VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gråter

Vi såg en film igår. En fransk sådan. I gryningens timmar hette den. Jag kan tyvärr inte svara på om den var bra eller ej då mina gravidhormoner spelade mig ett spratt. Jag grät mig igenom halva filmen. Eller rättare sagt STORBÖLADE. Någon som sett den?

Natten till den 16 juli 1942. En styrka på 9000 franska poliser börjar på order av den nazistvänliga Vichyregimen samla ihop judar för deportering till dödslägren. 13 000 människor, främst kvinnor och barn, blir fångade i en idrottsarena i väntan på att deras öde ska avgöras. Filmen fokuserar på några av de många judar som gjorde allt för att undkomma döden… I gryningens timmar är ett starkt kritikerrosat drama som skildrar en sann historia från det ockuperade Paris under andra världskriget.

Som kanske många vet skiljdes många barn och föräldrar åt och det enda jag kunde tänka på var vad jag skulle gjort om Wilda försvann från mig. Jag läste även ett inlägg i Stinas blogg igår vilket gjorde känslan ännu starkare. Aldrig, ALDRIG får det hända vårt lilla hjärta något

min underbara

Idag tänker jag vara den BÄSTA mamman i hela världen för min dotter. Det är jag så klart varje dag, men idag tänker jag lite extra på det. Jag tycker att Ni ska göra detsammaKommentarer


 1. Mel 16 maj, 2011 on 08:26 Svara

  Sv – ja absolut! Och ja, ibland är det inte lätt att få till det med jobb, barn, tid och ork. Så är det ju bara 😉

 2. tess 16 maj, 2011 on 08:30 Svara

  Ja de hoppas jag med… ja behöver detta. Känner mig liksom bara helt cool. LER. De är medicinen som hjälper å jag är innerligt glad.

 3. zandra - augustifamiljen 16 maj, 2011 on 08:31 Svara

  äsch då, det ante mig! Jaja, fin var den i alla fall :)

 4. Art By Tina/Tina Axelsson 16 maj, 2011 on 08:37 Svara

  Jag gillar filmer som man får gråta till – ibland behöver man dom där gråtstunderna, tror det är nyttigt för själen.

 5. Elin - Gravid v.37 16 maj, 2011 on 08:38 Svara

  Svar: Ja, kul med lite färg ibland o de bästa är att de lätt går att byta skynken och överdrag om jag skulle tröttna :)

 6. Nathalie-mamma till Zacharias 16 maj, 2011 on 08:40 Svara

  Usch.. läste inlägget i hennes blogg, så hemskt! Började nästan gråta..Man tar egentligen för mycket för givet, fast att man inte vill det..

 7. Alfva 16 maj, 2011 on 08:58 Svara

  Ja, fy bövelen för den synen som Stina har framför sig.. :(
  Och i ärlighetens namn hade jag iaf inte behövt vara gravid för att börja störtböla till en sån film, den låter ju ruggigt sorglig.. :(

  Kram

 8. Pernilla 16 maj, 2011 on 09:58 Svara

  Jag är fortfarande inlagd, vet ej hur länge till jag kommer vara det. Riktigt långtråkigt börjar det bli eftersom att jag ej får gå upp så mycket heller….

  Ha det fint, kram.

 9. Åsa 16 maj, 2011 on 10:04 Svara

  Fy vad hemskt! Sånt får bara inte hända!…

  Kram

  http://asahoffman.blogg.se/2011/may/namninsamling-for-rattvisan.html

 10. lovisa 16 maj, 2011 on 10:10 Svara

  sv: ja verkligen:D

 11. Mia 16 maj, 2011 on 10:18 Svara

  Inte sett den, men av dina rader med förklaring behöver jag inte ha extra hormoner som du för att böla filmen igenom, är sån alltid jag (även husbandet faktiskt, vi bölar till Lassie det säger väl allt).

  Tanken att bli särad på från sin familj skrämmer fast man har stora barn, att det också har hänt på riktigt i vår tid med utrensningen är helt ofattbart tycker jag :-(

  Måndagskrarm

 12. Mamma Johanna- Livet på Limhamn 16 maj, 2011 on 10:45 Svara

  Tack för varningen, då ska jag sbsolut inte se den filmen. Har alltid varit lättrörd men sedan jag fick Linnéa så har gråten gått över till fysiskt illamående och ångest varje gång jag ser ett barn eller en förälder lida.

  Inlägget du länkade till fick min irrritation över att Linnéa kladdat ner hela sig själv, bordet och datorn med yoghurt för att sen kasta tallriken på golvet, att gå över väldigt fort. Så otroligt fruktansvärt!!

 13. Jadå sedan några månader tillbax..Berättade för honom när iv fick reda på att det växer en bebis där inne och han pekar o klappar mig på magen och säger bebis :)

 14. Det gäller verkligen att ta vara på dagarna, livet är skört så är det.

  Jodå här hemma går det faktiskt riktigt bra, vi har landat lite mer i allt det här nya och det känns som det kommer funka, om än så är alla rutiner och lösningar väldigt nya och bräckliga. Om det var en förändring att få ett barn så är det ingenting mot att få ett andra, shit, den här omställningen är mycket större, mycket mycket större.

  kram

 15. Lilla H 16 maj, 2011 on 13:08 Svara

  Oj den filmen skulle jag vilja se. Går den att hyra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna