VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tiden på bb

När förlossningen var avklarad, jag kissad och duschad och mackorna uppätna så rullades (i rullstol då alltså) vi in på vårt rum. Tyvärr fick vi inte ett eget rum på familje-bb utan var tvungen att dela med en annan.

Första natten blev en chock. Det var fullt på bb och Jon fick snällt sova hemma. 02.30 lämnades vi där, helt ensamma. Nu då? Jag kände mig hel vilsen. Vad ska jag göra med denna lilla "sak"? Instinkten tog dock över och allt bara flöt på. 


100105

Dagen efter var jag duktigt mörbultad. 1 timmes sömn på det. Det kändes som 2:a världskriget där nere (och då blev jag knappt sydd) och brösten var ömma. Vad hände med att Bebisen sover oftast det första dygnet? My ass! Wilda satt fastklistrad på mina bröst och släppte bara när hon sov. Jon kom in klockan 8 och vi var båda som i trans. Kunde inte stirra oss mätta på det lilla miraklet.
När jag inte ammade passade jag på att sova och Jon åkte iväg och käkade. Den där maten var ju som sagt inte någon höjdare.
Wilda höll sig väldigt lugn och började nu sova lite mer. Vi fick byta den första blöjan och bara det var en upplevelse.


fast vid mitt bröst

Dag 2 vaknade jag helt utvilad och på ett strålande humör. Lyckligast i hela världen. Jon kom in lagom till frukost så jag fick äta i lugn och ro. 1 dagars-testet togs på vår lilla tös och allt var perfekt. Man är ju så klart lite orlolig precis innan. Man vet aldrig.

När jag duschade gjorde jag en mindre rolig upptäckt. Hemorrojd? Blev livrädd och tillkallade bm. Hon lovade mig en undersökning innan jag skulle hem och fick laxerande och stolpiller. Att gå på toa och göra nr 2 när det känns som redan allt håller på att trilla ut är lite skräckinjagande.

Amningen började nu komma igång på riktigt, men då hon var en sådan igel började brösten ömma på riktigt redan nu. Hon sög inte fel, bara väldigt mycket.


100107

Idag var dagen med stort D. Vi skulle åka hem. Vi var otroligt spända, men först skulle det göras ett test, PKU, och sen skulle det vägas. Testet gick utmärkt, men det gjorde ont i mitt hjärta när de stack henne i handen. Vägningen gick bra och tösabiten hade lagt på sig. Stolt mamma.

Sen var det dags för min kontroll. Nu var jag mer nervös. Ner med brallorna och ja, det fanns en lite, liten hemorrojd. Bm sa dock att den skulle försvinna inom några dagar (är nu borta). Såg på hennes ansiktsuttryck att något var fel. Allt ser fint ut och svullnaden är nere, MEN… Hon räckte mig en spegel och sa att jag gärna fick titta (rekommenderar detta). Det enda jag såg var ett enda stort blåmärke. Från "kissen" till "rumpen". Såg helt sjukt ut. Det var sugklockan som hade gjort sitt. Bm undrade hur jag över huvud taget kunde sitta.


100107

Klockan 11 kom mannen min och vi checkade ut. Nu väntade verkligheten

LoVe


Kommentarer


 1. Sophie 13 januari, 2010 on 18:16 Svara

  Tack :) Ja, precis bara 2,5 månad kvar nu känns riktigt skoj. Jag mår faktiskt oförskämt bra och har gjort de mest hela tiden.

  Hur var din graviditet? Måste vara hur mysigt och skönt som helst att fått sin lilla ängeln och börja fokusera framåt. Själv går man ju fortfarande och väntar tills den dagen ska komma.

  Måste påpeka att hon är otroligt fin och super fint namn!

 2. jenny 13 januari, 2010 on 19:32 Svara

  åh vad kul att se bilder o läsa om hur det gick.
  sambon sitter här bredvid o vi skrattade gott åt den brickan man får in med flagga o allt. kändes kul att få se o komma ihåg, eftersom det var exakt samma sak på vår.
  jag känner som du, jag föder lätt fler barn men inte just nu haha

  jag fick tydligen också åka rullstol från förlossningen till vårt rum uppe på bb. som tur var så fick sambon sova över första natten, o kunde fått det i fortsättningen också men vi valde att han skulle åka hem o sova gott för att komma tidigt med frukt o tidningar o ta skruttan så att jag då fick sova.

  så härligt det ser ut, längtar lite tills nästa gång. :-)
  kramar

 3. Tesan 13 januari, 2010 on 20:27 Svara

  Massa grattis till eran söta lilla flicka!! Jag vet att jag har varit usel på att blogga, inget alls detta året ju men dagarna bara flyter på och jag kommer mig inte för att göra det. Vill ju skriva en liten grej om vad som hänt varje dag men då känns det så övermäktigt så då blir de tinte als. Mycket har hänt, vi är helt utskrivna från neo nu, alltså ingen mer hemsjukvård. Flisan väger nu strax över 3 kilo och just nu är vi inlagda på sjukhus igen. Hon har en infektion någonstans…. Allt kommer i bloggen snart. Har mycket tid på sjukhuset nu då lillan sover..

 4. Denise - Mamma till lilla Wilg 13 januari, 2010 on 21:32 Svara

  sv: Nej det började med att han kunde äta i 5 min sen blev han TOKIG. Sprattlade och gallskrek och total vägrade, tillslut var jag tvungen att ge flaskan för att få i honom tillräckligt. Flaskan tog han med en gång så jag tror att det berodde på att han blitt stor och för slö för att tutta:P

 5. Sofie 13 januari, 2010 on 22:40 Svara

  Jag kom in till förlossningen ca 00.30 och Malte var ute (med ett urakut snitt) kl 04.02 eftersom att hjärtljuden blev för dåliga. Det gick ganska snabbt alltså. Men jag hann i alla fall med att få en ryggbedövning innan. Och det var helt underbart!!

 6. Ida 14 januari, 2010 on 09:40 Svara

  Vad mysigt det låter, ni är så fina, Wilda är ju bara för söt. Men tänk ändå vad häfigt att på något sätt så faller allt sig naturligt och man nästan vet vad man ska göra med dessa små mirakel. Det är magiskt på något sätt.

  Om att börja jobba, jo, men det känns faktiskt ok. Det ska bli skönt med lite miljöombyte, fast jag kommer nog sakna tiden hemma också, =)
  Så njuuuuuuut!!!

 7. Denise - Mamma till lilla Wilg 14 januari, 2010 on 10:14 Svara

  sv: Skönt för dig, skulle vilja vara lite mer fokuserad haha:P

  sv: Det känns både bra och dåligt. Amma tycker jag var mysigt, närhet och en bekräftelse på att jag kan ge mitt barn det han behöver, mat. Så när han inte ville längre så kändes det lite jobbigt, jag kunde inte ge honom det han ville ha, om du förstår hur jag menar? Men samtidigt är det skönt för jag slipper slänga upp tutten när vi är ute och S kan ta matningen ibland. Men det är så jäkla mycket lättare att slänga upp tutten när han vrålar efter mat istället för att ställa sig och göra iordning en flaska.

 8. Minna 14 januari, 2010 on 10:32 Svara

  Jag går in i vecka 13 på lördag och vi bor i Bårslöv ff. Men vi har köpt radhus i Brunnsparken, Ramlösa så vi flyttar dit i mitten av februari. Ska bli skönt! Ni bor på Tågaborg nu va?

 9. Fru Evelina- Happily Ever Afte 14 januari, 2010 on 11:07 Svara

  förstår att du måste känt dig vilsen när han fick åka hem!
  modigt att du vågade titta dig själv där nere, skulle aldrig jag vågat! och då syddes jag inte ens.

 10. Tova 14 januari, 2010 on 12:42 Svara

  ÅH vad fint. Men fullt på BB, ojdå? trodde inte alls det var högtryck nu. (Fast vad vet jag)

  Jaa, det är BF idag, måste nästan nypa mig i armen.
  Men får fortfarande jättebra och känner mig nästan o-gravid, haha. Känns sjukt att längta efter smärta men nu vill jag för bövelen KÄNNA något, ett litet litet tecken bara…

 11. Isabel 20 januari, 2010 on 20:06 Svara

  Wooow!! *torkar en tår* Vackert… Och GRATTIS! Det är så sjukt magiskt… Och så vackra ni är alla tre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna