VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förlossningen del 2

Första delen kan Ni läsa HÄR

När jag satt i väntrummet avtog värkarna. Både jag och Jon blev livrädda att det bara var falskt alarm och att vi skulle bli hemskickade. Så här kunde vi inte ha det! Så Jon tvingade upp mig på fötterna. Jag hann inte mer än ställa mig upp så kom värkarna. Jon skämtade på och började putta upp mig efter varje värk. Jag tyckte så klart det var mindre kul, men idag skulle det bli bebis.

Efter cirka 20 minuter väntan fick vi äntligen ett rum. På med CTG och nu var det bara till att vänta. De första 10 minuterna fick jag EN svag värk. Nu kunde jag inte gå upp för att skynda på det hela, men en sit up eller två blev det (det ska vara mig till att träna inne på förlossningen) och det satte minsann fart på det hela. Värkarna kom och blev starkare, men än så länge klarade jag av dem fint med bara andningen.

Barnmorskan kom tillbaka efter 20 minuter och nu kom det stora avgörandet. Åka hem eller ej. Ner med brallorna och in med fingrarna. Helt utplånad tapp och öppen 4 cm. YES! Vi fick stanna. Jag och Jon gjorde high five

här körs det CTG

Så bort med magbandet, på med brallorna och in i förlossningsrummet. Jag gasade på rejält och gick om barnmorskan. Lika bra att skynda mellan värkarna. Hon tyckte inte jag var riktigt klok. När vi kom fram till rummet höll jag på att vända. Rum nr 13. Idioter! Det borda fan vara förbjudet, men som tur är är jag inte skrockfull och för den delen ville jag bara ha ett rum så Minibebis kunde komma ut.

Denna gång hoppade vi badet. Jag avskydde det sist och tänkte inte plåga mig mer än nödvändigt. I stället hoppade jag i sjukhusrocken och nättrosorna. Fan vad jag kände mig sexig! Barnmorskan som skulle förlösa mig gjorde entré och vilken kvinna. Jag fastnade för henne direkt. Anette heter hon för Er som undrar. Hon var så otroligt lugn och lyssnade på vad JAG ville och gav tips och råd. Vi gick igenom lustgasen direkt för att jag skulle få pli på den. Det hanns inte med förra gången. Vi startade på lägsta dosen på 50% och jag älskade det. Jag bestämde direkt att jag ville stå upp lutad mot sängen. Vi snackade om boll, men den behövde jag aldrig. Vid varje värk masserade Jon mig i ryggen vilket tog bort smärtan i magen. Klockan var nu runt 01.

my best friend

sista magbilderna

man kan posa trots fruktansvärd utstyrsel och trots att man ska föda barn

även Jon kan sin sak

Nu kom värkarna med 3-4 minuters mellanrum, men jag tyckte inte det gjorde speciellt ont. Jag FÅR faktiskt säga det då jag vet hur ont det gjorde förra gången. Detta var INGENTING. Vi pussades, skämtade, fotade och jag bloggade mellan värkarna. Vid 02 kom barnmorskan tillbaka och sa att hon nu skulle bli borta ett tag då hon hade en bebis att förlösa. Det visade sig senare vara min fd klasskompis, Christofer Grifo. Jag hade fortfarande inte speciellt ont och höll mig till 50% på lustgasen

02.30 började det dock tillta och jag kände för starkare droger. 55% ökade vi lustgasen till. Den tog bort det mesta, men det började bli jobbigt. Jag var trött i benen och kände att jag ville lägga mig ner. Jag hoppade upp i sängen och bad om att bli undersökt. Jag var tvungen att veta om något hände. 6-7 cm. Gött att höra. Nu visste jag i alla fall att det gick framåt. 02,48 drog jag fram mobilen för att uppdatera bloggen. Jon tyckte jag var helt kocko bäng bäng, men you know me

hög som ett höghus

här börjar det göra lite ondare

Runt 03 kom undersköterskan Ullrika in för att kolla läget. Jag trodde att jag så smått började känna av krystvärkarna, men det var bara kroppen som började göra motstånd mot de vanliga värkarna

fortsättning följerKommentarer


 1. ✫Familjen Bus✫ 9 september, 2011 on 08:03 Svara

  Härlig del 2…

  Sv: skönt att du sluppit såna märken. Visst, många säger att de är ett minne från barnen. Jag fick några under Svantes förlossning, antalgigen slet så så i magen och grejade runt under kejsarsnittet. Hade inte ett märke innan…

  kram

 2. Tina 9 september, 2011 on 08:05 Svara

  Haha! Ja jag håller faktiskt med Jon lite koko bäng bäng är du allt gumman 😉 Men herregud så fräsch du ser ut på bilderna. Du skulle se bilderna på mig på förlossningen. Jag var till och med svullen om läpparna! Haha! Du är min idol! Puss

 3. Melanie 9 september, 2011 on 08:15 Svara

  ja jag håller nog med, att blogga tom när man ska föda barn..det övergår mitt förstånd alltså, hahaha! 😉 Men jag vill säga…er prinsessa är så fin och vad härligt att läsa att du fick din drömförlossning och att allt gick så bra för dig och skruttan! bra gjort!
  kram på dig!

 4. Veronica, mamma till Nim. 9 september, 2011 on 08:31 Svara

  åh vad spännande att läsa. men med tanke på att du kunde ta bilder och blogga så känns det som att du hade en härlig förlossning =)

  jo jag vet hur man gör plankan. men blir man verkligen stark av den? och hur ofta bör man göra den? jag körde varje dag förut men märkte inte särskilt mkt till resultat. körde du plankan är du var gravid också?

 5. Sandras Värld 9 september, 2011 on 08:33 Svara

  Spännande! :-) hihihi1

 6. ♥ En pojkmammas vardag ♥ 9 september, 2011 on 08:44 Svara

  Perfekt att du skriver förlossningsberättelse på morgonen … den tid som jag har vid datorn med min kopp kaffe :) Spännande är det och jag vill bara läsa mer, mer mer …

 7. Maria - med bebis i magen ☆ 9 september, 2011 on 08:58 Svara

  älskar förlossningsberättelser! jätteroligt att läsa din :) längtar tills det är dags för mig

 8. Charlotta 9 september, 2011 on 09:12 Svara

  Du är en jäkla teaser Sara! Dela upp berättelsen med låååååååååååååååånga mellanrum. Fy tusan! :-)

 9. Anna-Mamma till Kevin 9 september, 2011 on 10:14 Svara

  Håller med Charlotta! Vill ju ha heeela storyn NU! :)

  Du lyckas ¨då sen fin ut även i en trist sjukhusrock och nättrosa! haha!

 10. Anna 9 september, 2011 on 10:20 Svara

  Låter som om ni hade ”kul”, om man kan säga så, mellan värkarna. De är nog superviktigt tror ja för att man ska känna att man har en bra förlossning. Vi höll oxå på & skämta hela tiden, speciellt min sambo då de är lite av hans grej. Men skratta de gjorde ja=)

  HOppas del 3 kommer snart. Alltid så kul att läsa förlossningsstorys.

 11. Hans 9 september, 2011 on 10:26 Svara

  Cliffhanger!!!! Me like! :)

  SV: Härligt!
  (visst sa/skrev jag grattis nånstans, facebook eller blogg???)
  Med mig är det helt ok! Lagom med jobb och lite lagom med egen träning. vad mer kan jag begära! :)

 12. Ida & Jouline 9 september, 2011 on 10:48 Svara

  Du är SÅ grym, häftigt att få läsa =)
  Kram

 13. Ida & Jouline 9 september, 2011 on 10:49 Svara

  Fel webbadress här är den riktiga =)

 14. Sanna - Mamma till Isabella! 9 september, 2011 on 10:58 Svara

  Sv: Haha ja, det är ju inte det roligaste kanske med alla nappinstoppningar. Men nu äntligen har du din lilla bebis du med. :)

  Och du, stort grattis till lilltösen! Jag har faktiskt inte grattat ännu, jättedåligt av mig, jag vet. Är mitt inne i flytt och renovering om jag får skylla på det haha. Jättespännande att läsa förlossningsberättelse, ser framemot mer! :)

 15. My heavenly life - johanna 9 september, 2011 on 11:35 Svara

  Så glad för eran skull att allt gick så himla bra! Massa kramar

 16. Elin =) 19 år och mamma till Molly 9 september, 2011 on 14:39 Svara

  oh, vad glad jag blir av att läsa det här 😀

  Kram

 17. Ylva Lee - Mamma till Lily 9 september, 2011 on 16:07 Svara

  haha älskar sjukhustrosorna man får<3

 18. Emma 9 september, 2011 on 17:56 Svara

  älskar att det verkar som att du e så cool hela tiden 😉

 19. Tesse 9 september, 2011 on 20:06 Svara

  Ha! Wilma är född i samma rum som Dixie! 😀

 20. malin 9 september, 2011 on 20:57 Svara

  Kul att läsa!! Du ser så pigg och fräsch ut. hahah jag tycker du ser fin ut på bilderna med lustgasen, du ska se hur jag ser ut på mina…där kan vi snacka om hög hahahaa.

 21. miia mamma till My 9 september, 2011 on 22:25 Svara

  Men du, sådär får du ju inte göra, börjar ju bli spännande ju!

  Men måste bara säga, GUD så fräsch du ser ut för att just då hålla på och föda barn :)
  Jag såg ut som ett spöke redan innan vi kom in till bb, haha :p

 22. Monica 10 september, 2011 on 09:47 Svara

  Lustgas är verkligen the shit! Love it! O sambon gillade det med ju 😉

 23. Erika 10 september, 2011 on 13:01 Svara

  Jisses, jag är otroligt imponerad över att du såg så ”normal” och snygg ut trots värkar! En annan såg ut som en blöt valross som skulle dö 😛

 24. Fifi 10 september, 2011 on 14:55 Svara

  Jag håller med Erika här ovan, du såg ju helt snygg och sansad ut! Jättespännande att läsa, ser fram emot fortsättningen!

 25. Yohanna i Las Palmas 10 september, 2011 on 19:28 Svara

  Halla dar!
  Har inte varit har pa ett tag men nu far jag lasa ikapp.
  Det ar sa fint att lasa om hur du hade det. Jag blir NASTAN sugen pa att gora om det. Men min sista forlossning var sa hemsk att jag inte ens vill tanka pa den. Vi fick inte nagra kort, inga minnen eller nagot annat hanns med. Det var bara ont ont ont. Och INGEN hjalp.
  Men jag ar sa otroligt glad att du haft det annorlund.

  Ang. detta med jeansen sa var inte mitt problem att jag INTE skotte mig undergraviditeten, da gick jag inte upp sa mycket. Utan detta med att forandingen blev sa stor efterat. Det blev omojligt att komma ut och trana med tva bran. Och sa tyckte jag synd om mig sjalv och trostât.
  Men det var jag vard.
  Nu tar jag tag i det.

  Halsningar
  Yohanna

 26. Pyttianna 11 september, 2011 on 21:14 Svara

  Ser fram emot fortsättningen! Du är ju snygg som tusan mitt i värkarbetet! 😉

  Kram kram

 27. Ann-Sofie-Mamma till Isak 11 september, 2011 on 22:15 Svara

  haha glad och modellig men sen ser jag nog att du inte kunde hålla dig. :)
  kramkram

 28. Jennie- Inredningsglad småbarnsmamma 13 september, 2011 on 20:50 Svara

  Såna där snygga kläder fick jag ha i ca 2 veckor..Sköna är dom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna