När mamman är borta

Jag är bortskämd när det kommer till städning. Det vet jag om. Inte en endaste gång har jag behövt storstäda sen jag blev tillsammans med Jon. Det är till 100% ren sanning. Det är alltså Jon som står för den biten, men när det kommer till barnen är det jag som gör det mesta. Inte för att han inte vill eller orkar. Det har bara blivit så. Han städar, handlar (oftast) diskar, fixar fysiska jobb med huset (tro det eller ej) och jobbar heltid. Jag lagar mat, handlar ibland, sköter ekonomin, tvättar, viker in tvätt och som sagt fixar allt som har med barnen att göra (kläder, mat, ser till att blöjor finns hemma, m.m.).

Nattningarna går nästan på rutin och där följer vi Wildas önskemål. Just nu är det jag som ska göra vällingen, Jon som ska sitta med och mata, jag som ska borsta tänderna, smörja in, gå med henne på toaletten och Jon som ska bädda om henne. När jag säger Wildas önskemål så är det nästan det enda hon faktiskt får bestämma. Nattningarna ska gå smidigt och att bråka om vem som ska borsta tänderna eller sätta på blöja gör vi bara inte. Helt onödigt i mina ögon. Hon är noga med att vi delar på uppgifterna i alla fall. Hon har ett stort hjärta med andra ord.

Där måste jag berömma henne också. 2 gånger i veckan får jag sköta nattningarna själv då Jon jobbar kväll. Jag lägger oftast Dixie först då hon oftast är tröttast eller hungrigast. Då sitter Wilda så snällt bredvid i soffan och väntar på sin tur. Jag går upp och lägger Dixie (tack för att du är lika smidig att lägga som syrran din) och när jag kommer ner igen skriker hon lelling. Inget tjafs om att hon ska ha den först eller att hon ska ha all uppmärksamhet. Älskade unge.

Det jag ville komma fram till med detta inlägg var att Jon idag varit hemma med barnen. Det avslöjar kläderna. Han har så klart hunnit med att städa och undrar lite varför jag aldrig gör det. Ja, man hinner med mycket om man inte ska lämna på förskolan, klä på båda barnen KLÄDER, klä på båda barnen ytterkläder och ge sig ut utanför dörrarna (typ 3 gånger), gå på BVC, leka på lekplatsen och allt sånt där som barnen uppskattar. Är det bara min karl som håller sig inomhus en hel dag för att det är mest bekvämt så??

Dixie i sin pyjamas och en socka

Wilda i sin skitiga pyjamaströja och ett par tights

Bägge barnen är dock lika glada för det. Pyjamas eller ej. Vem bryr sig? (möjligtvis Wilda som letade efter hiiiisssssten = hästen några gånger)

Kommentarer
13 Kommentarer till “När mamman är borta”
 1. ENDENISE skriver:

  Hahaha, känner igen det där med kläderna. DOCK önskar jag att min karl hade lite intresse för städning 😉

 2. Paulina skriver:

  Åh vilken fördelning! Önskar SÅ att jag också hade haft en sambo som vill ha ordning. Här hemma är det jag som gör ALLT utom lagar maten. Eller ja, nu tycker Kevin att jag är så jobbig för jag äter inte det ena och inte det andra, så för det mesta lagar han sin mat och jag min. Det enda vi hjälps åt med IBLAND är tvätten. Men när den väl är klar, ja då är det jag som viker, ibland viker han faktiskt sina egna kläder.

  Jag är alldeles för snäll och det känner jag verkligen av nu när jag studerar på heltid. Jag orkar inte ta allt själv. Så imorgon ska jag ha möte här hemma 😉 Från och med imorgon ska karln få slita lika mycket som mig! Haha.

 3. Paulina skriver:

  Sv: Wiiie det glädjer mig att jag är på rätt spår! Och jag vet, den där bananen… Det är ett mysterium hur jag ska lyckas sluta med den. Banan är bland det bästa jag vet! Men jag ska försöka koppla den till träning istället :)
  Precis som du säger så var middagen lite fattig på protein, därför försökte jag rädda den med mjölken 😉 Men jag tar åt mig av vad du säger och gör en ännu bättre matdag imorgon!

 4. Paulina skriver:

  Och tack, häng på du också! Du platsar mer i den tävligen än vad jag gör! Vet inte vad jag har gett mig in på…

 5. Jossan skriver:

  Jag känner verkligen igen de där med att de ”bara” vill hänga inomhus hela tiden när de är lediga… men de behöver återhämta sig efter jobbet.
  Valle han lagar mkt mat, fixar det fysiska hemma. Jag handlar alltid och tvättar också. Men mer måste man ju göra speciellt nu när jag ”bara” har ett barn och inte två. Vi får se sen när nästa kommer ngn gång hur det blir då. Använda rutavdraget kanske?;)
  Ingen av oss är ngn städare men jag börjar uppskatta att det inte är så stökigt så nu städas det ialla fall mer och det brukar bli jag.

  Ska börja träna nu lite sakteliga, här i rydebäck. Sen kanske jag hänger med på cross fit… hehe. Det låter väldigt kul och omäxlande. tycker inte om när det blir en rutin, vill ha omväxling :)

  ha de bra o gonatt

 6. Haha! Det där med kläderna känner jag igen! Men det händer nog ibland när jag är hemma med 😉

  Här hemma är det mest jag som sköter städningen. Barnens nattningar gör vi som hos er. Vi turas om och tar kvällen som den kommer. Inget bråk eller gnaffs, utan det bara görs. Annars är det nog jag som sköter det mesta hemma. Jag städar, tvättar, viker tvätt, stoppar tillbaka tvätt, handlar, diskar, lagar mat … men sambo gör mycket han med. Med ett litet torp, en stor gård och två bilar händer en massa annat som ska skötas om :)

  Kram

 7. Härligt med en kvällsrutin som funkar!! Här måste vi snart ta tag i det igen, nu har vi legat jämte stortjejen en timme några kvällar i rad. Svårt att hinna med allt det man vill göra när barnen har lagt sig på så vis…
  kram j.

 8. Rosahjärtan skriver:

  Som sagt min man är inte den bästa på att ta sig ut med barnen OM inte jag har bestämt att de SKA iväg. Men han är den enda av oss två som utan knorr kan ligga på golvet och LEKA en hel dag istället. Själv håller jag på att gå ihjäl om jag inte får komma ut en sväng.

Lämna en kommentar

annonser