Livet blir inte alltid som man tänkt. Mamma till Ella & Mimmi, bor i ett hus på landet. Förlorade min Man i cancer i Maj 2015. Skriver om livet som ensamstående förälder, tankar om sorgen och saknaden och små glimtar ur min vardag.

Stresskänslig

Ända sen K dog så har jag varit så fruktansvärt Stresskänslig.  Sista året han levde så levde jag i extrem stress. Men jag har alltid funkat bra under stress så det fungerade även om det inte var särskilt bra för kroppen,  speciellt inte eftersom jag var gravid då också.. jag vaknade liksom stressad varje dag. Iallafall så har väl både kropp och knopp typ kollapsat nu under sommaren efter all stress så jag har haft svårt att tex åka och handla med båda barnen. Barn är ju rätt. . Oförutsägbara, och sånt är ju ännu mer stressande 😉 så därför blev jag extra stolt över mig själv idag när jag inte bara åkte in till Norrköping för att köpa jacka till Ella utan gick även in i en till klädaffär, in på Rusta OCH en lunch på McDonalds! Det blev tillochmed en riktigt rolig utflykt med tjejerna. Vi tog det lugnt och strosade, tittade och kände på saker,  tog kisspaus och mellispaus. Inga direkta super-svettig-och Stressad-moments.  Hade liksom ingen direkt tid att passa heller vilket var skönt.  Så klapp på axeln till mig idag!  Känns bra att utmana mig och göra saker som är jobbiga,  men i rätt takt.  Men framåt måste jag och då är det bara att testa,  att misslyckas är inte så farligt ändå. Då är det värre att sitta fast,  och inte våga ta sig framåt.   Det värsta som hade hänt var väl en skrikig bilresa och det är ju hanterbart.  Eller en eventuell bajs-katastrof i nån affär..  men det är ju faktiskt också hanterbart 😉

En bra dag

God kväll!

Haft en bra dag idag. Träffat lite vänner, promenerat och tagit det lugnt. Inte orkat med att städa idag men så får det va ibland. Jag brukar va rätt noga med att städa iordning på kvällen men känner mig rätt sliten nu efter ett par sjukdagar med Mimmi. Dessutom har hon börjat vakna för att äta två gånger per natt nu den senaste månaden.. Står och blandar ersättningen i sömnen typ 😉 imorgon är det ledigt från förskolan för Ellas del så ska ge mig på en sväng in till Norrköping med barnen för att köpa en höstjacka till Ella, Mimmi har så mycket kläder att ärva från Ella så hon klarar sig. Kan bli en rolig utflykt.. Eller ett svettigt äventyr.. Hoppas jag tajmar mat och sovklockorna bra helt enkelt :-) 

Texter och citat

Oftast är det musik som funkar bäst för mig när det är för många tankar som snurrar i huvudet men ibland räcker det med att läsa texter eller citat.  Jag kan fastna länge i det.  Lite för länge ibland.  Den här känns passande just nu.  Dags att starta om, börja leva igen.  Det kommer aldrig bli som förr men det kan fortfarande bli bra.

Screenshot_2015-10-07-22-12-56

Jag har tänkt skaffa mig en tatuering men är inte helt säker än på hur det ska vara.   Har lite för många tankar och idéer som behöver samlas ihop lite.  Funderar på att bara ha text eller om jag ska ha något motiv också. . Så svårt det där.

Nu måste jag försöka sova.  Barnen sover sen länge. Blir lätt att jag sitter uppe och surfar runt på kvällarna i flera timmar. . Skulle behöva lägga dom timmarna på sömn men har så svårt att komma ner i varv.  Kroppen är helt slut men hjärnan liksom bara kör på.  Kan Inte slappna av.  Inte konstigt att jag har sån huvudvärk jämt.  Aja. Dags att försöka sova,  Imorse försov vi oss lite då jag stängde av alarmet i sömnen. . Får inte hända imorgon igen. .