VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ingen lelle och Wija fova ytan böja

020

Nu är det fjärde kvällen som Wildingen inte får sin lelle=välling. Första kvällen hann hon inte sakna den då hon sattes i bilen och fick somna där. Andra och tredje frågade hon 1 gång, men när jag sa ingen välling godtog hon det utan ett pip. Idag kom aldrig frågan.

Vad hon får i stället?

Ikväll blev det tex turkisk yoghurt med vaniljpulver och jordgubbar. För min del känns det otroligt mycket bättre att ge detta än ”flytande mjöl” och när jag ser Wilda äta med god aptit vet jag att detta är det rätta. Hon somnar och sover lika länge som vanligt. Jag känner dock att hennes aptit ökat under dagen. Hon äter mer och frivilligt. Det ni!

idag invigdes nya klänningen från Pomp de Lux

Annars? Här har det gått i ett som vanligt. Jag var orolig att vädret skulle tvinga oss att vara inomhus, men molnen höll sig på avstånd och så även regnet. Ner med Dixie i vagnen så att  jag och Wilda kunde traska till närmsta brevlåda för att posta ett brev. Minikånken var packad med fika och vi letade upp en liten gräsplätt där vi hade picnic. Jag fotar mycket via Instagram och vill inte dubbelpublicera bilder. Är ni nyfikna får ni helt enkelt följa mig där @saratilling

På vägen hem kikade vi in hos gullemormor (Jons mormor) som alltid blir glad för lite besök. Vi stannade inte allt för länge då Dixie skulle sova. Trodde jag. En gång räckte tydligen för henne idag

pigg som en mört

Självklart blev kvällen lite extra gnällig, men det  botade jag och Wilda med att slänga fram varenda leksak vi har i huset. Ni skulle sett vilken syn, men kul hade vi. Lite efter 19 slängde Wilda in handduken. En natt utan blöja och det gick bra. Vi får se hur det gå i natt, men jag tror minsann hon är redo. 2 1/2 år

 

så stor du blivit

Dixie kämpade på ett litet tag till. Tack vare att hon hittade ett äpple att tugga på, men när inte det var kul längre tappade hon det totalt. Hon somnade i min famn medan flaskan tömdes

mmmmums

 


Kommentarer


 1. Fridizz 30 juli, 2012 on 21:34 Svara

  Hej!

  Har tittat in här lite då och då nu ett tag men inte sagt hej 😉
  Gillar din blogg skarpt och blir ofta inspirerad av träning och kost. Paleo är inget man hör så mycket om men det verkar rätt så klokt och spännande! Har provat några av dina recept och de är ju gudagoda :)

  Måste oxå säga att dina tjejer är så otroligt vackra! Vilka gåvor!! Är själv lycklig mamma till lilla Freja, 8 mån. Livets magi!

  Ha det gott! Kram Frida

  • i min lilla lilla värld 31 juli, 2012 on 20:15 Svara

   Men va söt du är. Tack snälla för denna fina kommentar. Va glad jag blir!

 2. Frida Johansson - Militärmamman 30 juli, 2012 on 23:20 Svara

  Bra val med vällingen, tycker jag! Vi funderar på samma för Elise men måste bestämma oss först… Ja, sånt kan ta tid, you know!
  Så fina flickor!!

  • i min lilla lilla värld 31 juli, 2012 on 20:12 Svara

   För mig tog det en vecka =)

 3. carolina 31 juli, 2012 on 09:16 Svara

  Så länge de får i sig någonting, så man inte bara utesluter vällingen.
  Lo har aldrig vart så förtjust i välling, vi kör ju amning, det funkar än.

  • i min lilla lilla värld 31 juli, 2012 on 20:08 Svara

   Så klart!!

 4. Jenny 31 juli, 2012 on 09:32 Svara

  Jag har på grund av innehållsförteckningen uteslutit välling för min 2,5 åring sen ett halvår tillbaka och det fungerar perfekt. Nu i sommar har jag även uteslutit den för min 1,5 åring vid vilket resulterat i att hon sover hela nätter och att hon äter mer på dagen. Vaknar hon på natten kan hon få välling men det händer väldigt sällan. Många verkar tänka att de har ju i alla fall sin välling medan jag hela tiden sett sambandet – mindre välling = mer vanlig mat.

  • i min lilla lilla värld 31 juli, 2012 on 20:07 Svara

   Jag är alltså inte ensam,. Så skönt att läsa. TACK

 5. Cilla 31 juli, 2012 on 18:30 Svara

  Nu har jag ju inga barn men jag kan ändå känna att det inte alls är fel att ge barn riktig mat istället för välling. Så länge barnen äter och mår bra finns det ingen anledning att tjorva om saken. Precis som att vi vuxna mår bättre av att äta mer rent och naturligt för barnen det också. Jag tror också att du har tillräckligt med kunskap om både kost och dina egna barn för att veta vad som är rätt för er :)

  • i min lilla lilla värld 31 juli, 2012 on 20:03 Svara

   DET DÄR blev jag glad över att läsa. TACK!!!

 6. jenny 31 juli, 2012 on 21:52 Svara

  På jobb kallar vi det vällingskoma. De fyller på och mättar snabbt för att sedan göra dem tokhungriga (märks tydligt på de barn som dricker välling på morgonen.. flera av de större som gör det. Läskigt!) så jag tror mycket mer på kvällsfika än välling. Det ska vi ta tag i efter semestern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna