Samira, 25 år, Stockholm

Han vägrar att sova.

Alltså, grattis till alla som har fått spädisar som sover 16-19 timmar per dygn. Det har inte vi! Han har i princip från dag 1 sovit väldigt lite, men det har blivit mindre och mindre för varje dag. Han skulle nog snitta på 9 timmar/dygn.. Idag har han varit varken sen kl.09.30 imorse (och då har han vaknat varannan timme sen kl.23.30 för amning). Han är verkligen inte missnöjd på dagarna, han vill leka och prata. Blir bara arg när man försöker få honom att somna. Sen på kvällen blir han ju såklart övertrött och därmed gnällig.

Senaste tre dygnen har gått bättre, men bara för att jag har i princip låst in oss i sovrummet och ”tvingat” (dvs vaggat, ammat, vaggat, ammat..) honom att sova ca tre timmar på dagen, sen en promenad för ytterligare en timme på dagen. Så har dagarna passerat.. Trodde liksom att vi hade kommit in någon flow där..men icke.

Nu är Abbe inne med honom och försöker natta..jag hoppas att han lyckas!

Godnatt/ mamma till en nyfiken bebis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *