VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Koskit mellan tårna

Tydligen så är det sommar nu. Det var någon som berättade det för mig. Då är frågan: Var fan har den gömt sig? Jag vill ju bara vakna upp till en klarblå himmel och en stor gul sol! Men, i stället för att gräva ner sig kan man tänka på gamla sommarminnen. Jag har speciella minnen från farmor och farfars hus. Vad jag kan komma ihåg var det alltid fint väder. Det bästa var när höet skulle köras in. Man fick självklart hoppa upp i den överfulla vagnen, gömma sig och låta farmor gissa om man var med eller inte. När höet väl var inkört så var det en natt på logen som gällde. Tänk Barnen i Bullerbyn så vet ni vad jag menar.

Ett annat "härligt" minne är när vi går på åkern och trampar i koskit. Skiten hade fått yta av solen, men när man trampade i den kom det upp mellan tårna. Äckligt tycker ni. Härligt tycker jag.

Även när kossorna och kalvarna släpptes ut på grönbete efter stått inne hela vintern. Den glädjen ser man sällan. De hoppade och muade, stångades och lekte. Helt underbart.

Så ja, där kom bonnen fram i mig. Och ja… Jag är stolt över att en gång varit bonne. Älskar landet och vet att jag en dag flyttar ut igen.

LoVe


Kommentarer


 1. johanna 30 juli, 2009 on 09:53 Svara

  Hej igen,

  Kul att du svara!!=)

  Ja man vill ju att fröet ska va starkast i klassen och inte svagast, hehehe! Så jag hoppas också på efter nyår.;)

  Just nu mår jag rätt bra, det är ju som en bergochdalbana hela tiden tycker jag. Men så ska det väl vara antar jag.
  Var går ni någonstans? Vi går på Najaden, tänkte om vi kanske hamnade på samma föräldragrupp. Ska ni gå på sånt förresten?

  Spännande är det iallafall!!

  Ha en bra dag!

  Kram
  J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna