VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förskoledags

Okej. Alla experter där ute. Nu behöver jag Er hjälp. Wilda börjar på förskolan om 2 veckor och jag har då ingen aning om vad som behövs inför starten. Hon ska gå 15 timmar i veckan. Regnställ har hon, men resten. Ska man satsa på lite dyrare märken eller duger KappAhl och Lindex bra? Gummistövlar? Mössor? Vantar? Overall eller 2-delat? Gallonbyxor? Ja, Ni ser ju själva. Jag är F Ö R V I R R A D

en höstmössa fixad i alla fall

är det inte stövlarna så är det mössan som är på


Kommentarer


 1. Ann-Christine - mama till nathalie 1 augusti, 2011 on 08:47 Svara

  Jag är ingen expert heller men min dotter har gått på dagis i 1½ år och det duger gott å väl med Kappahl och Lindex :)
  Du behöver ha med dig lite:
  -extra tröjor (t-shirt,body,tjocka tröjor)
  -Byxor
  -strumor
  -blöjor

  Kram och Lycka till :)

 2. Jenny - Hugos mamma 1 augusti, 2011 on 08:48 Svara

  Det är ingen idé att köpa dyra märken, dom sliter ganska så bra på kläderna på förskolan!:)
  Ha med extra kläder så att ombyte finns, blöjor behövs såklart, gummistövlar & vantar när det blir lite kyligare.
  Sen får du säkert en massa lappar & annat om vad som behövs med mera!;)

 3. Louise vita drömmar 1 augusti, 2011 on 08:50 Svara

  Haha ja en del fynd har de blivit med tiden 😉 Hoppas du fyndar nå riktigt fint då!!♥

  ang dagiskläder, jadu, en del som behövs. Jag var också totalt förvirrad när våran Vilda började 😉
  Har massa extrakläder, det går åt. Men mindre fina har jag valt, för det blir förstört och tappas bort ibland. Någon varmare kofta, hel overall till vintern. Stövlar, gympaskor och sandaler som är lite svalare. Sen får man ju ta mycket för säsongen 😉 Personalen kommer säkert säga till vad som behövs, och om det skulle fattas något. Lycka till med dagis starten!

 4. Tesse 1 augusti, 2011 on 09:20 Svara

  Bra att du frågar, det behöver jag också svar på.. Wilma börjar hos dagmamma om två veckor också :)

 5. Mira 1 augusti, 2011 on 10:19 Svara

  Hej vännen!

  Regnställ, gummistövlar, extrakläder.
  Vantar och mössor hinner du fixa senare.
  Overall är bäst på de små till vintern.

  Jag skulle hellre köpa billiga regnställ etc men kanske till och med ha två. På min förskola är vi ute massor och ibland hinner inte regnkläderna torka till eftermiddagen. Att tänka på är storleken – tänk på att ett par ska få plats över overallen när det är dags för kallt slaskväder.

  Det är bra att märka alla kläder med namn då det är lätt att det försvinner kläder annars.

  Vad mer? Skriver igen om jag kommer på fler saker!

  Kramis

 6. kajsa 1 augusti, 2011 on 10:30 Svara

  Jag köpte POP vindset & fick också ångra det! Mio älskar att vara i sandlådan och lorten därifrån gick inte bort på jackan kan jag säga. Köpte sen vindset från Lindex som han nu har som dagis outfit då dom ska vara ute och leka. Jättebra kvalité på de! Annat bra som kan vara ide att ha på dagis är extrakläder. Stövlar, regnkläder. Sköna fleece kläder att sova i om hon nu kommer att sova en stund på dagis. Inneskor eller innetofflor. Golven kan vara halkiga på dagis! Till vintern är det bra att köpa en hjälm, ifall det är halt ute på dagisgården. Det är brta att ha dubbelt att skicka med av vantar och tjocksockar.

 7. Linda- mamma till Tyra 1 augusti, 2011 on 10:43 Svara

  Jag sätter på Tyra billiga märken på dagis. Satsar på de dyrare märkena när det gäller utekläderna. Jag har även beställt namnnappar till Tyra så hon garanterat har sin napp på vilan. Alla kläder ska ju märkas också, jag orkar inte skriva hennes namn i alla kläder så jag har beställt namnlappar från filur som man stryker på.

  Mockasiner från PoP ger alla mig rådet att köpa, de ska visst sitta bäst och vara ett måste på förskolan. Jag gör allt som alla säger så jag har köpt ett par.

  Jag har fått för mig att man får hjälp av personalen med vad man behöver ha på förskolan…typ ombyten och sånnt.

 8. Lisa 1 augusti, 2011 on 10:48 Svara

  Och glöm inte att skriva namn i alla kläder! Min mamma är förskolelärare och hon säger att det jobbigaste som finns är att få utskällningar från föräldrar som saknar sitt barns röda kofta t.ex. Förskolelärare har alldeles för mycket barn för att veta vems kläder som är vems. :-)

 9. Katarina 1 augusti, 2011 on 10:54 Svara

  Supersöt!

  Hemma från landet nu och Josefine alias Klätterapan har klättrat även där 😀

 10. Linda-Mamma till Alfred 1 augusti, 2011 on 10:54 Svara

  hihi tackar=)

 11. madelene och elliot 1 augusti, 2011 on 11:03 Svara

  Hej. Elliot ska också börja på förskola snart. Jag har jobbat på förskola. Hm och Lindex funkar perfekt, slits det kan man köpa nytt och då är det fort.f billigare än att tex köpa på polarn och pyret. Overall är bättre än tvådelat med tanke på att snön slipper komma in emellan. T-shirt och leggings i massor som inne kläder både sommar och vinter är bra :). Kram

 12. madelene och elliot 1 augusti, 2011 on 11:05 Svara

  Billigast är även bäst då du kanske ska ha 2 av allt. Vissa saker på dagis och vissa hemma. :)

 13. Sofie 1 augusti, 2011 on 11:06 Svara

  Hej!

  Håller med tidigare talare att inget dyrt behövs köpas utan Hm, kapp ahls mefl kläder funkar bra. Jag har flera istället då det går åt både på dagis och hemma!
  Sen ha mycket extra kläder som byxor, tröjor, sockor m.m då det leks med vatten eller efter maten så behövs det bytas…
  Jag har stövlar och ett par extra skor också som står där + blöjor självklart!
  Sen vet jag inte hur de sover på ert dagis? På vårt sover de ute i egen vagn så där har jag med regnskydd, myggnät, filt att hänga över m.m.
  Glöm inte om hon har en snutte eller så som kan vara tryggheten när hon ska sova!

  Lycka till! Hon kommer säkert att storm trivas vilket vår Anton, snart 2 år gjorde!

  Kram Sofie

 14. Åsa 1 augusti, 2011 on 11:17 Svara

  Ett extra ombyte ifall det sker en olycka. Stövlar och regnställ som sagt. Annars skulle jag föreslå slir och släng kläder…Det leks ganska vilt på förskolan, så inget fint, utan bara vanliga ”vardagskläder”

 15. Frida 1 augusti, 2011 on 11:23 Svara

  Jag har jobbat på förskola och blöjor ska finnas där och om hon mot förmodan skulle få någon slags irritation från dem blöjorna får du ta dit egna, men säg till personalen också :)
  Märka alla kläder/skor/tofflor osv med namn (och då helst inte bara initialer)
  Billigt är bra precis som dem andra säger, mycket som slits ut när man är ute och leker :)
  Märk även nappen med namn så blir det mindre problem vid vilan, kanske en filt hemifrån att ha med även där.. Lite trygghet men jag hoppas ni är med dem tre första dagarna så ni får se hur allt går till osv..

  Lycka till!

 16. Lisa 1 augusti, 2011 on 11:24 Svara

  Jag tänkte komma med några tips, men allt är redan sagt. =)
  Som sagt, satsa på billiga kläder och se till att ha en uppsättning regnkläder hemma och ett på dagis, likaså stövlar och nån varm tröja. Det är himla trist att glömma kvar den enda uppsättningen regnkläder hemma ..
  Men blöjor skriver några, jag trodde att alla dagis stod för det?

 17. jenny 1 augusti, 2011 on 11:28 Svara

  Strunta i dyra kläder, de kommer får mycket fläckar vid mat o lek.
  Lindex o kappahl funkar kanon. Se till att ha två tre extrabyxor och body/tröja i lådan fall det blir blött. Strumpor likaså. Sedan har jag alltid haft två regnställ, ett billigare sämre henma o så ett dyrare på dagis eftersom det då blir smutsigare o blötare. O det är värt att lägga pengar på det för de billigare håller oftast inte tätt lika bra.
  Kolla test i dagens tidning!! Ang bly i knapparna, vi har didriksson o är kanon nöjda.
  Overall är klart bäst och en vinterkänga som tål slask!! Köper man en bra behöver man inte två, annars är det bra med två om den man har lätt blir blöt..
  Galonvantar, finns på maxi för typ 70 pix. Håller tätt i vårt slaskväder. Hmm annars, blöjor, extra napp o så ja, namna ALLT, även strumpor! Annars är det tomt just nu… Jo mockasiner från typ Lindex kan vara bra att ha som innesko!..
  Kraaam

 18. Sofie 1 augusti, 2011 on 12:11 Svara

  Tyvärr ær det INTE så att alla dagis står för blöjor. Vi är redan inne på vårt andra dagis med vår grabb och inget av dessa står för blöjor. Kan ju nästan tycka det då det ändå e så jäkla dyrt med dagis så lite valuta kunde man väll få för pengarna 😉

 19. Hanna 1 augusti, 2011 on 12:12 Svara

  Blöjor, extra kläder (vanliga kläder duger bra), regnställ och gummistövlar. Till mina pojkar har jag haft galonisar eller allvädersställ och det har fungerat mycket bra vilket som. Spännande för tjejen med förskola.

 20. My 1 augusti, 2011 on 12:21 Svara

  sv: jo, järnvärdet är långt, men min BM tycker inte jag behöver äta järntillskott…

 21. Josefine 1 augusti, 2011 on 12:35 Svara

  Åh men stora tjejen ! vad roligt att börja förskolan :)

  som blivande förskollärare kan jag rekommendera ordentliga kläder som tål mycket då barnen är ute väldigt mycket på dagarna. Extra kläder/skor som finns på förskolan hela tiden, blöjor, nappar, stövlar, galonisar och annat är ju också bra såklart :) sen informerar de säkert när du skolar in henne om vad ni behöver ! kram

 22. Katrins vardagstjat 1 augusti, 2011 on 13:14 Svara

  Äh, du är ju en smart tjej så tänk logiskt :)
  Regnkläder och extra ombyte och märk ALLT med namn. Satsa på inte alltför dyra saker för det har en tendens att gå sönder eller försvinna saker på dagis. Och såklart sköna kläder som hon kan leka i. Som sagt, sunt förnuft 😉

 23. Katrins vardagstjat 1 augusti, 2011 on 13:14 Svara

  Oh, glöm inte blöjor heller 😉

 24. britta bloggar 1 augusti, 2011 on 13:42 Svara

  Det smidigaste är faktiskt att ha en uppsättning hemma och en på dagis av typ gummistövlar och regnjacka/byxor. Vi har kört PoP på dagis och lite billigare hemma, det är ju lättare att hålla koll hemma och det slits inte lika mycket. Ha massor med extrakläder på dagis, på vårt dagis byter de gärna om till mjukisbyxor när de kommer in för att det ska vara lite mysigare.

 25. Stephanie 1 augusti, 2011 on 14:03 Svara

  Ytterkläder har jag alltid kört Intersport till alla barnen.
  Overall har jag haft 1 och ett två delat sätt.
  Fullständigt hatar galonisar så jag har investerat i ytterkläder som tål regn. Så slipper barnen springa i tusen plagg.

  Extra kläderna som jag lägger på plats tar jag inte det finaste vi har precis.

 26. sara - mamma till maja 1 augusti, 2011 on 16:47 Svara

  Vad spännande med förskolestart!

  Lite tips har jag möjligen att komma med här eftersom jag faktiskt jobbar som förskollärare 😉

  först på listan: REGNSTÄLL & GALONVANTAR (de vantarna är oskagbart bäst, på med vanliga fingervantar under så håller de för all gegga o väta!)

  2 OMBYTEN med byxor o tröja

  2 par UNDISAR, olyckor händer den bästa när man leker och inte hinner gå på toa :)

  3 par STRUMPOR iallafall på vinern!

  förskoleskor bör täcka tårna, då minimeras risken att fossingarna fastnar under pedaler på hojjar och remmar bak är bra så man kan springa riktigt riktigt FORT. foppa-tofflor= skrubbade knän.

  Nu är ju alla barn olika men dessa observeringar stämmer överlag rätt bra. sen kläder efter väder på morgonen liksom.
  tänk på att det går MÅNGA barn på avdelningen så överjobba inte antal extrakläder, håll de hellre uppdaterade och NAMNADE :)

  och tänk oömmt och att saker kommer bort. barnen dräller iväg med sina grejjer, lämnar dem på backen och de ”lånar” varandras ibland. lindex o Kappahl funkar hur bra som helst!

  :-)

 27. Jessica 1 augusti, 2011 on 19:26 Svara

  jobbar på fsk.
  så kan tipsa om extra kläder framför allt.
  regnhatt/mössa är kanon, regnställ, regnvantar,
  överdrags byxor, bra att ha när de är små, när de inte regnar men ändå lite kallt.
  mössor, vantar.
  fleece tröja eller tjockare tröja.

  det är verkligen kläder efter väder. ena dagen kommer de säkert behövas lite tunnare kläder, nästa varmare. lycka till!

 28. Jessica 1 augusti, 2011 on 19:51 Svara

  Har jobbat som förskollärare och tipsar om att verkligen titta på ytterkläders kvalité före de kläder som ska användas inomhus. Utomhus är det absolut viktigaste att de håller tätt. Har haft barn vars föräldrar köpt begagnade overaller och gallonkläder och tyvärr har barnet fått betala för det. Därmed inte sagt att PoP har de bästa! Kolla runt och använt ditt sunda förnuft. Det räcker långt! Inomhus händer många olyckor: matkladd, tuschfläckar, målarfärg m.m. Så sätt inte på lilltjejen de finaste kläderna ni har. Har haft många föräldrar som varit förbannade på personalen pga av fläckar som inte gått bort. Men barn är barn och på förskolan får de verkligen leka med hela kroppen. Även med förkläde kan det hända olyckor… Och som många redan tipsat om: 2 par underklädesombyte samt 1-2 innerkläderombyte. Och ett annat tips: ha två gallonset. Låt ett stanna på förskolan ALLTID. Då står Wilda inte utan den där dagen då gallonsetet kanske glömts hemma. Lycka till!

 29. Filippa 1 augusti, 2011 on 21:01 Svara

  Liam har varit på dagis sedan mars och vi har kört med Lindex (fix) och bamse ytterplagg och det har funkat perfekt!
  Vi har kört med overall eftersom dom fortfarande är små, sen har vi haft gallonset med fleece under. Däremot så är gallonsetet endast använt 2 gånger. Det finns en regnoverall som även är skaloverall på Lindex, den ska jag köpa till Liam. Så slipper man ha 2 gallonset!

  även vantar, både tuna/tjocka och regn har vi köpt
  namn nappar
  och mycket extra kläder (vi har kört med beg. som legat på dagis)
  köp en bra penna att namna alla plagg, annars försvinner dom lätt!

  Kanske hjälpte lite :) kram på er

 30. Fortsättnig | Sara Tilling 1 augusti, 2011 on 22:34 Svara

  […] Förskoledags […]

 31. Stina S 2 augusti, 2011 on 21:05 Svara

  Vad spännande med dagis! Det kommer gå så bra :) Vi köpte regnställ på Lindex, duger alldeles utmärkt. I den här åldern växer de ändå ur allt så fort :) Stövlar är också nåt billigt märke, tror tom det var Coop. Fodrade stövlar kan vara ett tips till höst/senhöst. Vi valde overall så det slipper glipa och så hon håller sig varm, och den sponsrade våra föräldrar med från Polarn & Pyret. Det känns bra att ha en rejälare overall till vintern, men tänk på att den ska vara praktisk framförallt. Reima t.ex får ju inte torkas i torkskåp och såna grejer. Didriksons har bra och rätt prisvärda overaller tycker jag, och den kan ju gå i arv till Minibebis sen också. Eller säljas för den delen :)

  Annars är det typ ett gäng ombyten med byxor, tröjor, en solhatt, solkräm nu när solen fortfarande tar. Mössa, vantar när det blir kallare. Blöjor om inte dagis håller med det :) Sen var det nog inte så mycket mer egentligen :) Kram!

 32. Nicolina 4 augusti, 2011 on 05:06 Svara

  Hej!
  Både jag och min mamma jobbar inom barnomsorgen och vi båda två ser hur de barn som har billigare märken på sina regnkläder blir blöta efter bara en halvtimme. Tyvärr så resonerar vissa föräldrar så att man lika gärna kan köpa billga kläder och dagisskor men tyvärr är det även de barnen som är blöta och kalla när det är dags att gå in. Innekläder spelar mindre roll, där kan man lika gärna köra second hand men när det kommer till utekläder så bör man läsa bäst i test fakta, behöver nödvändigtvis inte vara de dyraste (POP var inte ens med på listan över de bästa vinteroverallerna)

  Lycka till!

  • Sara 5 augusti, 2011 on 21:13 Svara

   TACK! Verkligen

 33. Tina - Minnas mamma 4 augusti, 2011 on 06:08 Svara

  Skriv namn i *allt* och ha ett par extra där så det alltid finns. Alltså ha alltid ett par extra vantar där, ett par extra stövlar, ett par extra strumpor, ett par extra.. ja, allt. Och namn i allt. Allt. Namn i strumpor och vantar också! När de åkt in i torkskåpet så är de nästintill förlorade utan namn, haha :) Man kan inte hålla reda på alla barn strumpor och vantar, det går bara inte.

  Jobbar på förskola!

  Kram :)

 34. Kläder för DAGIS | Sara Tilling 4 augusti, 2011 on 08:46 Svara

  […] bra kommentarer till inlägget om kläder till förskolan och det tackar jag för. De flesta tycker att slit och släng är det […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna