VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Wilda hjärta Alvin & Nyttiga Chokladbollar

20120330-202823.jpg

Äntligen kom de hem och äntligen fick vi åter träffas. Jenny och Alvin har nämligen också varit på resa så det är över en månad sen vi sist sågs. Alldeles för längesen med andra ord. Wilda pratade om Alvin hela dagen och när hon väl såg honom kliva ur bilen hoppade hon av glädje och skrek Ajjor (ja, ja.. kan duscha bli fucka kan Alvin bli Ajjor). De ÄR ju bara så söta. Jag fick tårar i ögonen flera gånger under lekdejten. Tänk vad stora de blivit. Nu leker de inte bara tillsammans. Nu pratar de även med varandra

 

2 söta inne på Citygross

lika bebistokig som mamman sin

VIDEO

Självklart var det kul att få träffa Jenny också. Den människan har ett hjärta av guld. Jag har sagt det förut och säger det igen. Vilka vänner jag har. Tack för att ni finns

Dixie har just nu en superrolig period. NOT! När hon blir lämnad ensam tror hon att det är för alltid. Hon skriker helt hysteriskt. Skitjobbigt att lyssna på. Och stressande. Så ska jag gå iväg 5 meter är det bara att plocka upp ungen och sätta henne bredvid mig. Ja, numera sitter hon hela tiden. Helt stadigt

 

det är tur att du är så himlans söt unge!

Måste bara säga att Wilda är helt gudomlig. När jag ber henne att underhålla Dixie en liten stund går hon (oftast) fram till henne och kittlar henne lite. Eller skriker henne rakt upp i ansiktet. Vilket som så är Dixie tyst i alla fall någon minut och jag kan avsluta det jag håller på med.

Och nu till rubriken. Nyttiga chokladbollar? Finns det? Jepp. Jag hade nämligen inget att bjuda på när vännerna skulle komma på besök och det går ju inte för sig. Så in på google och klicka. Jag hittade ett recept som var ok, men då jag som vanligt inte har hälften av ingredienserna hemma fick jag improvisera under bakningens gång. Just därför kan jag inte ge er ett exakt recept. Som vanligt. Ni får helt enkelt höfta och smaka er fram (vilken lyx va?)

1 banan

mandelmjöl (1-2 dl)

hackade valnötter (15 stycken)

starkt kaffe (ca 2 msk )

kakao (ca 2 msk)

kokosflingor (hade bara 2 msk hemma, men det skulle behövas mer)

proteinpulver choklad (tog bara lite för att testa, kan strunta i det)

flytande honung

Blanda ihop allt till en kletig smet och låt stå i kylen ett tag. Rulla sen till bollar (i kokosflingor kan nog bli gott) och förvara i kyl till servering. Ingen bild då de smakade godare än de såg ut.

Alvin åt 5 bollar och jag lika många. Nu är de booottttta. Hur var det nu med kolhydrater efter lunch? Äh, skit samma. På söndag (whopp whopp) drar min nya utmaning igång och då jäklar blir det allvar.


Annons

Kommentarer


 1. Jenny 31 mars, 2012 on 16:08 Svara

  Superbra med nyttigt fika. Jag är fikatok och får i mig alldeles för mycket socker om jag inte passar mig.

  Men.

  Om man utesluter proteinpulvret är det liksom ingen choklad i chokladbollarna?! Eller hade du kanske kakao i också?

  • i min lilla lilla värld 31 mars, 2012 on 19:08 Svara

   Men herre Gud. Jag har ju glömt skriva KAKAO!! Ett måste så klart!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna