VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Bebis vecka 35

Fredag idag och ny vecka för oss. 35 (34+0). Det betyder att det idag är 41 dagar till beräknad förlossning, men 43 dagar tills då jag ska föda enligt mig. Ja, jag tror på den 3 januari. Förutom mitt jäkla öra mår jag bra. Min aptit är sämre igen och har gått ner lite i vikt, men inget farligt. Tycker bara det är väldigt skönt att jag inte är så stor. Ryggen börjar ta lite stryk, men tor det är för att jag inte rört på mig ordentligt på några dagar. Foglossningarna jag fick känna på i typ 2 sekunder har inte visat sig igen. Rockys rörelser är mycket starkare nu. Ibland kan det nästan göra lite ont.

Bebis

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget. Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Jag

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag. Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas. Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

 
 

LoVe


Annons

Kommentarer


 1. Anonym 30 november, -0001 on 00:00 Svara

  Skulle vara jätte snällt om du kunde svara på dagens fråga som är på min blogg. kram Fin blogg du har btw.

 2. Anonym 30 november, -0001 on 00:00 Svara

  Vad mysigt! :) Gjorde det ont eller kändes obehagligt när magen började tönjas ut så mycket tyckte du?

 3. Anonym 30 november, -0001 on 00:00 Svara

  Snygg e du! O grattis :)

 4. Anonym 30 november, -0001 on 00:00 Svara

  Shit vad liten mage! Haha, känner mig som en flodhäst i jämförelse;P så olika det kan se ut.

 5. Lilla jag 20 november, 2009 on 11:40 Svara

  Vad härligt :) så fin mage du har! Snart dax ju :) Har du mått bra under graviditeten? Har ni kollat vad det blir? Och har du gått upp mkt? Bara lite nyfiken :)

 6. Carolina 20 november, 2009 on 12:24 Svara

  Det är inte långt kvar.. :-) Är BF 1 januari alltså?

 7. Lilla jag 20 november, 2009 on 14:14 Svara

  Jag tror att de som skrev menade om man mått bra hela graviditeten. Men jag vet inte.

  Vi ska nog inte heller ta reda på vad det är, eller man får tydligen inte veta i Sthlm.. varför vet jag inte..

  Men vad spännande, får vi se vad det blir =)

  Jag har inte fått någon dille på något än, men det kommer väl det också =)

  Jag är upp 2 kg än sålänge..

  Vi får se vart det bär av =)

 8. Charlotte - Gravid 25 november, 2009 on 14:11 Svara

  Fin mage du har, Går in här och läser lite då och då men kommenterar aldrig. Nu är det inte så långt kvar ju :)

  Kram

 9. V 35 | Sara Tilling 27 juli, 2011 on 13:06 Svara

  […] HÄR kan Ni klicka för att se hur det såg ut med Wilda i magen. Nu är skillnaden inte lika stor. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna