VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Sara testar Paleo

046

Okej. Dag 3 på Paleoutmaningen och tro det eller ej. Jag känner redan skillnad. Trots otroligt lite sömn pga sjuka barn har jag varit pigg. Jag har inte klagat en endaste gång. Sen är det powern som känns. Det är svårt att förklara, men kroppen känns starkare. Mer stabil på något vis. Varje steg jag tar känns kraftfullt. Kanske är det i huvudet det sitter, men skit samma. Det funkar.

Jag äter 5 gånger om dagen på regelbundna tider. Till middagen och därefter drar jag ner på kolhydraterna. Kvällsmålet har bestått av stekt kyckling eller nötter, men där måste jag hitta lite variation. Jag testade vispad äggvita med vaniljpulver och kakao. Riktigt gott, men för en fd bulimiker som knappt har några kräkreflexer kvar är det omöjligt att behålla det i magen. Det räcker att jag rapar så kommer det upp igen. För mycket luft tror jag. Jag kan ju så klart variera med tonfisk, makrill och ägg, men det kommer jag tröttna på ganska så snart. I 30 dagar.. Fine, men detta ska bli min livsstil och då måste det vara hållbart.

Magen min har aldrig mått så bra. Jag går på toaletten varje dag och Anna Skipper hade gett det godkänt.

Nu när gluten, spannmål och mjölkprodukter tagits bort från min matlista gäller det att vara kreativ. Bröd har bakats, frukostar har bränts vid, chokladbollar har gjorts om och glass har fixats. Det mesta har jag faktiskt lyckats bra med, men så är jag iofs inte så kräsen. Jag vet dock att receptet på mina Paleo kokosbollar blev bra då alla åts upp av våra fikagäster (och mig och Wilda)

Recept på Saras Paleo kaffe- och kokosbollar:

1 banan

1 1/2 dl mandelmjöl

1 1/2 dl kokos

1 äggvita

1-2 msk starkt kaffe

hackade valnötter

lite honung (för något sötare smak kan stevia tillsättas)

Blanda allt till en smet (den ska bli ganska så fast) och lägg en klick i muffinsformar. Toppa med kokos. In i frysen 30 minuter. Servera kalla

Sen var det den där glassen som jag INTE lyckades med. Enligt mig. Inte enligt Wilda som idag åt en hel utan att blinka. Om det var för att jag sa att det var glass eller för att hon faktiskt tyckte den var god vet jag inte

Recept på Saras Paleo Hallonglass (som i alla fall går hem hos barnen)

2 dl frusna hallon

ca 1 dl kokosmjölk (beroende på hur tjock konsistens som önskas)(INTE light)

1/2 dl mandelmjöl

1/2 dl kokosflingor 

1 msk kokosolja

2 ägg

honung

Blanda allt i en mixer och häll upp i glassformar. Frys och ät

Detta recept kommer jag dock göra om tills det blir bra för jag vet att det går och då återkommer jag


Annons

Kommentarer


 1. Alfva 3 april, 2012 on 20:15 Svara

  FicK tips om skivad banan som man fryser och sen mixar med hallon. Ska tydligen smaka glass och namnam!

  Och ja, min mage mår SKIT(haha)bra!

  • i min lilla lilla värld 4 april, 2012 on 21:37 Svara

   Jenny (hyperballad) tipsade mig om skivad banan som man fryser och sen mixar. Inget mer. Det ska tydligen också bli som glass

 2. Ellinor 3 april, 2012 on 21:08 Svara

  Tjenare Bruttan!
  Har haft en lång bloggsemester, och missat en hel del! Nu tänkte jag ta upp bloggandet igen, men kör en betydligt mer barnfri variant. Ta gärna en liten kik och sätt tassen där!

  Måånga kramar till dig och din familj

  Elli

 3. Sofia - ett bättre du 4 april, 2012 on 07:14 Svara

  De där chokladbollarna måste jag verkligen ta och prova, så det här inlägget tar jag och bokmärker :). Mandelmjöl måste jag ta och börja använda tror jag, faktiskt aldrig provat men känner att det är dags nu.

 4. Sojkas Framtid 4 april, 2012 on 11:44 Svara

  Dem måste jag testa! Var hittar man bra nyttiga recept? :)

  • i min lilla lilla värld 4 april, 2012 on 21:26 Svara

   paleomg.wordpress.com är en av mina favoriter

 5. Rosahjärtan 4 april, 2012 on 12:20 Svara

  Provade att göra ”Paleobollar” av eget recept 2 msk jordnötssmör, ½ banan, kakao efter behag. Mosa ihop till en jämn smet. Rulla bollar & pudra över lite kokos! GOTT!

  • i min lilla lilla värld 4 april, 2012 on 21:24 Svara

   Det kan jag tänka mig. Kan dock inte ha jordnötssmör hemma eftersom jag äter det som min man dricker öl. Förstår du?? hahaha Är det ok om jag ”lånar” receptet och länkar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna