VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bebis vecka 32

Idag är jag så i vecka 32 (31+1). Nu har jag börjat känna av sammandragningarna på riktigt. Antagligen för att jag sliter här hemma. Magen känns tyngre och ryggen blir lidande. Halsbrännan har varit mycket bättre sista veckan. Kanske för att jag tuggar 10 Pepcid duo om dagen hehe.
Som Ni ser på bilderna är magen lite toppigare nu. Ännu ett tecken på en liten pöjk, men vi får se. För övrigt mår jag väldigt bra. Njuter fortfarande av att vara gravid

Bebis

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet. Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Jag

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt. Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.

(text hämtad från blimamma.se)

 
 

LoVe


Kommentarer


 1. Lotta 31 oktober, 2009 on 18:20 Svara

  Men Sara, du har en Leia i magen, hahaha. Din mage ser ut nästan precis som min gjorde 😉

 2. Emelie 31 oktober, 2009 on 19:45 Svara

  Oj, vilken stor mage du har :) Fint!

 3. Lovisa 31 oktober, 2009 on 20:44 Svara

  Tack! :-)

  Det är klart att det kostar en del. Vi köpte mycket kläder under graviditeten. Min kille köpte massa kläder i New york i våras bl.a.

  Senaste månaden har vi köpt några dyrare plagg. Vi försöker köpa de dyrare plaggen i könsneutrala färger inför ev syskon och kusiner men det blir mycket blått…

  Har ni tagit reda på bebisens kön via ul?

 4. Lotta 31 oktober, 2009 on 23:08 Svara

  Jasså? Du har ju absolut inte en typiskt pojkmage men kanske inte typiskt flickmage heller…men typ alla trodde ju att jag oxå skulle få en pojke, men icke 😉

 5. Ida 1 november, 2009 on 10:04 Svara

  Vackra magen

 6. Isabel Wåland 1 november, 2009 on 16:57 Svara

  ”särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen.” Traumatiskt.

 7. Susanne Andersson 4 november, 2009 on 18:49 Svara

  Hej Sara!

  Läste att du har en massa halsbränna, kan säga att med Ellinor hade jag det från typ dag 1 tills mitten av graviditeten någon gång när en barnmorska på förlossningen tipsade mig om Omeprazol som man kan köpa receptfritt på apoteket. Då tar man en sån tablett om dagen och vips så e halsbrännan borta :-) Det funkar, jag hade en HEMSK halsbränna och sura uppstötningar, blärk…Men dessa piller var gudomliga!

  Kram Sussi

 8. Sara 4 november, 2009 on 21:24 Svara

  Susanne Andersson: Tack för tipset. De har jag faktiskt inte provat ännu

 9. V 32 | Sara Tilling 6 juli, 2011 on 12:39 Svara

  […] HÄR kan Ni se/läsa hur jag såg ut och mådde med Wilda i […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna