VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tiden efter förlossningen

Än en gång varnar jag känsliga läsare… Detta är något många inte pratar om och jag tycker det är så fel. Det är otroligt vanligt och många kvinnor skäms över detta

Ni som har följt med här på bloggen vet vilket helvete jag hade efter förlossningen med Wilda. Jag vill inte ens tänka på det. Så för Er som har missat kan Ni läsa om det HÄR.

Denna gång har det som sagt varit helt annorlunda. Min kropp har återhämtat sig otroligt fort. Jag tror, eller vill i alla fall tro, att det har med min träning att göra. Dels för att jag kunde träna så långt in i graviditeten och dels för att jag fått hjälp med träningen nu efteråt. Sen hade jag dessutom en näst intill komplikationsfri förlossning med Dixie. Jag stod på benen bara en kort stund efter och knatade på i korridorerna dagen efter som ingenting hade hänt.

Det ENDA problemet jag haft har varit den tunga känslan i underlivet. Det har känts som jag haft en tampong som håller på att glida ut. Alla känner nog igen den känslan. Det är alltså den främre slidväggen som har blivit slapp och när jag är trött i underlivet buktar den ut. Samma känsla som sist alltså. Skillnaden denna gång är att det redan har ”dragit ihop sig”. Senaste veckan har jag inte känt av det alls (lite igår då jag var otroligt trött i kroppen) och jag vet precis varför.

Det är all coreträning jag kört. Den och alla knipövningar har gett resultat. Frågar du barnmorskan eller läser i tidningar tjatas det om dessa knipövningar. Ja, de är bra, men för mig hade det aldrig räckt med enbart detta. Jag behövde alltså träna hela bäckenet. Det började jag med direkt. Under varje promenad har jag letat upp magstödet och kämpat på med att hålla det promenaden ut. Det var svårt i början, men blev lättare och lättare. Nu finns det där hela tiden. Mitt steg är helt annorlunda och jag går på raskare. Skjuter liksom iväg steget mer. Svårt att förklara, men om Ni testar på Er nästa runda ska Ni se att Ni fattar vad jag snackar om.

Sen är det ju all magträning i gymmet som gjort sitt. Många, många plankor och övningar där bålen och bäcken stärks. Inga hopp eller tunga lyft. För mer inspiration om passen tycker jag att Ni ska kika in HÄR där jag skrivit ner alla pass och övningar.

Igår testade jag på att jogga lite lätt för första sedan förlossningen. Lovisa, som hjälper mig med allt det här, har full koll och har gett mig stränga order om att jag absolut inte fått springa förrän nu. Nu var det för att testa om jag läckte eller om tyngden neråt blev för mycket. Jag blev otroligt lättad när jag inte kände av något av det. Inte ens när jag tränat ett hårt pass och sprang 30 sekunder på 12 km/h. Wihoo! Att läcka är annars väldigt vanligt efter en förlossning. Under och mellan mina graviditeter har jag haft väldiga problem med detta. Varje gång jag nös, hostade eller skrattade för mycket var jag körd. Gissa hur kul det var? Ibland när det hände grät jag floder och kände mig så äcklig. Vad var det för fel på mig?

Många tränar för att bli smala. Jag tränar för att må bra. Min träning har gett mig ett bättre liv, en bättre kropp, en gladare Sara. Jag vill än en gång tacka Lovisa som hjälpt mig med detta. Hon har gett mig så mycket. Kunskap, glädje och framför allt ett stort stöd. Jag kan varmt rekommendera att anlita en PT som är utbildad inom gravid- och mammaträning för att komma igång efter förlossningen. Det är värt varenda krona.

Nu ska jag och denna friska kropp göra oss redo för ett pass på gymmet. Visst hänger Ni med??


Annons

Kommentarer


 1. Siri 28 oktober, 2011 on 08:35 Svara

  Du är skitgrym!!
  …och Emelies man och min man är barndomsbästisar.
  nu ska jag ut på kraftprommis:)

 2. Malla 28 oktober, 2011 on 09:21 Svara

  Megabra att du skrver om detta!
  Jag vet exakt vilken den där tunga känslan down there är, som tur är så känner inte jag heller av den längre.
  Jag ska på gymmet, men inte förrän lite senare : )

 3. Alexandra - mamma till Märta 28 oktober, 2011 on 09:35 Svara

  Jag är så jäkla stolt över Dig, och hur duktigt Du har kämpat!
  Glad över att du känner att det ger resultat och att du mår bra!
  Stora kramen! <3

 4. linda - en vimsig mamma 28 oktober, 2011 on 10:27 Svara

  skönt att de har gått bättre denna gång!! kram

 5. Jos 28 oktober, 2011 on 10:32 Svara

  Härligt att läsa att det känns bättre den här gången!

 6. Jennie 28 oktober, 2011 on 11:34 Svara

  BRA inlägg :-)

 7. Anna-mamma till Vincent 28 oktober, 2011 on 11:39 Svara

  Jag hade problem med att läcka i slutet av graviditeten men efteråt har det inte varit några problem alls. Jag tyckte det var jobbigt när det hände under graviditeten. Kram

 8. Malla 28 oktober, 2011 on 11:51 Svara

  Jag länkade till dig, hoppas det var ok :)

 9. LillaJag-fotogalen mamma till Milo 28 oktober, 2011 on 11:56 Svara

  Skriv mera!!! Skriv det ingen vågar, så kanske fler vågar. Idag ska jag våga lägga upp min degiga kropp. Jag har varit sjukt vältränad, nästan som lofsan när jag jobbade på Nautilus. Jag är ett skämt av hur jag brukade se ut. Nu kan det bara bli bättre! Min resa har börjat!

 10. Erica, 16 år och mamma! 28 oktober, 2011 on 13:06 Svara

  Den här ”plankan”du har pratat om som man kunde börja med efter förlossningen vad är det? :)

 11. Bra inlägg. Nu har inte jag haft problem med detta. Men vet MÅNGA som har det.
  Jag måste också ta tag i lite träning. Och då är det inte mina kärlekshandtag som måste bort. Utan för att jag vet hur BRA jag mår när jag rör mig och äter rätt …. det är bara det att soffpotatisen har fått fatt på mig och jag plötligt har hundra ursäkter till att vara inne. Men så fort flytten är gjord så ska jag banne mig börja jag med! :)

 12. ✫Familjen Bus✫ 28 oktober, 2011 on 16:39 Svara

  Jäkligt fint och ärligt skrivet…. Jag har faktiskt inte märkt nått med kisseriet eller så. Kan ju kanske vara för att de slisade upp mig, vad vet jag.

  Kram krma

 13. Rosahjärtan 28 oktober, 2011 on 16:57 Svara

  Känner igen problemen. Tyvärr var det ”andra hålet” som läckte en bra tid efter att Gos kom- du kan tänka dig hur fräsch jag kände mig då…

  Sv: Denna veckan har kosten känts kanon, varken sötsug, lust att överäta eller svullen eller andra åkommor. Så det är väl bara inse att kolhydrater is not for mer… Kroppens börjar ta en annan bättre form & vågen har oxå börjat röra sig nedåt! Känns bra helt enkelt! =)

 14. Eva 28 oktober, 2011 on 19:12 Svara

  Härligt inlägg! Träning för mage och bäckenbotten är à och o.

 15. Frida - Gravid Militärmamma 28 oktober, 2011 on 21:56 Svara

  Efter min förlossning med Elise hade jag samma problem med främre slidväggen. Det kändes som att det var ett litet djur där inne som höll på att krypa ut ur mig. På efterkontrollen frågade jag barnmorskan om detta och hon bedyrade att så inte var fallet. Skönt! =)
  Det blir ju lätt så, speciellt om man krystat länge, som jag gjorde.
  Nu, som gravid i vecka 24, börjar jag känna av att inte kunna hålla igen vid starka, spontana nysningar. Känns skit! Men jag tränar och kniper på!

 16. Emma 28 oktober, 2011 on 22:30 Svara

  ja detta är ett pinsamt ämne eller kasnke känsligt för många att prata om.
  men ja har problem. när ja hoppar eller anstränger mig mkt med kroppen så ”läcker” jag och har svårt och knippa igen.

  men sen tycker jag de är supersvårt att hitta de där med knip övningarna för de känns som jag inte hittar rätt:(

  kanske borde gå till en gynekolog?

  till och med när jag AS GARVAR kan jag ha svårt att hålla igen och kan då ”läcka” om jag är kissig. (pinsamt)

 17. Malin-Charlotta 28 oktober, 2011 on 23:07 Svara

  Jag har inga egna barn, men tycker mycket om att läsa om dina erfarenheter. Tackar för det!

  En sak under jag dock över:

  ””Under varje promenad har jag letat upp magstödet och kämpat på med att hålla det promenaden ut. Det var svårt i början, men blev lättare och lättare””

  Menar du corestödet här eller är det något gravidprat somjag liksom inte hänger med i (haha) ? …;-)

 18. frida 28 oktober, 2011 on 23:52 Svara

  Du e så grym å en stor inspirations källa!! :)
  Jag har vart dåligt på de där me knipövningar för jag fattar inte riktigt hur man gör?! :S
  Hade nog dock behövt träna upp de lite bättre där nere, för vissa gånger när jag e kissenödig så e de fan panik å får typ slänga mej in på toan för att de inte ska hända en olycka ( dom gångerna när man vart ute å blivit kissenödig å gått å hållt sej gör länge å typ rusar in fult påklädd på toan hehe)
  Här om dagen testa jag faktiskt ett par knipkulor jag köpte när jag hade sexparty på min födelsedag förra året.. de skulle visst vara bra att köra me efter man vart gravid.. dock inte testat dom förrän nu.. men nje jag vet inte.. ja kanske gjorde fel även me dom ? haha.. om man nu ens kan göra fel me såna ?
  Har du några fler bra tips ?! 😛

 19. Fatima 29 oktober, 2011 on 01:28 Svara

  Känner igen detta så… usch me dont like att känna mig så. läste inlägget du skrev förra året det du länkade till. Hihi du skrev att du inte var gravid då.. när blev du gravid med Dixie?

 20. Lovisa 14 april, 2013 on 21:51 Svara

  Nu är det 6 månader sen jag födde min son och har fortfarande den där vedervärdiga tyngdkänslan. Har nästan tappat hoppet om att den kmr försvinna. Kniper som en tok och tränar coe.. Varken. Sps

 21. Lovisa 14 april, 2013 on 21:51 Svara

  Core* varken springer eller hoppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna