Samira, 25 år, Stockholm

Senaste tiden

Nu har det snart gått 2 veckor sen jag skrev något. Detta pga. att mamma var på besök en vecka, och nu senaste veckan har Elias varit sjuk.

Det har varit så jobbigt att se min lilla son sjuk. Han har ätit penicillin pga. dubbelsidig öroninflammation i fem dagar nu och ska ta örondroppar i två dagar till. Han är fortfarande lite förkyld också. Vår lilla kämpe. Han är så stark och så god.

Amningen gick åt skogen när han blev sjuk, trodde aldrig att det var så tufft att inte kunna amma sitt barn och att behöva pumpa och ge flaska. Kände mig så otillräcklig och som en dålig mamma. Han var alldeles för trött för att ta tag i bröstet. De två senaste dagarna har det gått lite bättre och jag är så himla glad för det. Han ska vägas på måndag men är säker på att han har gått ner en del…vilket är jättetråkigt. Men vi tar nya tag nu och hoppas på att han blir fullt frisk snart.

Man inser hur mycket personlighet en liten 5-veckors-bebis ändå kan ha. Nu när han börjar bli frisk så är han mer sig själv, dvs. en otroligt nyfiken bebis som gärna leker massor. Han kan ligga i gymet och ”prata och skratta” för sig själv ganska länge. Han älskar att åka bil och titta ut. Han älskar (oftast) att ligga naken på skötbordet och sprattla med benen. Han vill hela tiden vara med och inte missa något. Vår lilla bebis sover aldrig dagtid, vilket blev lite av en chock för mig då alla säger att spädbarn sover 16-20 timmar per dygn. Elias sover helt ok på natten men aldrig dagtid. Han är vaken hela dagarna om han inte får åka en lång bilresa eller åka vagn, då kan han slumra till. Kan bli lite tufft för en trött mamma, men han är så underbar så att man smälter varje gång man tittar på honom.

Enligt bvc var det ok att han sov så lite eftersom han nästan vid varje amning slumrar till. Men ska ändå ta upp det igen på måndag, han kan bli så övertrött ibland så att han blir gnällig och ledsen..

Hur som helst, skulle kunna skriva en hel del mer men det var bara en liten uppdatering. Vill börja skriva ordentlig igen och komma in i mammaledighets-rutiner fr.o.m nästa vecka. Vi får se. Man vet aldrig hur dagarna blir. Men är så tacksam över att han börjar må bättre och att han är så fin. Nu ska jag sova. Är så SJUKT TRÖTT. Elias deckade för en timma sen.

Vi hörs sen!

forstaaret8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *