VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladbollar som smakar choklad

Jag säger bara OH MY LORD! Nu jäklar har Sara lyckats. Den personen som inte gillar detta recept har något stort fel på sina smaklökar. Jon är en av dem

Saras Paleo Chokladbollar

1 dl valnötter
1 1/2 msk kakao raw
1 nypa havssalt
1 dl färska dadlar (urkärnade ca 12 st)
1 tsk starkt kaffe
1 tsk lönnsirap
kokosflingor att strö över

Mixa valnötter, kakao och salt till ett mjöl (jag använde mixerstav). Tillsätt sedan dadlar, kaffe och lönnsirap och mixa till en jämn smet. Det ÄR kladdigt och man får ta hjälp av en slickepott.
Ta sedan hjälp av 2 skedar och forma små ägg. Jag fick ut 9 st. Lägg de på bakplåtspapper (hade inget hemma så klart och SÅ mycket finare med folie) och strö över kokosflingor. Ställ kallt i ca 30 minuter (eller avnjut meddetbums om suget sätter in) och ät sedan med gott samvete

20120519-134923.jpg

20120519-134933.jpg

20120519-134942.jpg

Hela smeten innehåller 588 kcal vilket i detta fall blir ca 65 kcal/boll (50% fett, 44% kolhydrater, 6% protein för den som nu vill veta).

Dessa är helt klart de godaste chokladbollar jag någonsin ätit som inte innehåller en massa socker och annat trams. De är dessutom Paleo vänliga och tar bara några minuter att fixa.

Nu tycker jag att du testar och sen berättar vad du tycker. När Wilda vaknar ska hon få ge ett betyg. Den ungen är svårflörtad när det kommer till sånt här


Kommentarer


 1. Paulina 19 maj, 2012 on 14:13 Svara

  Måste testa såklart! Dina andra recept har varit fantastiska så detta tvivlar jag inte på. Jag tvivlar dock på urusla min stavmixer. Tror inte den pallar trycket. Tror du man kan köra det i vanlig mixer?

  • I min lilla lilla värld 19 maj, 2012 on 14:34 Svara

   Absolut, men det blir som sagt kladdigt. Du får peta ner allt med en sked el slickepott så fungerar det fint. Lycka till. De är FARLIGT goda. Wilda tryckte precis 2 st

   • Paulina 22 maj, 2012 on 11:22 Svara

    Ja farligt goda är bara förnamnet. Shit alltså. Finns det något godare? Hur ska jag kunna låta bli att gå och ta en här och en där….

    • i min lilla lilla värld 22 maj, 2012 on 21:46 Svara

     LIVSFARLIGA!!!! Tänk på kalorierna så går det lättare. Det var därför jag skrev ut dem

 2. stina 19 maj, 2012 on 16:47 Svara

  Alltså. Nu har jag varit tyst härinne alldeles för länge. Jag läser och läser och kommenterar då och då, men glömmer att gå tillbaka för att kolla svaret :-O Det ska jag inte göra nu så du MÅSTE svara. :-)

  Jag är så sjukt nyfiken på crossfit. Är en sådan träningsform som jag kan älska att hata att älska. När jag tränade taekwon-do hade jag ju min älskade tränare som stod med piskan (åh, vad jag saknar honom, men han lever för sin bjj nu och är VÄRLDSMÄSTARE i det så han har inte riktigt tid med lilla mig lägre, ha ha!). Nu har jag ingen som kan piska på längre förutom du då med dina inlägg här.

  Jag har så svårt att hitta tillbaka till något jag skulle tycka om – jag är allt eller inget, tyvärr. Springer ju, men fasiken vad lamt och trögt det går. Vill ju öra något explosivt som inte bara är springa. Vi ska ju flytta om ett halvår och då till ett ytte-pytteområde, dit inga crossfitfantaster finns (än). Om jag skulle få för mig att börja med crossfit – klarar jag att börja själv? Måste jag inte ha någon som kollar teknik? Var finns övningsbanker förutom här hos dig? Hur tränar jag teknik? Allts jag är så sjukt nyfiken men jag är också världens fegis… Är sjukt rädd för att göra fel och belasta mina leder (reumatoid artrit-helvete) fel.

  KRAM Stina

  • I min lilla lilla värld 19 maj, 2012 on 20:24 Svara

   Hördu.. Jag ringer dig imorgon. Pallar inte skriva ner allt det där haha

   Men det var på tiden att du skrev nåt 😉

   • Stina 22 maj, 2012 on 20:51 Svara

    Ah, jag har inte glömt att kika in hör igen!!! Bara haft så mycket… Det var inte du som ringde med dolt nummer igår? Vad är förresten kakao raw?

    • i min lilla lilla värld 22 maj, 2012 on 21:37 Svara

     Raw food. Kakaobönor som inte blivit upphettade och är helt fria från tillsatser

 3. Junitjej 19 maj, 2012 on 19:42 Svara

  Så smaskigt!!

 4. Viktkamp 19 maj, 2012 on 21:48 Svara

  fruktansvärt gott 😀 Jag har gjort något liknande med dadlar, russin, kokos osv.. finns recept i min blogg =)

  • i min lilla lilla värld 20 maj, 2012 on 22:27 Svara

   Ska kollas in!

 5. Rebecka 19 maj, 2012 on 21:57 Svara

  Hej solstråle!
  Har länkat ditt recept i min blogg och naturligtvis ska jag testa, och njuta. :)
  Ha en bra dag! Kram /Rebecka

  • i min lilla lilla värld 20 maj, 2012 on 22:28 Svara

   Så söt du e. Tack

 6. Sofia - ett bättre du 20 maj, 2012 on 16:44 Svara

  De där låter ju goda!

  • i min lilla lilla värld 20 maj, 2012 on 22:32 Svara

   SÅ GODA!

 7. sofia 21 maj, 2012 on 20:25 Svara

  Så länge som jag letat efter det perfekta ”nyttiga” chokladbollsreceptet. Nu är det färdigletat, dessa var grymmare än grymmast. Farligt goda!! Säger som du – Gillar man de inte så har man något fel på smaklökarna:). Tack för du delade med dig!!

 8. Jenny 24 augusti, 2012 on 20:47 Svara

  JÄTTEGOTT!
  Testade idag.
  Jag är en sucker för sötsaker och det är de som gör att det där fladdret på magen aldrig försvinner det vet jag.
  Så att hitta sätt att äta sött utan en massa socker är alltid välkommet.
  För jag har ingen riktig lust att sluta med det söta 😉

  • i min lilla lilla värld 24 augusti, 2012 on 21:16 Svara

   Åh, måste ju göra dem nån dag. Helt glömt bort

 9. Paleo nordic reboot | Jenny's Blogg 28 augusti, 2012 on 17:32 Svara

  […] Chokladbollarna är Sara Tillings recept […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna