VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pratar du med ditt barn?

Jag har inte riktigt hängt med i svängarna här hemma. Wilda har blivit så stor på sista tiden och självklart förstår hon mer och mer. Hon förstår nog i princip ALLT vad vi säger. Problemet med oss vuxna i denna familj är att vi glömmer bort det. Speciellt när vi är stressade. I stället för att berätta för Wilda att ställ dig upp Wilda så att jag kan ta på dig skorna eller lägg dig ner så att vi kan byta blöja så bara tar vi ungen och ställer/lägger henne där hon ska vara och bara GÖR. Hon blir förvirrad stackarn och vet inte hur hon ska bete sig

prata med mig, mamma

Jag skäms över detta och jag och Jon kom överens om att vi måste påminna oss om att berätta allt vi gör. Självklart gör vi det för det mesta, men är man riktigt stressad eller tom utmattad kanske man inte orkar, men det får bli ändring på det nu

min lilla har blivit stor

Känner Ni igen Er eler är det bara vi som är dåliga föräldrar?


Kommentarer


 1. Jenny - Hugos mamma 30 september, 2011 on 12:32 Svara

  Ja, dom bruna är nog favoriterna hittills!:)

  Jag känner igen mig i det du skriver, det är lätt hänt men man kommer också så sig själv när man gör ”fel”. Ibland kan man babbla lite för mycket så dom små inte hinner tillägga något!;)

  Tror att ni gör ett fantastiskt jobb med era små!

 2. Jenny - Hugos mamma 30 september, 2011 on 12:32 Svara

  Ja, dom bruna är nog favoriterna hittills!:)

  Jag känner igen mig i det du skriver, det är lätt hänt men man kommer också så sig själv när man gör ”fel”. Ibland kan man babbla lite för mycket så dom små inte hinner tillägga något!;)

  Tror att ni gör ett fantastiskt jobb med era små!

 3. JoHo 30 september, 2011 on 12:35 Svara

  Såklart att jag känner igen mig! Men det kommer bli mer och mer prat naturligt… ju mer Wilda börjar prata med ER, desto mer kommer ju ni ”svara” och även berätta! Ni är på intet vis ”dåliga föräldrar” – utan de bästa för just era barn ju! :)

  förresten har du fått en liten ”award” av mig för din härliga blogg!

 4. JoHo 30 september, 2011 on 12:35 Svara

  Såklart att jag känner igen mig! Men det kommer bli mer och mer prat naturligt… ju mer Wilda börjar prata med ER, desto mer kommer ju ni ”svara” och även berätta! Ni är på intet vis ”dåliga föräldrar” – utan de bästa för just era barn ju! :)

  förresten har du fått en liten ”award” av mig för din härliga blogg!

 5. Sandra - Mamma till Timo 30 september, 2011 on 12:38 Svara

  Nejnej ni är inga dåliga föräldrar. Det händer säkert alla. Det är jätte svårt att förstå hur mkt ens barn egentligen förstår av det man säger och gör. Tänker på det jätte ofta, fatta timo egentligen vad jag sa till honom precis, eller är det som utomjordiska för honom. Men man lär sig väl med tiden:P

  Sv: Usch vad jobbbigt med dessa allergier:/ Jag har testat ägg och kiiwi som jag vet att många är allergiska mot, och inget av det har han reagerat på som tur är. Jordgubbar får vi också ta och testa och se om han tål det. Vet inte riktigt vad det finns mer som är vanligt att man inte tål? Kraam

 6. Sandra - Mamma till Timo 30 september, 2011 on 12:38 Svara

  Nejnej ni är inga dåliga föräldrar. Det händer säkert alla. Det är jätte svårt att förstå hur mkt ens barn egentligen förstår av det man säger och gör. Tänker på det jätte ofta, fatta timo egentligen vad jag sa till honom precis, eller är det som utomjordiska för honom. Men man lär sig väl med tiden:P

  Sv: Usch vad jobbbigt med dessa allergier:/ Jag har testat ägg och kiiwi som jag vet att många är allergiska mot, och inget av det har han reagerat på som tur är. Jordgubbar får vi också ta och testa och se om han tål det. Vet inte riktigt vad det finns mer som är vanligt att man inte tål? Kraam

 7. Linda Olsson ♥ 30 september, 2011 on 12:40 Svara

  Ja jisses, jag gör sådär också, med minstingen…även fast han faktiskt förstår mer än man kan tro ibland! Skärpning på mig också! ;D

  Tack snälla för din kommentar 😀

 8. Linda Olsson ♥ 30 september, 2011 on 12:40 Svara

  Ja jisses, jag gör sådär också, med minstingen…även fast han faktiskt förstår mer än man kan tro ibland! Skärpning på mig också! ;D

  Tack snälla för din kommentar 😀

 9. Ann-Christine - mama till nathalie 30 september, 2011 on 12:48 Svara

  Nej ni är inga dåliga föräldrar…Jag gjorde/gör så med min dotter oxå.
  Så jag känner så väl igen det, Jag tror att alla gör så omedvetet.

 10. Ann-Christine - mama till nathalie 30 september, 2011 on 12:48 Svara

  Nej ni är inga dåliga föräldrar…Jag gjorde/gör så med min dotter oxå.
  Så jag känner så väl igen det, Jag tror att alla gör så omedvetet.

 11. Melanie 30 september, 2011 on 12:48 Svara

  tror nog att ALLA känner igen sig i det där till och från. spec när man är stressad såklart.

 12. Sandra 30 september, 2011 on 12:52 Svara

  hehe tackar, de hoppas jag med. 😉

  De där känner jag igen, tyvärr så har de hänt när man varit som du säger alltför stressad. Men det är bra att man är medveten om det och alltid försöker att tänka på det.
  Men alla är vi mänskliga och gör misstag. :)

 13. Trivsamma förändringar 30 september, 2011 on 12:58 Svara

  Det är nog jättelätt att glömma bort att prata med dem och att vara så pedagogisk som man borde vara i alla lägen. Men det är ju bra om man kommer på det och kan försöka att tänka på att prata med dem oftare och att påminna varandra. Ingen är ju felfri och huvudsaken är ju att man gör så gott man kan!

  Hoppas ni får en härlig fredag!

 14. Katarina 30 september, 2011 on 13:09 Svara

  Ja, här hemma pratar vi nog sönder öronen. Alla utom Richard. Tror i ärlighetens namn att han är den enda som gör saker utan att prata. Vi andra tjatar sönder öronen och pratar hela tiden… :) Oavsett stress eller inte haha.

 15. agneta 30 september, 2011 on 13:14 Svara

  Hej! Hittade din blogg för ett tag sen, jättebra och kul att läsa! Vi har alltid, sen barnen varit små bebisar, pratat med dem, sagt vad vi ska göra. Oavsett om vi ska byta blöja, gå ut med vagnen, äta… Ja allt. Allt går mkt lättare då, tror jag. Det är ju bra att ni tänker på det, å du är INTE en dålig mamma! Barn, även mycket små barn, är kloka och kompetenta.
  Kram och tack för en bra blogg, du är fö. jätteduktig med ditt tränande!

  • Sara 4 oktober, 2011 on 21:19 Svara

   Va kul att höra. TACK!

   Va bra att Ni pratar med dem. Jag och on har faktiskt blivit bättre sen jag skrev inlägget

 16. Malla 30 september, 2011 on 13:39 Svara

  V säger till Nellie vad hon ska göra – om hon gör det är ju däremot en annan femma 😉
  Men vet du, jag tror att det blir mer och mer automatiskt att man pratar med dem ju mer de förstår – så tro inte att ni på ngt vis är dåliga föräldrar!
  Dessutom visar det ju att ni är STRÅLANDE föräldrar när ni faktiskt reflekterar över det ni gör :)
  Kram

 17. Tina 30 september, 2011 on 14:00 Svara

  Men hjärtat! Ni är INGA dåliga föräldrar. Alla gör vi våra misstag men det allra bästa är ju att vi lär oss något utav dem! KRAM!

 18. Jannie 30 september, 2011 on 14:07 Svara

  ha ha ha Ja jösses.Ni tycks ju verkligen vara jättedåliga föräldrar…ha ha ha ; )
  Knappast kompis!
  (o du undrade vad det va för stil att lura V med ugns-termometern liksom??)
  Här önskar nog snarare att hans morsa ska hålla tyst någon gång…
  Ha en fantastisk fredag du fantastiska 2 barns mamma!KRAM

 19. Marie 30 september, 2011 on 14:44 Svara

  Ohh söt hon är =D. Det är bra det, du är så rar å du berättar. verkar vara en underbar mamma

 20. louise mamma till hugo 30 september, 2011 on 15:24 Svara

  Det är väl kanske att man vill att de ska vara mindre längre. Man glömmer hur mkt de egentligen kan.

  Japp POP really is the shit. Köper i princip uteslutande deras ytterkläder. De må vara dyra men de håller länge

 21. Rosahjärtan - Mamma till TVÅ 30 september, 2011 on 15:43 Svara

  Min dotter pratade tidigt & väldigt rent -MEN för det betydde det inte att hon förstod allt, så det var många gånger man fick påminna folk (läs dagis) om att hon bara var 1,5-2 år gammal & ska behandlas som det ÄVEN om hon pratar bättre än en 4 åring. Det finns svårigheter överallt som förälder men om ni/vi är dåliga föräldrar NEJ!

 22. Anna-mamma till Vincent 30 september, 2011 on 15:49 Svara

  Det är så sant så!:) Kram

 23. Sandra, Colins mamma 30 september, 2011 on 17:57 Svara

  Vi pratar med Colin jämt han har alltid varit delaktig i våra samtal enda sedan han kom ut och han gilla´re.

 24. Tina 30 september, 2011 on 19:49 Svara

  Ni är absolut inga dåliga föräldrar! Tror bara ni får tänka på det även i dom stressade situationerna. Sen blir hon större och pratar mer med er! :)

  Nej det är inte lchf utan ja jag bara äter det jag gillar och vill. Går inte efter någon diet men ibland skulle jag behöva vara strängare eller planera min mat mer. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna