VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Frågor

Kul med frågor ang vår resa. Kom gärna med fler.

Natasha ska ut och resa med sin 7 månaders till sommaren och undrade hur Dixie åt under resan

Dixies matvanor:
När vi åkte hemifrån hade vi så smått börjar med smakportioner för den lilla damen, men bestämde oss för att lägga det lite åt sidan under resans gång (efter att ha rådfrågat Bvc). Tanken var välling, som hon precis hade gått över till och gröt någon enstaka gång. Jag gjorde dock en FET tabbe som fick stå mig dyrt. Jag tog med på tok för lite välling. Fråga mig inte vad jag tänkte med. Jag tänkte nog inte alls. Ganska snart insåg jag misstaget och letade upp ersättning i butikerna. Allt var importerat och svindyrt. Så för att spara in lite pengar ersatte jag 2-3 mål om dagen med gröt, frukt och burkmat.

08: Välling
11: Gröt
14: Frukt/Gröt/Ersättning
17: Burkmat (ris och kyckling blev en favorit) och frukt
19.30: Välling

Hade det varit första barnet hade jag nog varit otroligt nervös över om hon fick i sig tillräckligt, men numer litar jag på min magkänsla och då hon var nöjd och glad 24/7 så misstänker jag att hon åt ordentligt

20120325-152924.jpg

Ett tips är alltså att ha ett bra lager med välling. Det står de sig bra på, de får i sig vätska och det är lättfixat.

Idag blev det hemmalagat för tösabiten igen. Jag var lite nervös för att hon skulle rata min mat efter att ha ätit god burkmat med massa tillsatser, men icke. Det är minsann en matglad liten tös det här.

Helena undrade hur Dixie reagerade på solen och hur hon var klädd.

Här hemma har hon avskytt solen och börjat skrika så fort hon fått den i ögonen. Väl på plats vände detta otroligt snabbt. Hon brydde sig inte alls till sist. Med solhatten på i vagnen var det inga problem.

När det kommer till kläder och solskydd kanske ni inte ska lyssna på mig. Dixie smordes nämligen inte in en endaste gång. Jag tycker inte om att klena in små bebisar i solkrämer med en massa skit i (smorde Wilda för första gången på denna semester). Ja, det finns säkert någon bra kräm, men ärligt talat tycker jag inte det behövs. På stranden låg Dixie under parasoll med UV skydd och i vagnen var hon skyddad av sufletten och lakan/handdukar över de exponerade delarna. Vi såg till att aldrig ha henne i direkt solljus (förutom de 5 minuterna hon fick simma i poolen/havet)

20120326-074648.jpg


Kommentarer


 1. Life of Lisa 26 mars, 2012 on 09:06 Svara

  Välkomna hem!
  Instämmer, så små varken behöver eller bör smörjas med solkräm. Inte före ett år lyder rekommendationerna, och till mina har jag köpt svindyr ekologisk special special när de varit yngre. Nu får Stella som är 3 ”vanlig” barn-solkräm.
  Däremot kör vi stenhårt på UV-kläder både åt Stella och Max, det är ju verkligen superpraktiskt!

 2. Kim 26 mars, 2012 on 10:28 Svara

  Hej! Jag tänker lite på det ekonomiska, jag är jätte sugen på att göra något liknande om vi får ett barn till. Men vad har det kostat er med boende och mat och eventuella extra kostnader? Mest på ett ungefär så man vet hur mycket man ska spara! :) ni verkar ha haft en underbar resa!

  • i min lilla lilla värld 27 mars, 2012 on 19:54 Svara

   Vi har tur som har väldigt generösa familjemedlemmar. Farmor fixade boende åt oss. Annars hade vi aldrig kunnat vara iväg i 3 veckor. I alla fall inte på Teneriffa där det kostar en hel förmögenhet. Vi har haft kök och lagat all mat själva vilket har gjort att det kostade som hemma. Något dyrare kanske eftersom man lyxar till det lite extra på semester. Det ÄR dyrt att resa, men har man eget kök finns mycket pengar att spara

 3. Eva 26 mars, 2012 on 19:26 Svara

  Det låter vettigt att inte smörja in lillan. Det är ju en annan sak med den större som rör sig mer och är i solen!

 4. Natasha 27 mars, 2012 on 03:10 Svara

  Tack Sara för svaret! :)

 5. Minna 29 mars, 2012 on 22:09 Svara

  Vi har heller inte smörjt in våra barn och de har aldrig bränt sig. Manda använde inte ens solktäm på Hawaii och där var vi i tre månader! Hon var nog 2-3 år innan vi smörjde för första gången. Men än idag är det bara solkräm vid långvarig exponering; tex en dag på stranden!

  • i min lilla lilla värld 30 mars, 2012 on 11:16 Svara

   Då är jag inte helt ute o cyklar alltså ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna