Samira, 25 år, Stockholm

Jämställdhet?

Hej!

Idag är det en dag utan besök eller några måsten, känns så himla skönt! Jag och Elias har bara myst och myst, dvs. ammat och lekt i gymmet och sovit. Jag har passat på att kolla lite serier medan han sovit, det var länge sen! Borde egentligen passa på att sova när han sover men det blir inte så riktigt.. Han lät mig sova SJU timmar inatt, så jag är nöjd ändå. Trött, men nöjd. Nu ligger han och susar, min ängel. Tänkte fixa lite lunch (hinna äta den innan han vaknar) och sen blir det en promenad!

Har föresten aldrig längtat så mycket efter helg som jag gör nu. Från att vara hemma tre veckor som en familj med Abbe till att han är borta hela dagarna har varit tråkigt. Tycker det är fruktansvärt att båda två inte får ta föräldrarledigt samtidigt i ett helt år. Känns som att Abbe missar så mycket… Tycker det är hemskt att det ska vara så. Inte konstigt att könsrollerna ser ut som de gör, det blir så mer påtagligt hur icke-jämställt det är mellan kvinnor och män när man får barn (och när man är gravid för den delen!).

Nu ska jag fortsätta kolla på serier. Lyx! vi hörs sen!

tumblr_nrzco8y8cI1uqoacwo1_1280

Vi tre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *