VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Älskade lilla vän

Det händer mycket i Wildas lilla värld just nu. Språket är på gång, men vill sig inte riktigt. Det blir många missförstånd och tösabiten blir frustrerad när vi inte förstår. Hon vill så gärna berätta om saker och ting och jag ser hur ledsen hon blir när det inte går

klänning & strumpisar; HM

På förskolan berättade de att det är samma sak där. Hon försöker förklara och blir ursinnig när det inte kommer fram vad hon vill. Hon har även börjat bli mer medveten om saker och ting. Förut protesterade hon aldrig om någon tog något från henne. Nu vet hon mycket väl om att det var HENNES leksak. MIN. JAG. WILDA. Hon börjar förstå att hon är en person och att hon kan få sin vilja igenom. Hon hörs och ses

jag är förvirrad, mamma

Idag vid middagen hände något. Hon satt och mumsade på sin makaroner med ost och plötsligt ser jag hur hennes ansiktsuttryck förändras. Hon blir röd om kinderna och glansig i ögonen. Bara så där. Ni ser kanske på bilderna. Hon drömde sig bort och satt och tittade ut i intet. Min första tanke var feber, men hon var inte varm

hallå?

Det var lite scary måste jag erkänna. Maten skippade hon helt, men efter ett antal skedar med kesella och banan kom hon så sakta tillbaka till sitt rätta jag och busade på som vanligt

bara skojar, morsan

Vad som hände vet jag inte och lär ju inte få reda på det heller. Det låter kanske inte så farligt för Er, men den där tomma blicken skrämde mig faktiskt rejält. Jag fick ingen kontakt med henne och när jag sa till henne att försöka äta lite blev hon superledsen.

Älskade lilla vän. Om du bara kunde berätta vad som fattas dig. Jag gör mitt bästa för att försöka förstå, men det är inte alltid så lätt för mamma heller. Snart hittar du orden min lilla tös.. Snart


Annons

Kommentarer


 1. Katarina 1 december, 2011 on 21:00 Svara

  Åh jobbigt! Finns inget värre än att oroa sig för sina barn.
  Hoppas det är en tillfällig sak.

  Kram

  • Sara 1 december, 2011 on 22:46 Svara

   Hoppas jag med

 2. Veronica, mamma till lilla Annie 1 december, 2011 on 21:34 Svara

  ååhh.. söta lilla tös. Hoppas allt ordnade sig. Förstår att du blev rädd. Massa kramar från oss till er <3

 3. Lina 1 december, 2011 on 21:42 Svara

  Men fy vad otäckt! Man ser hennes tomma blick så tydligt. Lilla snuttan.

  • Sara 1 december, 2011 on 22:46 Svara

   Visst gör man?

 4. Elin - mamma till Alicia 1 december, 2011 on 21:45 Svara

  Så söt då :)
  Sv. Ja visst är det, frågan är bara om det är värt priset…?! :)

 5. Eva 1 december, 2011 on 22:10 Svara

  Är nog en period av utveckling, hon blir snart sig själv!

  • Sara 1 december, 2011 on 22:45 Svara

   Hoppas

 6. nims mamma 1 december, 2011 on 22:11 Svara

  Det beror ju på vilka skor man är van att gå i :)

 7. britta bloggar 1 december, 2011 on 22:15 Svara

  Kan det inte så enkelt att det hände något med magen? Vissa barn kan bli helt ställda om det rör sig lite i magen, vilket det ju kan göra när man äter.

  Jag känner igen språkfrustrationen, Stina var så arg innan det släppte. Men sen var det som att dra ur en propp, vi häpnade (och gör fortfarande) över alla ord och meningar och hur mycket hon förstår, kommer ihåg och kommunicerar. Det ordnar sig säkert snart!!

  • Sara 1 december, 2011 on 22:45 Svara

   Kan vara.. Hon har på sista tiden tagit sig för magen när hon ätit klart. Precis som att hon börjar känna igen mättnadskänslan liksom. Hon somnade iaf som vanligt och hoppas att det bara var något litet

 8. Helenas Hem -mamma till 5 i dec 1 december, 2011 on 22:18 Svara

  Lillpluttan då! Förstår att du blev orolig. Men det var nog bara nåt tillfälligt ”tomstirr” som dom kan få för sej. :)
  Hoppas att ni har det bra. Gud vad du är duktig med kost och träning!
  Kram

  • Sara 1 december, 2011 on 22:44 Svara

   hihi Ja, jag kämpar på. Hur är det med Er?
   Kram

 9. Sandrine 1 december, 2011 on 23:11 Svara

  Sv: Haha, ja jag lär nog ledsna efter ett tag jag med 😛 Men jag ska ge det ett försök iaf :)

  Uffa, hoppas lilltjejen blir bättre snart :/

 10. I 1 december, 2011 on 23:15 Svara

  Japp, goda såg dem ut. Men jag har bara roat mig med att lukta på dem.

  Visst är det frustrerande när man inte förstår vad barnen menar. Vår stora kan nu äntligen uttrycka allting. Härligt! Men hen var likada innan: blev ledsen och arg när man inte förstod.

  • Sara 2 december, 2011 on 07:51 Svara

   Längtar tills Wilda kan göra detsamma

 11. Marie Foto & H U N D hjärtar mig 1 december, 2011 on 23:30 Svara

  Ohh förstår att det var obehagligt, undrar vad som rörde sig i hennes små tankar där.

  • Sara 2 december, 2011 on 07:52 Svara

   Ja, det kan man undra..

 12. Camilla 2 december, 2011 on 12:21 Svara

  Sara! Jag säger INTE det här för att skrämma dig men det stod om exakt samma sak i aftonbladet för någon dag sedan. Det var…vad heter det, typ ”anfall”, seasures. Inte epelepsi men något liknande och det började exakt som du beskrev det nu. Tom blick vid matbordet, verkade vara i en egen värld. Det eskalerade med tiden och föräldrarna gick till en läkare och fick en diagnos.

  • Sara 3 december, 2011 on 21:47 Svara

   Nä men SLUTA! Nu blir jag ju rädd på riktigt..

 13. Camilla (igen) 2 december, 2011 on 12:24 Svara

  Det behöver naturligtvis inte vara det som jag beskrev ovan och nu hittar jag inte artikeln jag pratade om och det är säkert vanligt med barn som gör detta.

 14. Erica Hullfors 2 december, 2011 on 19:31 Svara

  Jag har läst dina inlägg och min första tanke är utvecklingsfas! Kanske inte förklarar de röda kinderna men vid mat sätter ju blodcirkulationen igång oxå. Men tom blick och svår att nå,humörsvängningar, ledsenhet, nya färdigheter, frustration, trötthet, med mera med mera känner jag igen från båda mina barn när de fått nya kopplingar i hjärnan:) så jag skulle inte oroa mig om hon för övrigt verkar må bra. Finns många bra böcker om utvecklingsfaser om du är intresserad.

  • Sara 3 december, 2011 on 21:50 Svara

   Tack för den kommentaren. Den lugnade mig något

 15. jenny 3 december, 2011 on 11:26 Svara

  men vad läskigt, lilla vännen hon ser verkligen off ut.
  det var inte typ bajs på gång eller så? ibland kan astrid bli helt avskärmad innan hon finner sig och ber om en blöja eller springer till pottan…

  • Sara 3 december, 2011 on 21:52 Svara

   Nä, det var ingenting.. Fattar inte vad som hände.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna