara

   Just deff. Minska underhudsfett. Däremot vill jag gå upp i muskler. Jag kan tillägga att jag äter samma mängd kalorier, om inte mer, under mina 8 timmar

 9. carolina 2 september, 2012 on 21:14 Svara

  Sen, en fråga jag undrat över lääänge. Vad säger Wilda & dixie när du kör på med maten sådär? Att helt skippa ett mål, äta vissa klockslag osv. Lo ifrågasätter allt.

  • i min lilla lilla värld 3 september, 2012 on 07:57 Svara

   Dixie kan inte prata

   • carolina 3 september, 2012 on 13:05 Svara

    Okej, men vad säger Wilda?

    • i min lilla lilla värld 3 september, 2012 on 20:07 Svara

     Helt ärligt. Du får ta detta som du vill.. Hade gärna skrivit inne hos dig, men din blogg är visst lösenordsskyddad
     Tror du verkligen att jag sitter och säger till Wilda att Nej, mamma är inte hungrig just nu eller Nej, mamma kan inte äta det? Du ”känner” mig bättre än så Carolina. Jag skulle ALDRIG göra något som får Wilda att börja undra över maten. Det ska vara en naturlig del i vardagen. Är inte HON hungrig på morgonen så tvingar jag inte HENNE att äta. Vi äter när vi är hungriga. Inte alltid tillsammans tyvärr.

 10. carolina 3 september, 2012 on 21:22 Svara

  Min blogg är skyddad därför att jag tagit en bloggpaus.
  Jag vet inte hur ni gör, det var därför jag frågade. Jag tvingar inte heller mina barn att äta om dom inte vill – men hos oss är det viktigt att äta tillsammans. Och äter vi olika mat så undrar Lo, därför blev jag nyfiken på hur Wilda tar sånt, och hur du isåfall förklarar det.
  Det är inget personangrepp, och det är sorgligt att du tar det så, för du känns ändå säker i dina val gällande mat och träning.

  • i min lilla lilla värld 3 september, 2012 on 21:51 Svara

   Det kändes som ett personangrepp och därför tog jag det som det. Jag ÄR säker i mina val gällande mat. Annars skulle jag aldrig skriva det i bloggen. Jag vet ju att jag får ”såna här” kommentarer, men nu har du fått svar på dina frågor och nu kan vi släppa det. Dito?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna