VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Sara goes Paleo

20120330-221543.jpg

Så var det åter dags igen. En ny utmaning. Denna gång blir det dock ”bara” 30 dagar, men jag har på känn att den kommer vara livet ut

 

30 dagar av Paleo. Start 1 april (bättre datum får man leta efter)

Så vad är då Paleo? I stora drag

Protein: Kött, Fisk, Ägg, Tonfisk, Kylling, Räkor/Kräftor

Kolhydrater: Blomkål, Broccoli, Tomat, Äpple, Svamp, Lök, Spenat, Bär, Banan, sötpotatis

Fett: Nötter (mandlar, hasselnötter, macadamia, pistage, solros), Avocado, Olivolja,

Saker att se upp med: Potatis , linser, mjölk, yoghurt, ost och andra mejeriprodukter, bönor, soja

No-No: Socker, alkohol, processerad mat

Jag hade kunnat skriva ett lååångt inlägg här, men för att göra det lätt för mig själv ber jag er klicka här och här.

Jag har dock tjuvstartat och äter i princip redan så här. Med undantag för i morgon då jag kommer att dricka vin (får ju passa på dagen innan det bli ett big no-no på den). Jag kommer att vara stenhård. Förutom en sak. Proteinpulver. DET vill jag inte vara utan. Det är allt för praktiskt och gott för att utesluta.

Den största förändringen är gluten och spannmål. Jag har i jag-vet-inte-hur-många-år startat min dag med gröt. Jag ÄLSKAR gröt och har alltid trott att jag inte vill ha något annat. Så fel jag hade. Ja, jag blev mätt, men nu blir jag mätt på ett helt annat sätt och när det är dags för lunch är jag inte vrålhungrig och skakar i kroppen (jo, jag blir sån av blodsockerfall). Gott är det också. Vad sägs om bananpannkaka med färska bär? När jag tänker efter så är jag sällan hungrig numera. Och när jag tänker efter en gång till så har jag nog aldrig mått så bra.

Exakt VAD jag äter kommer jag att gå in på mer under tidens gång och recept är utlovade. Gårdagens chokladbollar  var bara en början.

Jag är dock inte ensam. Jag vet att en hel bunt från Crossfit Helsingborg ska hanka på. Jakob har gjort ett grymt jobb med att sammanställa allt och skicka ut till alla intresserade. Han är bra den där killen alltså.

Så.. Hänger DU på? 


Annons

Kommentarer


 1. Alfva 30 mars, 2012 on 21:54 Svara

  Varför har inte jag hört talas om det här?! Min IBS klarar ungefär de sakerna man får äta och vill helst inte ha allt annat. Måste läsa in mig – men jag ska testa din bananpannkaka imorgon! Spännande och kul!

 2. Alfva 30 mars, 2012 on 22:26 Svara

  Det låter nästan för bra för att vara sant för min mage. Måste läsa på! Och skaffa det där kokosfettet och sånt! Så jag följer hack i häl sen!
  Kram

  • i min lilla lilla värld 1 april, 2012 on 07:38 Svara

   Detta kommer bli såå bra

 3. Josefine och Viggo 30 mars, 2012 on 23:11 Svara

  Låter intressant, men vet inte hur jag skulle klara mig utan mackor, pasta o ris… såg i länken du hade att man fick dricka 1 glas vin per dag, det var mkt de…hehe. Det sägs ju att det inte är så mkt fett eller så i vin 😉 Kommer nog att anamma ngra delar av den… men ngra undantag 😉

  Ngra tips på hur man kan bli av med sin ”mamma mage”? tycker inte alls om min kropp just nu :( men ändå så går man o äter skit och inte tränar så mkt som man borde.

  • i min lilla lilla värld 1 april, 2012 on 07:41 Svara

   Man måste nog komma på hur bra man mår utan gluten innan man kan sluta helt. Jag har fått så tydliga bevis på vad det gör mot min kropp så för min del är det inget svårt.

   Träna bort magen var det ja. Tyvärr går det inte att punktförbränna, men att stärka den inte korsetten ger ett plattare intryck. Plankan! Jag kan tjata mig blå om den haha

 4. Frida-Militärmamman 31 mars, 2012 on 04:33 Svara

  Spännande! du är ju grym på utmaningar så det ska bli ett nöje att följa dig och låta sig inspireras!

 5. katarina 31 mars, 2012 on 10:26 Svara

  Jag är riktigt sugen på att haka på. Min kropp skulle må riktigt bra av det.

  • i min lilla lilla värld 1 april, 2012 on 07:42 Svara

   Men vad väntar du på?

 6. Tesse 31 mars, 2012 on 11:42 Svara

  Jag var så jädra duktig i början, men sen tappade jag allt igen :(
  Hade velat hoppa på fin utmaning, men behöver den där foten rejält i arslet först…
  Kram!

  • i min lilla lilla värld 1 april, 2012 on 07:45 Svara

   Små steg Therese. Du går ut för hårt. Haka inte på denna utmaning. Det är ett stort steg att utesluta så mycket. Gör din egen challenge. En liten förändring då och då. Det stärker ditt självförtroende och du kommer back on track

 7. Rosahjärtan 31 mars, 2012 on 12:36 Svara

  Jag hakar på 10 april, åker bort innan över påsk & väljer inte maten som dukas fram själv, men ska göra så gott jag kan ändå! Men 10 april till 10 maj kör jag mitt race & hoppas hitta fler smattra recept här innan dess! Kram

  • i min lilla lilla värld 1 april, 2012 on 07:45 Svara

   Oh. Spännande. Jag trodde ingen skulle haka på

 8. […] för min trilskande mage utan några som helst vettiga resultat egentligen. Och så läser jag hos Sara Tilling att hon minsann ska dra igång med Paleo – Stenålderskost. En ny dum diet tänker jag tills […]

 9. Sara, mamma till tre små troll 31 mars, 2012 on 23:29 Svara

  Det låter spännande, tror jag hänger på men i maj istället. Har alldeles för mycket i huvudet nu, börjar min praktik på måndag och alla mina mellisar innehåller mjölk typ :/

 10. Sofia - ett bättre du 1 april, 2012 on 14:21 Svara

  Det ska bli spännande att följa dig den här månaden, hoppas du skriver mycket om vad du äter och hur det påverkar dig :)

  • i min lilla lilla värld 3 april, 2012 on 19:59 Svara

   I will!

 11. Magnus Andersson 1 april, 2012 on 21:38 Svara

  Hej, hittade din blogg idag.
  Riktigt roligt att du ska testa Paleo, det har gjort mig mycket gott! Lycka till.

  • i min lilla lilla värld 4 april, 2012 on 21:37 Svara

   Tackar tackar

 12. Paleo light | Sapfos 7 april, 2012 on 20:40 Svara

  […] för mig, men som alltid är det svårt att kliva ur bekvämlighetszonen och komma igång. Nu kör Sara en paleoutmaning och jag är riktigt sugen på att haka på, men ekonomin tillåter det inte den här månaden. Jag […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna